Halina Reijn en Carice van Houten weigeren aan te schuiven bij Belgische talkshow

Halina Reijn en Carice van Houten weigeren aan te schuiven bij Belgische talkshow

Ze willen niet aan één tafel zitten met de burgemeester van Aalst.

Na het nodige succes in Nederland zijn regisseuse Halina Reijn en hoofdrolspeelster Carice van Houten begonnen aan een perstour in België om Instinct te promoten. Eén van de tussenstops was de talkshow De Afspraak, maar daar besloten zij op het laatste moment niet aan deel te nemen.

De reden hiervoor was dat de Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese ook was uitgenodigd. Hij kwam vertellen over het feit dat Aalst Carnaval niet langer op de Unesco-werelderfgoedlijst wil staan. Afgelopen editie was er veel ophef over een praalwagen waarop Joodse karikaturen te zien waren, met grote haakneuzen, pijpenkrullen en flinke zakken geld.

(Geen) antisemieten
D'Haese is zich van geen kwaad bewust. Om de eer aan zichzelf te houden, wil hij dat het evenement verwijderd wordt van de lijst, zodat men het feest gewoon kan vieren zoals zij het willen. "Wij zijn geen antisemieten of racisten", aldus de burgemeester. Maar daar denken veel mensen toch anders over. Onder hen dus ook Halina Reijn, die een relatie heeft met een Joodse man. Haar vriendin Carice van Houten was uiteraard solidair.

Hieronder de gewraakte wagen. Oordeel zelf of deze wagens te ver gaan.




NieuwsFilm

meest populair