Carrie Fisher 'voorspelde' dat J.J. Abrams de nieuwste 'Star Wars'-trilogie zou afsluiten

Carrie Fisher 'voorspelde' dat J.J. Abrams de nieuwste 'Star Wars'-trilogie zou afsluiten

Ze leek te weten dat de regisseur zijn handen nog eens vol zou hebben aan haar.

Toen Carrie Fisher in 2016 onverwachts ten overlijden kwam, moest The Last Jedi nog in de bioscopen verschijnen. Tevens was er nog geen regisseur aangesteld om het afsluitende deel van de trilogie, inmiddels bekend als The Rise of Skywalker, te maken. Ze leek echter te weten dat J.J. Abrams deze honneurs waar zou nemen.

Het is bekend dat Carrie Fisher ook nog een laatste keer als Princess Leia te zien zal zijn in dit afsluitende deel. De actrice zal in de film verschijnen dankzij eerder ongebruikt materiaal, met name van de voorgaande Star Wars-film. Men zou geen CGI of andere artificiële trucage gebruiken om haar terug te halen, aldus de betrokkenen. Een hele opgave voor het creatieve team, maar Abrams is blij nog eens 'met' Fisher te werken, daar de twee een goede band onderhielden.

Voorspellende visie
In haar autobiografie liet de actrice dan ook een speciaal bedankje achter voor de regisseur: "bedankt dat je het tot twee keer toe met me uit wist te houden". Het tweetal werkte echter enkel samen aan The Force Awakens. Je zou haast denken dat de actrice écht Force-krachten bezat en toen al wist dat Abrams haar postuum nog eens in een film zou moeten zien te verwerken. "Zo'n streek was typisch Carrie", laat Abrams optekenen. "Maar achteraf gezien is het wel heel apart", besluit de regisseur.

NieuwsFilm

meest populair