Celebrity

Ana de Armas wilde eigenlijk geen auditie doen voor Rian Johnsons 'Knives Out'

De rol van verzorgster Marta leek op het eerste oog niet veel...

door FilmTotaal om 08:31 in Celebrity
Wie van detectiveverhalen houdt kan sinds vorige week in de bioscoop genieten van Knives Out, gemaakt door Rian Johnson. De filmmaker heeft voor zijn nieuwste project een mooie cast verzameld. Opvallend genoeg is Daniel Craig, die een vakkundige privédetective speelt, niet zozeer de protagonist. Die rol is voor Ana de Armas' verzorgster Marta bestemd. En zij had de kans bijna aan zich voorbij laten gaan.

Dat deelde de 31-jarige Cubaanse mee aan The Hollywood Reporter middels een uitgebreid interview. De actrice is sinds 2015 te zien in Engelstalige films. Toen ze in beeld kwam voor Knives Out, en de beschrijving van haar personage binnenkreeg, was ze alles behalve onder de indruk. De Armas kreeg te horen dat het om een "knappe, Latina verzorgster" ging. "Ik had zoiets van: 'Weer een Latina? Nee! Dit ga ik niet doen.'"


Verbeelding
Toen ze echter een e-mail ontving, die dieper op de karakteristieken in ging, begon ze meer belangstelling te tonen. "Latina's staan zelden in het middelpunt van een film, zeker niet in de context van deze film. Dus door de beschrijving van het karakter creëerde mijn verbeelding onmiddellijk een weergave die niet noodzakelijk positief of spannend was met betrekking tot de Latijnse cultuur."

Stereotype
Zoals de meeste acteurs met een niet-Amerikaanse achtergrond komt ze dikwijls in beeld voor identieke rollen. Ergens vindt de Armas dat niet erg. "Om eerlijk te zijn is dat niet iets dat ik probeer te vermijden. Ik ben erg trots dat ik Cubaans ben en een Latina. En dat zal ik altijd zijn. Maar we hebben meer te bieden dan dienstmeisjes of prostituees. Ik wil niet meespelen met dat spelletje, want ik wil mijn cultuur op een positievere manier vertegenwoordigen. We hebben veel meer te bieden."

Lees het volledige interview hier.

NieuwsFilm

meest populair