Er wordt gesproken over nog een 'Downton Abbey'-film

Het laatste woord is nog niet gezegd over de rijke familie Crawley en hun bedienden.

Nadat de eerste Downton Abbey bioscoopfilm een groot succes was, mag het geen verrassing zijn dat er over een vervolg wordt nagedacht. Volgens producent Gareth Neame is het een kwestie van tijd.

Toen Neame gevraagd werd of hij terug zou keren naar de franchise, antwoordde hij dat er momenteel gesprekken over gevoerd worden. Sterker nog: men bekeek de mogelijkheid al voordat de eerste film in de bioscopen draaide.

Struikelblok
Volgens de producent denkt men op dit moment na over een waardig verhaal. Maar tegelijkertijd geeft hij wel aan dat het grote struikelblok de acteurs zijn. Het was voor de eerste film al een helse klus om iedereen terug samen te krijgen en dat zal er met het succes niet makkelijker op geworden zijn.

Het kostuumdrama Downton Abbey behandelde - eerst in een televisieserie en later dus een bioscoopfilm - het wel en wee van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden. De film van Downton Abbey haalde in 2019 wereldwijd maar liefst 184 miljoen dollar op, terwijl het budget maar 20 miljoen dollar bedroeg. Geen wonder dat men dus denkt aan een nieuwe film.

NieuwsFilm

meest populair