Hoe kan de toekomst van 'Star Wars' eruit gaan zien?

Hoe kan de toekomst van 'Star Wars' eruit gaan zien?

Lucasfilm denkt er al hard over na.

De Star Wars-franchise betreedt binnenkort onbekend terrein. Met Star Wars: The Rise of Skywalker komt er namelijk een einde aan de Skywalker-saga. Na negen films en vier decennia, is het dan voorbij. Maar niet voor de franchise, want er zijn grootse plannen voor de toekomst in films, series en meer.

Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy vertelde onlangs over de richting van de franchise ná The Rise of Skywalker. Volgens haar zal de franchise voorlopig springlevend blijven. "Het is niet zo dat we niets meer hebben om te laten zien," vertelde Kennedy. "Je denkt niet enorm lang na over wat George precies wil vertellen met de mythologie. Nee, je vertelt juist verhalen over mensen. En je neemt de mythologie en past die toe op hun conflict."

Nieuwe richting
De franchise zal in elk geval een nieuwe richting inslaan. De eerstvolgende film staat gepland voor december 2022 en daarna komen er nog films in 2024 en 2026 uit. In de bioscopen wordt het dus iets minder, maar op televisie is de franchise levendiger dan ooit. We krijgen namelijk een tweede seizoen van The Mandalorian voorgeschoteld en er komen series rond Obi-Wan Kenobi en Cassian Andor.

Benieuwd wat de toekomst precies brengt? Lees dan onze special over alles wat er op stapel staat.

NieuwsFilm

meest populair