Algemeen

'The Irishman' trekt miljoenen kijkers op Netflix!

De misdaadfilm van Martin Scorsese goed bekeken.

door Bram de Groot om 12:56 in Algemeen
Nadat de film al enige tijd te zien was op tientallen Nederlandse bioscoopschermen ging The Irishman op 27 november in première op Netflix. In de States was de film eveneens beperkt op het witte doek te zien en dat betekende dat er veel mensen afstemden op het betaalkanaal.

Volgens de eerste cijfers van het doorgaans betrouwbare Amerikaanse kijkcijferorgaan Nielsen wordt duidelijk dat er op de eerste dag 2,6 miljoen Amerikaanse Netflixers afstemden op de veelbesproken misdaadfilm van Martin Scorsese. In de dagen daarna stemden opnieuw miljoenen Amerikanen af op The Irishman.

Indrukwekkende kijkcijfers
Met een speelduur van 3,5 uur is de uiterst sterk ontvangen misdaadfilm duidelijk geen gemiddelde zit. Toch blijken flink wat liefhebbers de film te aanschouwen op het kleine scherm. In de dagen na de officiële releasedag kijken nog steeds veel meer mensen naar de titel met namen als Al Pacino en Robert De Niro en Joe Pesci. Hieronder een staatje voor de eerste vijf dagen, van Nielson:


Wil je The Irishman bekijken als 4-delige miniserie: Check hoe!

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Vreemd dat deze data van Nielsen komt i.p.v. de bron, Netflix.
Nielsons systeem niets anders dan een steekproef die uitvergroot wordt en daar is genoeg kritiek op. Zeker voor streaming services is hun manier van informatievergaring verre van ideaal.
Alleen al het feit dat ze rapporteren dat bijna 500000 kinderen tussen 2 en 11 jaar oud deze film bewust zouden hebben aangezet en gekeken is natuurlijk complete onzin.
Ook kijkt hun systeem niet naar meerdere 'kijktoestellen' zoals eventuele extra t.v.'s, telefoons, tablets, chromecasts en apple-tv's.
Er is teveel onduidelijkheid in metingen en berekeningen om aan deze cijfers enige geloofwaardigheid te kunnen geven.

xarkov

Avatar

@Centr1no, niet heel gek. Zover ik weet geeft Netflix namelijk nooit vrij hoeveel kijkers ze hebben per aparte film of serie.

NieuwsFilm

meest populair