POLL: Beste van de acht Spider-Man films?

POLL: Beste van de acht Spider-Man films?

Er verschenen al heel wat Peter Parker-films op het witte doek.

Naast dat de Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe (MCU) werd afgerond, stond de Marvel-wereld in 2019 ook grotendeels in teken van Spider-Man. Hij keerde terug in Endgame kreeg een tweede solofilm met Far From Home en vervolgens was er een hoop gedoe rond zijn toekomst op het witte doek.

Ondertussen is duidelijk dat die toekomst groots is. Zo blijft hij in het MCU en wordt hij onderdeel van Sony's Marvel Universe. Ook is de geanimeerde Spider-Man onderdeel van de toekomstplannen. Maar hoe zit het met het verleden? Want er verschenen toch al acht films in de Spider-Man franchise, verdeeld over vier reeks. Met onderstaande poll de vraag aan jou; welke van de verschenen films, gecentreerd rond Spider-Man, is jouw favoriet?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
De vier reeksen
Uiteraard verscheen van Sam Raimi de eerste reeks Spider-Man films. Nadat de plannen rond Spider-Man 4 werden geschrapt, ging de franchise in de reboot. Marc Webb moest een groot universum lanceren met minimaal vier Spider-Man films en meerdere spin-offs in de The Amazing Spider-Man reeks. Al na twee films werd duidelijk dat dit niet werkte en binnen no time was er een deal met Marvel Studios over een integratie in het MCU en meerdere solofilms. Sony startte zelf Sony's Marvel Universe (SMU) rond de vele Spider-Man slechteriken en wist te verrassen met de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse uit 2018.

Onderstaande Spider-Man films (of gerelateerde films) staan officieel vast voor de toekomst:
2020: Morbius
2020: Venom II
2021: derde Spider-Man 'Home'-film
2022: Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

NieuwsFilm

meest populair