Disney neemt opvallend risico met 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Disney neemt opvallend risico met 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

De negende sagafilm is géén enkele keer vertoond aan een testpubliek.

Disney lijkt een risico te nemen met Star Wars: The Rise of Skywalker. De film blijkt namelijk géén enkele proefvertoning te hebben gehad. En dat is opvallend, want voor vrijwel alle blockbusters worden die vandaag de dag georganiseerd.

De afgelopen maanden verschenen er meerdere geruchten dat de testscreenings voor The Rise of Skywalker 'vreselijk slecht' zouden zijn verlopen. Dat blijkt - gelukkig! - niet waar te zijn. Disney heeft de film namelijk helemaal niet uitgetest. Dat onthult terugkerend regisseur J.J. Abrams, op wiens visie de studio dus volledig vertrouwt, in een interview met Esquire.

"Natuurlijk heb ik de film al aan familie en vrienden laten zien, maar we hebben absoluut geen enkele testscreening gehouden", reageert Abrams op de geruchten. De regisseur rondde vorige week pas de definitieve montage van zijn film af, dus de bioscoopversie zullen sowieso nog maar weinig mensen hebben gezien.

Geen paniek, wel opvallend
Dit nieuws is overigens geen reden voor totale paniek, maar wel opvallend. De meeste blockbusters worden vandaag de dag immers eerst een aantal keer bekeken door een testpubliek. Filmmakers gebruiken de reacties die ze daar ophalen om hun films bij te schaven. Zo merkten de makers van Avengers: Endgame dat het testpubliek de oorspronkelijke uitleg over het tijdreizen maar verwarrend vond. Daarop besloot Marvel de film aan te passen met een nieuwe, verduidelijkende scène.

Bezoekers moeten voor zulke bijeenkomsten een contract tekenen waarin staat dat zij niets over de film mogen verklappen. Doen ze dat wel, dan riskeren ze een megaboete. Degenen die zo'n exclusieve proefvertoning hebben gezien zullen dus wel twee keer nadenken voordat ze spoilers het internet op slingeren.


Star Wars: The Rise of Skywalker draait vanaf 18 december in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair