Algemeen

Hoe 'The Irishman' te bekijken is als 4-delige Netflix-serie

Goede tip om niet 3,5 uur stil te moeten zitten.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met drie uur en 29 minuten is The Irishman een van de langere grote Hollywood-films ooit gemaakt. De misdaadfilm van Martin Scorsese blijkt voor velen een "saaie zit" en nu heeft een kijker een goede tip gegeven voor het bekijken van The Irishman.

Op Twitter verscheen onderstaande tweet van ene Alexander Dunerfors die voorsteld om de film te bekijken als een vierdelige miniserie, met de afleveringen I Heard You Paint Houses, Hoffa, What Kind of Fish en [i]It Is What It Is[/b]. De vier afleveringen duren daarmee rond een uur en zo kun je de film dus in prima fases bekijken.


Sterk ontvangst
Ondanks de nodige kritiek over de speelduur en mogelijke traagheid in de film is de ontvangst overweldigend. Op Rotten Tomaties scoort de misdaadfilm 96% (8.86/10) na 323 recensies en een Audience Score van 86% (4.37/5) na 907 tellingen. Op de IMDb staat The Irishman op een 8,4 na ruim 63 duizend stemmen, en dat is goed voor plaats 79 in de IMDb Top 250.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MikeyMo

Avatar

Wat een gezeik over die speelduur. Ik heb vorig jaar nog Gone With The Wind zitten te kijken. Die duurt gewoon 3h 58m. Je moet er even tijd voor maken, maar het is prima te doen.

Scheerzeep

Avatar

@MikeyMo

De gemiddelde mediaconsument heeft daar tegenwoordig de concentratie niet meer voor. We zijn gewend veel content in weinig tijd te consumeren.

John Wayne

Avatar

Ik heb de film ook in 1 zitting bekeken. Is heel goed te doen omdat het een verdomd goede film is.
Schijnbaar kan men tegenwoordig wel een serie bingewatchen, of uren lang kijken naar onnozele filmpjes op YouTube maar is een film van 3,5 uur te lang.

movieguy

Avatar

@MikeyMo

Ja dat is ook al zo’n film die gewoon in 2 uur verteld kan worden. 3 uur is gewoon veel te lang.

Civilian Supreme

Avatar

Jullie zijn weer te kort door de bocht. Er zijn genoeg lange films die wel lekker wegkijken. Deze is simpelweg niet overtuigend genoeg en voelt ook daadwerkelijk aan als een lange zit.
Bij bijvoorbeeld The Hatefull eight had ik persoonlijk geen moment het gevoel dat deze een lange speelduur had.
En 1 van de dingen die anderen ook al aankaarten is dat met name Deniro totaal niet overtuigd qua motoriek op 'jonge' leeftijd.
Ben hem zelf al in 3 delen aan het kijken, en kan pas na het laatste stuk goed oordelen of ik hem goed vond of niet. Pesci is wel erg goed.

Master Of Films

Avatar

John Wayne "Schijnbaar kan men tegenwoordig wel een serie bingewatchen, of uren lang kijken naar onnozele filmpjes op YouTube maar is een film van 3,5 uur te lang."
Een terechte argument, maar...wellicht dat een/de serie of YouTroep wel boeiend genoeg is om te bingewachten voor een langere tijd.

Het kan idd zijn dat The Irishman niet boeiend genoeg is. Correct me if I'm wrong, volgens mij zijn er ook geen klachten geweest mbt de 3 uur durende Endgame. Blijkt dat er toch nog een verschil in zit tussen een achtbaanrit en echte cinema Smiley face

Civilian Supreme "Er zijn genoeg lange films die wel lekker wegkijken. Deze is simpelweg niet overtuigend genoeg en voelt ook daadwerkelijk aan als een lange zit."
Er zijn ook films van 90 minuten die als een enorme lange zit voelen.

Mav Damian

Avatar

Geen seconde verveeld! Top film!

donniebrasco

Avatar

Iets wat zo goed is als deze film, kan nooit lang genoeg duren. Saai en niet overtuigend genoeg? Het charisma spuit van 't (bioscoop)scherm! P.s wat 'n onzin over motoriek btw.

Coach Boone

Avatar

Ik stoorde me ook wat aan het motoriek van DeNiro. De man kan er niks aan doen, maar het viel wel op. Zn acteerprestaties vond ik wel zeer overtuigend net als Pesci. Met Pacino, hoe geniaal hij ook is, kon ik niet echt een band scheppen. Het deed me niet veel toen ie werd vermoord.
Maar dat komt denk ik, omdat ik het verhaal al kende..

Facinatio

Avatar

Wij hebben de film ook in 1x gekeken. Vond het een goede film en heb ervan genoten. Ik vind het gezeur van de speelduur erg overdreven. Ik kijk zelf liever een lange film dan de standaard films van de 90 of 120 minuten. Irishman laat ook nog eens een goed verhaal zien!

McGraig

Avatar

Helemaal eens met Civilian Surpreme. De speelduur is niet het probleem. Ik kwam er niet doorheen omdat het de spanning en opbouw mist van andere Scorsese films. En DeNiro beweegt wel degelijk erg houterig op jonge leeftijd en oogt onnatuurlijk waardoor het moeilijk is om je in te leven. Maar ik ga verder kijken maar zie daar niet heel erg naar uit. Ik kijk films normaal altijd in één ruk uit en had voor The Irishman ook de tijd genomen maar het kon me simpelweg niet pakken. En ik ben een fan van oude films van Cecil B DeMille en David Lean en die films duren vaak nog langer

aspers

Avatar

Hey Coach, thx man!! Fijn dat je ff een dikke spoiler in je verhaal zet.

Master Of Films

Avatar

aspers "Hey Coach, thx man!! Fijn dat je ff een dikke spoiler in je verhaal zet."
Niet bekend met Jimmy Hoffa?
Iemand die echt heeft bestaan en wiens bizarre lot al jaren bekend is.

aspers

Avatar

Nope, blijkbaar niet! :E

MKRDV

Avatar

Ik heb ook nog nooit van gehoord van Jimmy

NieuwsFilm

meest populair