J.J. Abrams hint op aanwezigheid LGBTQ-personage in 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

J.J. Abrams hint op aanwezigheid LGBTQ-personage in 'Star Wars: The Rise Of Skywalker'

Het zal echter niet de relatie tussen twee personages zijn waar sommige fans op hoopten.

Sinds Star Wars terugkeerde op het witte doek onder de vlag van Disney en met een vrouwelijke kapitein aan het roer, is er een wat andere wind gaan waaien. Zo is er meer diversiteit in de nieuwste trilogie terechtgekomen. Regisseur J.J. Abrams hint nu naar nog iets meer diversiteit in het afsluitende deel van deze trilogie.

De sequels kenden al een vrouwelijk hoofdpersonage en een hoop bijpersonages die niet enkel van een buitenaards ras waren, maar ook sterk verschilden in etniciteit. Dit werd van meet af aan niet meteen door iedereen warm ontvangen. Veel fans waren bij de trailer van The Force Awakens al boos om een zwarte stormtrooper te zien. Opvolger The Last Jedi haalde zich nog een extra groep kwaade mensen op de hals onder het verwijt van feminisme. Volgens Abrams is de verse wind echter een goede zaak. In The Rise Of Skywalker kunnen we hier dan waarschijnlijk ook meer van verwachten.

Bromance
Daar tegenover staat een groep fans die hoopten dat de bromance tussen personages Finn en Poe zou uitmonden in een heuse relatie. Beide acteurs hebben echter te kennen gegeven dat dit zeker niet in het verschiet zit, al hadden beide heren deze wending interessant gevonden. Volgens J.J. hoeven de voorstanders niet volledig te treuren hierom. "Ik vind het belangrijk dat de LGBTQ-community zich vertegenwoordig voelt in de nieuwste film", liet hij weten tijdens een recent persmoment. "Met die opmerking geef ik niets weg over het plot, maar het spreekt verder denk ik voor zich", besluit Abrams met een duidelijke hint.

NieuwsFilm

meest populair