'Disney-megaflop John Carter is géén mislukking'

De hoofdrolspeler over zijn grootste film.

Niet alles wat Walt Disney aanraakt verandert in goud. In 2012 verscheen van de blockbustermachine de avonturenfilm John Carter, geregisseerd door Finding Nemo en WALL-E regisseur Andrew Stanton. Met een productiebudget van meer dan $250 miljoen en een eindscore van $284,1 miljoen was de film een enorme flop.

John Carter werd wisselend ontvangen met 52% (5.76/10) op Rotten Tomatoes, met een Audience Score van 60% (3.46/5). Hoofdrolspeler Taylor Kitsch (Battleship, True Detective) vindt de film ''geen mislukking''. Dit zei hij tegenover The Hollywood Reporter.


"De film kreeg een tweede leven toen deze niet lang geleden op Netflix verscheen, een jaar geleden of zoiets. Mensen spreken me daar voortdurend op aan, vooral in Europa. De film heeft een kleine mini-heropleving gehad. Misschien was er in die tijd wel een stemming van 'hé, laten we kijken hoe we deze kapot kunnen maken en iedereen die er een rol in heeft.'"

Geen mislukkig
"Na verloop van tijd realiseer je je dat je diep adem moet halen en dat het is wat het is... Ik denk dat mensen die de film nu voor het eerst zien, veel meer in de film kunnen zien dan mensen in eerste instantie deden," aldus Kitsch. "Ik heb veel geleerd tijdens het maken van die film. Ik zie het echt niet als een mislukking. Ik heb er geweldige herinneringen aan en praat nog steeds met een veel van de castleden. Het is wat het is, toch?"

Wat zeg jij? Vind jij John Carter een slechte film of is deze in 2012 te hard aangepakt door de media waardoor de film mogelijk is geflopt? En zou je de film nog een keer willen zien?



NieuwsFilm

meest populair