Poll

POLL: Beste van de acht Spider-Man films?

Er verschenen al heel wat Peter Parker-films op het witte doek.

door Bram de Groot om 11:38 in Poll
Naast dat de Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe (MCU) werd afgerond, stond de Marvel-wereld in 2019 ook grotendeels in teken van Spider-Man. Hij keerde terug in Endgame kreeg een tweede solofilm met Far From Home en vervolgens was er een hoop gedoe rond zijn toekomst op het witte doek.

Ondertussen is duidelijk dat die toekomst groots is. Zo blijft hij in het MCU en wordt hij onderdeel van Sony's Marvel Universe. Ook is de geanimeerde Spider-Man onderdeel van de toekomstplannen. Maar hoe zit het met het verleden? Want er verschenen toch al acht films in de Spider-Man franchise, verdeeld over vier reeks. Met onderstaande poll de vraag aan jou; welke van de verschenen films, gecentreerd rond Spider-Man, is jouw favoriet?


De vier reeksen
Uiteraard verscheen van Sam Raimi de eerste reeks Spider-Man films. Nadat de plannen rond Spider-Man 4 werden geschrapt, ging de franchise in de reboot. Marc Webb moest een groot universum lanceren met minimaal vier Spider-Man films en meerdere spin-offs in de The Amazing Spider-Man reeks. Al na twee films werd duidelijk dat dit niet werkte en binnen no time was er een deal met Marvel Studios over een integratie in het MCU en meerdere solofilms. Sony startte zelf Sony's Marvel Universe (SMU) rond de vele Spider-Man slechteriken en wist te verrassen met de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018.

Onderstaande Spider-Man films (of gerelateerde films) staan officieel vast voor de toekomst:
2020: Morbius
2020: Venom II
2021: derde Spider-Man 'Home'-film
2022: Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Deze natuurlijk :

(que belle melone Smiley face )

Ver daaronder op een 2e plaats Into the Spider-Verse dan.

spooklift

Avatar

Spider-Man 2 (2004)

Overlord

Avatar

Onlangs de box gekocht met alle 8 films

EKA

Avatar

Mijn favoriete zit zeker niet tussen die PC-, LGBTI-xyz-, MeToo-Spider-Man films: Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far From Home en Spider-Man: Into The Spider-Verse films!

Nee, doe mij maar de films die de wat traditionelere en minder onnodig gecompliceerde (geen achterliggende politieke agenda!) Spider-Man laten zien.
Spider-Man 2 (2004) is mijn meest favoriete Spider-Man-film tot nu toe. Daarna: Spider-Man (2002).

Rutherford

Avatar

Moeilijke poll. In die eerste 3 Spiderman films zitten echt wel goeie stukken, maar is Maguire zo een houten klaas. De tweede is wel de beste, en gewoon een van de betere superheldenfilms ooit. De derde vond ik eigenlijk nog cva, in tegenstelling tot vele andere. De Raimi Spidey had trouwens het mooiste kostuum. Die met Garfield zijn waardeloos, vooral die tweede. Die MCU Spideys zijn redelijk, Far From Home vind ik zelfs gewoon erg goed, heb er me echt met vermaakt.

Om een lange uitleg af te ronden, Into The Spiderverse was de beste!

Maar eigenlijk vind ik de animatieserie (1994) de beste.

Moviemagic

Avatar

Spider-Man 2 (2004) zonder twijfel.

Frietgezicht

Avatar

Op zich was Spider-Man 2 altijd wel de beste maar inmiddels erg gedateerd. Zegt ook wel wat over de kwaliteit van die reeks dat de meeste Spider-man 2 zeggen, matige reeks.
Onbedoeld lachwekkende scenes, een vervelende sletterige MJ die net als in deel 1 gillend redding nodig heeft aan het einde, Maguire als Parker ook matig.
De badguy Dock Ock is wel prima maar ook geen Joker ofzo die de film red. Stem wel op Homecoming, kijkt wat makkelijker weg tegenwoordig.

Hiss

Avatar

Wauw, er bestaan mensen die the Amazing Spiderman films kiezen boven de anderen. Spider-man 2 heb ik gekozen. De Sam Raimi reeks vond ik het sterkst. Zelfs deel 3 vond ik leuk. Maar ook Tom Holland doet het prima.

McKelly

Avatar

Ben fan van spider-man, maar ik snap nog steeds niet wat er zo leuk was aan into the spider-verse. Heb die film halverwege uit gezet omdat ie zo saai was. Heb trouwens ondertussen de ouderwetse foxkids spider-man serie op disney+ ook bijna afgekeken. Zeer vermakelijk en je krijgt veel badguys te zien(die maken spider-man voor mij daarom een van de favorieten). Heb gekozen voor far from home aangezien die film een hele goede indruk achterliet. Vond de rest zeker niet verkeerd, maar deze vond ik erg leuk!

Civilian Supreme

Avatar

Nog steeds Spiderman 2(2004)
Al vind ik Holland wel beter geschikt.

Decepticon

Avatar

Voor mij bijna zonder twijfel Spider-Man 2 uit 2004, maar Homecoming als tweede.

Ik heb nooit geen problemen gehad met Spider-Man 3 en The Amazing Spider-Man films, imo prima films.

De populariteit van Into the Spider-Verse nooit echt begrepen, leuke animatiefilm en het is wel een goede film wat betreft verhaal en uitwerking.
Maar Spider-Gwen en Spider-Pig hoeven van mij niet, vooral die laatste vind ik zelfs ronduit belachelijk. Zelfs Miles Morales heb niks mee, toen ik klein was kende ik maar één Spider-Man en dat was Peter Parker.

De oude tv-serie uit 1977 heeft voor mij ook altijd nostalgische waarde, fantastisch gewoon. Smiley face

Maikjax

Avatar

Spider man 2

Ereptile

Avatar

Spider-Man 2 met Doc Ock Smiley face

Sunspot

Avatar

Alles gezien en nog steeds Spiderman 2 voor mij.

Tobey's Spiderman vind ik echt aanvoelen als Spiderman, verend ook of zo haha.

Maar gewoon top, de karakters, hoe de actie eruit ziet, vet goeie villain, setting, muziek, af en toe droge grap.

Bruce Campbell :D, gewoon vette film, nog steeds.

Voelt ook als een comic, comicvibe

Elfloro

Avatar

Vind de eerste reeks inmiddels heel erg gedateerd overkomen, worden er niet beter op met de jaren...

Goku32

Avatar

Spider man 2 blijft een geweldige film met een geweldige doc als villian. Maar de laatste 2 spiderman films zijn ook geweldige films door de villians,

Goku32

Avatar

Klopt Deception, net als de ouwe Hulk serie is ook geweldig

Goku32

Avatar

Frietgezicht, je kan Doc ook niet vergelijken met de Joker. Maar homecoming is een goeie keuze want de villian was heel vet ook

NieuwsFilm

meest populair