Downton Abbey (2019)

Downton Abbeys speelfilm is een toetje, maar ook echt niet meer dan dat.
play

6,8 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
122 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie. Op het landgoed wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van een groots feest waarop zelfs Carson aanwezig zal zijn. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.

Regie
Michael Engler
Cast
Maggie Smith, Matthew Goode, Hugh Bonneville, Imelda Staunton, Elizabeth McGovern, Stephen Campbell Moore, Penelope Wilton, Jim Carter, Tuppence Middleton, Michelle Dockery, Michael Fox, Joanne Froggatt, Allen Leech, Laura Carmichael, Sophie McShera, Phyllis Logan, Raquel Cassidy, Rob James-Collier, Kate Phillips.
Release
12.09.2019
Release NL
12.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Engler | Cast: Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Maggie Smith (Violet Crawley), Allen Leech (Tom Branson), Joanne Froggatt (Anna Bates), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Kate Phillips (Mary), Imelda Staunton (Lady Bagshaw), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2019

Het is alweer bijna een decennium geleden dat het Downton Abbey-estate voor het eerst zijn deuren voor ons opende. Sindsdien bewonen de adellijke Crawleys het 'upstairs' van het gigantische landhuis en de tal- en kleurrijke bedienden het 'downstairs'. Downton Abbey is niet het eerste televisiedrama over deze Britse tegenstelling en zal ook niet de laatste zijn, maar de succesvolste is het zeker. Met een hele rits Emmy's, een handvol Golden Globes en tientallen miljoenen kijkers wereldwijd zijn zelfs in het huidige, overactieve streamlandschap weinig series die het beter doen. Nu de seriekoek na zes seizoenen toch echt op is, wordt de trouwe kijker - en dat zijn er nog steeds heel, heel veel - getrakteerd op een afsluitende speelfilm. Twee bonusuren doorbrengen met de vinnige douairière Violet Crawley, de innemende butler Mister Hughes en de ietwat simpele, maar o zo eerlijke keukenmeid Daisy, is hoe dan ook een traktatie. Toch?

De film opent met dezelfde stoomtrein als de televisieserie negen jaar geleden deed. Een visueel cirkeltje dat te waarderen valt. Toen bracht de puffende locomotief graaf Robert Crawleys nieuwe, met stok lopende en ietwat mysterieuze John Bates; nu brengt datzelfde stalen ros de brief van Buckingham Palace, waarin koning George en koningin Mary hun bezoek aan Downton Abbey aankondigen. Downton Abbeys reactie, zowel downstairs als upstairs, valt samen te vatten met: help, de koning komt. Deze deurrammer kan voldoende intrige introduceren, schandaal blootleggen en relaties doen wankelen voor een pittige aflevering van onze favoriete serie.

alle artikelen (11)

Downton Abbey Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Downton Abbey

acties