Brad Pitt wilde helemaal niet de hoofdrol in 'Troy' spelen

Brad Pitt wilde helemaal niet de hoofdrol in 'Troy' spelen

Althans, hij voelde er niets voor om continue in het middelpunt te staan.

Het epische Troy uit 2004 is inmiddels alweer vijftien jaar oud. Het historische oorlogsdrama, gemaakt door Wolfgang Petersen, was een redelijk box office-succes, maar deed het niet geweldig bij de critici. Hoofdrolspeler Brad Pitt lijkt dat te begrijpen. De 55-jarige Amerikaan onthulde onlangs zijn gedachtes aan The New York Times.

Eerst legde hij uit waarom hij voor de film tekende. "Ik moest 'Troy' doen omdat - en ik denk dat ik het nu wel kan zeggen - ik mij daar voor uit een andere film terugtrok. En toen moest ik iets voor de studio doen. Dus ik werd in 'Troy' geplaatst. Het was niet pijnlijk, maar ik realiseerde dat de manier waarop het verhaal verteld werd niet was hoe ik het wilde. Ik heb daarentegen ook mijn eigen fouten gemaakt."

Bekijk de afbeeldingStapelgek
Als we Pitt mogen geloven was de aanpak ook niet juist. "Wat probeer ik over 'Troy te zeggen?" gaat de acteur verder. "Ik kon maar niet uit het midden van het beeld komen. Ik werd er stapelgek van. Doordat ik met David Fincher gewerkt had was ik verwend geworden. Ik probeer Wolfgang Petersen niet te beledigen. "Das Boot" is één van de beste films ooit."

"De film werd iets commercieels," eindigt Pitt. "Elke opname oogde als: 'Hier is de held!' Er was geen mysterie. Dus rond die tijd had ik de beslissing gemaakt om alleen maar tijd in verhalen van kwaliteit te investeren, bij gebrek aan betere woorden. Het was een duidelijke verandering die naar de volgende tien jaar van mijn films leidde."

NieuwsFilm

meest populair