'Venom 2' R-rated dankzij succes 'Joker'?

'Venom 2' R-rated dankzij succes 'Joker'?

Sony overweegt verschillende routes.

Venom bleef braaf binnen de lijntjes van de tienervriendelijke cinema, maar het vervolg wordt mogelijk stukken gewelddadiger en bloederiger. Na het succes van R-rated films als Joker, overweegt Sony nu ook deze route op te gaan voor Venom 2. Dat onthult producent Matt Tolmach.

Bekijk de afbeelding
Venom was vorig jaar onverwachts een megasucces. Het is dan ook niet vreemd dat de seinen voor een tweede deel al vrij snel op groen sprongen. Sommige fans baalden echter wel dat Venom redelijk braafjes bleef, terwijl hij de potentie had om lekker gruwelijk te zijn. Dat gaat in de sequel, onder leiding van Mowgli-regisseur Andy Serkis, mogelijk veranderen.

Kassa!
Volgens producent Matt Tolmach staat Sony namelijk open om verschillende routers te verkennen. "Je moet natuurlijk altijd naar de verschillende opties kijken, helemaal nu R-ratings blijken te werken", vertelt Tolmach. "Recente successen hebben bewezen dat ook R-rated films omarmd kunnen worden door een enorm publiek". Volgens de filmproducent hebben die successen de deuren voor meer R-rated content geopend.

Niet te vroeg juichen
Toch is Tolmach terughoudend, want ook Venom deed het als PG-13 film - met een opbrengst van ruim 850 miljoen - hartstikke goed. "Onze film werkte prima. Onze franchise is zoals zij is. Het is niet zo dat we nu ineens allemaal menen andere films na te moeten gaan doen, dus niet iedereen maakt zich nu ineens druk om de rating", aldus Tolmach. Desondanks speelt deze overweging dus wel in zijn achterhoofd en bestaat de kans dat Venom 2 inderdaad R-rated wordt.

NieuwsFilm

meest populair