Algemeen

'Venom 2' R-rated dankzij succes 'Joker'?

Sony overweegt verschillende routes.

door Jeffrey Kouters om 16:49 in Algemeen
Venom bleef braaf binnen de lijntjes van de tienervriendelijke cinema, maar het vervolg wordt mogelijk stukken gewelddadiger en bloederiger. Na het succes van R-rated films als Joker, overweegt Sony nu ook deze route op te gaan voor Venom 2. Dat onthult producent Matt Tolmach.


Venom was vorig jaar onverwachts een megasucces. Het is dan ook niet vreemd dat de seinen voor een tweede deel al vrij snel op groen sprongen. Sommige fans baalden echter wel dat Venom redelijk braafjes bleef, terwijl hij de potentie had om lekker gruwelijk te zijn. Dat gaat in de sequel, onder leiding van Mowgli-regisseur Andy Serkis, mogelijk veranderen.

Kassa!
Volgens producent Matt Tolmach staat Sony namelijk open om verschillende routers te verkennen. "Je moet natuurlijk altijd naar de verschillende opties kijken, helemaal nu R-ratings blijken te werken", vertelt Tolmach. "Recente successen hebben bewezen dat ook R-rated films omarmd kunnen worden door een enorm publiek". Volgens de filmproducent hebben die successen de deuren voor meer R-rated content geopend.

Niet te vroeg juichen
Toch is Tolmach terughoudend, want ook Venom deed het als PG-13 film - met een opbrengst van ruim 850 miljoen - hartstikke goed. "Onze film werkte prima. Onze franchise is zoals zij is. Het is niet zo dat we nu ineens allemaal menen andere films na te moeten gaan doen, dus niet iedereen maakt zich nu ineens druk om de rating", aldus Tolmach. Desondanks speelt deze overweging dus wel in zijn achterhoofd en bestaat de kans dat Venom 2 inderdaad R-rated wordt.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Spannende ontwikkelingen. Venom had toch wat minder impact dankzij de PG13. Uiteraard moeten er meer dingen beter, maar dit zou in ieder geval het vermaak wel verhogen.

Coola

Avatar

Ik vond venom echt geweldig. Maar venom 2 met carnage moet toch wel echt R rated worden.

Frietgezicht

Avatar

Carnage in deel 2 en een Predator in deel 3 moeten gewoon r-rated zijn.

Master Of Films

Avatar

Miley Cyrus voor Venom deel 4 wat gewoon weer terug naar PG-13 moet zijn, anders komt het niet op Disney+

GreenHornet

Avatar

Film zal wel op Netflix komen

Decepticon

Avatar

Nee gaat niet gebeuren, Venom zal gewoon pg-13 blijven.
Was Deadpool niet genoeg als indicator om Venom R-rated te maken? Dan zal dat nu ook niet gebeuren, daar gaat het succes van Joker niks aan veranderen denk ik.
Laat ze eerst maar met een beter script komen met ook beter uitgedachte actiescènes en laat Hardy niet als een achterlijke acteren.

Innocent

Avatar

Maak gewoon 2 versies, pg13 en R-rated, iedereen blij. In duitsland worden ook vaak 2 versies uitgebracht op bluray van een film voor een jonger publiek dus waarom niet zou ik zeggen.

NieuwsFilm

meest populair