Algemeen

Josh Trank (Fantastic Four): "Eerste vijf minuten The Irishman beter dan het hele Marvel-universum"

De controversiële regisseur haalt uit naar het MCU.

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
The Irishman is nu eindelijk op Netflix te zien. Overal ter wereld keken filmfans met smart uit naar deze film, die tot nu toe gigantisch sterk is onthaald en wordt geprezen als een van de beste films van het jaar. Toch verscheen regisseur Martin Scorsese de laatste maanden meerdere malen ietwat negatief in het nieuws, omdat hij vaker harde kritiek uitte tegen de superheldenfilms van Marvel. Josh Trank, o.a. bekend van Fantastic Four, laat nu weten dat Scorsese's The Irishman beter is dan alle Marvel-films samen.

Ondanks het feit dat Trank zelf een superheldenfilm heeft gemaakt (die allesbehalve goed werd onthaald) haalt hij nu uit naar Marvel na het zien van The Irishman. Op zijn twitter-account had de regisseur het volgende gepost: ''Ik ben op dit moment The Irishman aan het kijken. Laat ik jullie even zeggen dat de eerste vijf minuten van deze film al meer humaan, echt en cinema-waardiger zijn dan het hele Marvel-universum bij elkaar opgeteld. Het spijt me, maar dit zijn gewoon de feiten! P.S. Het spijt me niet''.

Reactie
Sommige mensen zijn het volledig met de regisseur eens, al is er ook een groep die het commentaar van Trank iets ver vindt gaan. Zo had hij ook gewoon zijn liefde voor The Irishman kunnen uiten zonder naar Marvel uit te halen, waardoor het debat of de superheldenfilms nu wel of niet cinema-waardig zijn waarschijnlijk wel weer zal oplaaien.

34 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

Waarom al dat nieuws over wat die Trank te melden heeft? Niemand die het boeit, zijn carrière was alweer over nog voordat hij goed en wel gestart was. 2 films op zijn naam waarvan de laatste unaniem als slecht wordt gezien. De afgelopen 4 jaar is er al niets meer uitgekomen van hem.

centr1no

Avatar

Alle filmmakers menen tegenwoordig dat ze iemand moeten beledigen? Om er bij te horen of zo?
Als dit een verkapte poging is meer mensen naar 'cinema waardige' films te krijgen, dan werkt het alleen maar averechts.

Rafael11

Avatar

+1 centr1no
Idd. Zal best dat The Irishman beter is dan alle MCU films. Maar warom vind iedereen het nodig om iemand of iets te beledigen. Kritiek is prima en ook nodig. Maar deze tweet van een mislukte regisseur is gwn kinderachtig.

Rutherford

Avatar

Ik snap niet waarom het MCU zo aangevallen wordt. Er komt echt veel meer troep uit + bij MCU zit er een visie achter. Je kan dan wel geen fan zijn, toch chapeau om 23 films te verbinden met elkaar. En Josh, tja. Doei.

Psycho-M

Avatar

Zegt toch genoeg dat hij die tweet alweer verwijderd heeft.
Ik vind het maar triest dat filmmakers elkaars producten zo moeten afkraken.
Als filmmaker zou je juist moeten weten hoeveel bloed, zweet en tranen het kost om een film te maken, ongeacht of je hem goed of slecht vindt.
Ieder zijn smaak en ieder zijn mening maar om dan op een dergelijke manier je punt te maken is wat goedkoop.

Frietgezicht

Avatar

De eerste 5 seconden van mijn scheet zijn beter dan die 2 films van hem bij elkaar.
Hij zit zeker sinds zijn laatste film aan de alcohol en drugs en in nuchtere toestand weer zijn post verwijderd, lafaard.

Vraag mij altijd af wie dan zijn volgers zijn.

Bigmichel + 1

Sparrow_LW

Avatar

appels en peren ..... appels en peren .....

PRIME

Avatar

Dit is toch gewoon sarcasme, mag ik hopen?

Molemanski

Avatar

Om moe van te worden. Bij een ander artikel over The Irishman waren ook al FT-leden die perse moeten zeggen "dit is cinema". Het is duidelijk en het is nu wel een keer goed geweest.

Toobs13

Avatar

Hij is gewoon jaloers dat deze films wel populair zijn????

Coola

Avatar

Ach ja mensen weten dat Trank nou niet bepaald goed bij z'n hoofd is (net zoals Scorsese). De mensen die Trank op dit moment gelijk geven sporen ook niet.

Master Of Films

Avatar

Zo dus Scorsese en de mensen die Trank op dit moment gelijk geven sporen ook niet. En dat zegt degene die The Lion King & Godzilla: King of Monsters als echte "cinema" beschouwt. Best comment van de dag gaat weer naar de hilarische Coola Smiley face

Novarellum

Avatar

"het debat of de superheldenfilms nu wel of niet cinema-waardig zijn waarschijnlijk wel weer zal oplaaien.

In elk geval hier op filmtotaal!
Ik voorspel 18 berichten over deze walgelijk verbazingwekkende uitspraak.

Civilian Supreme

Avatar

Ik word helemaal gek van jullie klote advertenties, ik kan niks meer normaal lezen en ook de reactie moet ik blind typen. Dit begint echt zeer storende vormen aan te nemen. Ben alleen maar kruisjes aan het wegtikken.

Civilian Supreme

Avatar

Wat Trank doet is trouwens appels met peeeren vergelijken. Neemt niet weg dat de kwaliteit van de superheldenfilms best omhoog mag.

kokosnoot

Avatar

Misschien zijn superhelden films ook een beetje van uit een ander perspectief dan zijn genre. Neem bv het gebruik van echt. Neem Superman bv. Echt ehm ja maar dan kan ik die hele film helemaal niet serieus nemen en dat geldt voor elke Super Helden film. Zijn een soort sprookjes voor volwassenen. Tis een beetje alsof hij stelt. The Irishman, de 1e 5 min zijn al veel meer Humaan, Echt en cinema waardig dan...Shrek! Wow ja das waar xD maar boeit het? Is toch voorspelbaar. SuperHelden movies zijn ook maar gewoon sprookjes voor volwassenen. Duh.

Movieman2018

Avatar

Nobody cares dude... Het is en blijft een mening, iedereen heeft daar recht op. Voor mij zijn de MCU films high quality actie popcorn vermaak, en daar geniet ik erg van! The Irishman was ook een zeer aangename film om te zien! Echter kom ik niet tot een conclusie dat The Irishman beter is dan de MCU films.. Elke films heeft zijn charmes!

Movieman2018

Avatar

Doe iets aan jullie browsers mensen.. Ik heb dat probleem niet met de ads..

MARB-LES

Avatar

Ach laat deze man ook een mening hebben. Als je riolering thuis kapot is moet je toch ergens je shit kwijt :p

RoberPaulsen

Avatar

Ja ach Coola. Over smaak valt niet te twisten zegt men weleens. Maar is buiten deze website al een fenomeen. Hij is dol op games die ieder jaar exact hetzelfde doen. Zo blijft het lekker veilig in zijn comfort zone

Pepej

Avatar

Vooropgesteld ik geniet met volle teugen van de Irishman, wat zonde dat Pacino en de Niro niet vaker zoveel screentime samen hebben gehad

Over het MCU...

Daredevil zou ik persoonlijk toch wel als echte cinema willen bestempelen, natuurlijk kijkt men zo iets niet in de bioscoop, maar qua karakterontwikkeling, verhaal, dialogen, acteren allemaal invoelbaar, de scènes met Kingpin (donofrio) vind ik echt geweldig
( het laatste seizoen die scène tussen Fisk en Karen Page, wauw)

@Filmtotaal
Wat is dat voor bijzonder irritante reclame..
Willen jullie onze reacties niet, ik moet dit op een kladblokje schrijven.... kopiëren... plakken ... om te kunnen reageren,
Echt belachelijk hoe de reclames hier door worden gedrukt, in je neus wordt gewreven

kokosnoot

Avatar

@Pepej Ik deel je mening over Daredevil. Prachtig gedaan die serie. Zou graag gehad hebben dat Netflix daar mee door had kunnen/mogen gaan.

Jeroen Pasman

Avatar

De druiven zijn wel érg zuur he ? Het MCU is succesvol, hij maakt er geen onderdeel vanuit, dus ga je 't maar afkraken ....... Kinderachtig

Symn

Avatar

Goed gesproken. En waarom zou je geen kritiek mogen leveren of iets negatief s zeggen? Of gewoon een feit weergeven als dat feit niet erg aangenaam is? De hele filmindustrie zit al vol met slijmballen die elkaar de hemel inprijzen.

Frietgezicht

Avatar

@ Robertpaulsen, welke games speelt coola dan. Moet al lachen nu we zijn filmsmaak kennen.

Noxin

Avatar

Josh wie?

Sunspot

Avatar

Ligt maar aan de smaak van personen.

Is in ieder geval beter dan heel het MCU, maar eigenlijk niet te vergelijken.

MCU is puur popcorn, leuk, maar that's it.

Geef toe iedereen,heb je werkelijk ooit met MCU films in je maag gezeten, in je hoofd, dat je er in je slaap nog aan dacht?

Maar aanvallen hoeft nu ook weer niet, iedereen is het allang mee eens dat het MCU popcorn is

centr1no

Avatar

Sunspot " Geef toe iedereen,heb je werkelijk ooit met MCU films in je maag gezeten, in je hoofd, dat je er in je slaap nog aan dacht? "
Waarom zou je?
De fantasie setting zorgt er voor dat zelfs de serieuzere thema's die aangestipt worden niet blijven hangen.

Afgezien daarvan is het te idioot voor woorden dat het blijkbaar voor veel mensen niet duidelijk is dat het hier twee compleet verschillende soorten films betreft.
Als de Marvelfilms (of andere vergelijkbare blockbusters) nooit hadden bestaan waren die miljoenen bezoekers echt niet naar Scorsese's films gegaan.

Sunspot

Avatar

ZEker, die mensen zouden niet gaan, zitten nogal veel kinderen en zo tussen.

MCU is supergeschikt om met je kind, vriendin, vrienden, wat dan ook te gaan.

Totaal verschillend inderdaad, maar nog nooit heeft een MCU film echt impact op mij gemaakt, ja, met CGI, maar dat is wat anders.

Gewoon leuke genres beide, verschillend, niet nodig om 1 ervan af te kraken.

Popcultuurfreak

Avatar

Oh die gast die twee films heeft gemaakt waarvan één een flop is oké lekker belangrijk

ThysRomani

Avatar

Ik zal jullie vertellen mensen, ik heb die Fantastic Four reboot tot op heden nog steeds niet gezien. De berichten die me hebben bereikt over de film waren...onomstotelijk.

MKRDV

Avatar

Ik vind de Irish man ook een leukere film om naar te kijken. Maar dit zijn 2 verschillende genres. Dit is zoals appelen met peren vergelijken.

NieuwsFilm

meest populair