Dit is de reden dat Colin Trevorrow werd ontslagen bij 'The Rise of Skywalker'

Dit is de reden dat Colin Trevorrow werd ontslagen bij 'The Rise of Skywalker'

Het is de vraag of J.J. Abrams alle losse eindjes aan elkaar kan knopen.

Toen men besloot een afsluitende Star Wars trilogie te maken, was het eigenlijk de bedoeling om iedere aflevering aan een andere regisseur toe te vertrouwen. J.J. Abrams zou The Force Awakens op zich nemen, Rian Johnson mocht die film aan zijn laars lappen met The Last Jedi en oorspronkelijk zou Colin Trevorrow aan de slag gaan met The Rise of Skywalker. Dat liep echter anders. Eerder verscheen alleen de standaard-uitleg dat hij was vertrokken wegens 'creatieve meningsverschillen', maar nu legt Kathleen Kennedy uit waarom de regisseur uiteindelijk een ander pad koos.

"Colin had de pech niet betrokken te zijn sinds The Force Awakens. Daarom was hij niet op de hoogte van welke kant we wilden uitgaan met de reeks. Toen hij zijn eerste script inleverde, zagen we dat wij zijn weg niet in wilden slaan", aldus Kennedy. "Omdat we met een strakke deadline zaten, hebben we toen de moeilijke beslissing genomen om een andere regisseur te zoeken".

Trevorrows visie
Verrassend genoeg wordt hij nog wel steeds als schrijver vernoemd. Zoals bekend werd de negende film in de saga toevertrouwd aan J.J. Abrams. Trevorrow zat overigens niet lang zonder werk, want hij besloot met Jurassic World 3 een andere trilogie af te sluiten.

Bij dit bericht moet wel vermeld worden dat The Last Jedi al een compleet andere weg insloeg dan zijn voorganger. Als Kathleen Kennedy die film goedkeurde, hoe erg moet Trevorrows visie dan wel niet geweest zijn? Of is dit een smoes van een vrouw die haar baan probeert te beschermen? Wat denken jullie?

NieuwsFilm

meest populair