Algemeen

Dit is de reden dat Colin Trevorrow werd ontslagen bij 'The Rise of Skywalker'

Het is de vraag of J.J. Abrams alle losse eindjes aan elkaar kan knopen.

door Timothy van Damme om 22:55 in Algemeen
Toen men besloot een afsluitende Star Wars trilogie te maken, was het eigenlijk de bedoeling om iedere aflevering aan een andere regisseur toe te vertrouwen. J.J. Abrams zou The Force Awakens op zich nemen, Rian Johnson mocht die film aan zijn laars lappen met The Last Jedi en oorspronkelijk zou Colin Trevorrow aan de slag gaan met The Rise of Skywalker. Dat liep echter anders. Eerder verscheen alleen de standaard-uitleg dat hij was vertrokken wegens 'creatieve meningsverschillen', maar nu legt Kathleen Kennedy uit waarom de regisseur uiteindelijk een ander pad koos.

"Colin had de pech niet betrokken te zijn sinds The Force Awakens. Daarom was hij niet op de hoogte van welke kant we wilden uitgaan met de reeks. Toen hij zijn eerste script inleverde, zagen we dat wij zijn weg niet in wilden slaan", aldus Kennedy. "Omdat we met een strakke deadline zaten, hebben we toen de moeilijke beslissing genomen om een andere regisseur te zoeken".

Trevorrows visie
Verrassend genoeg wordt hij nog wel steeds als schrijver vernoemd. Zoals bekend werd de negende film in de saga toevertrouwd aan J.J. Abrams. Trevorrow zat overigens niet lang zonder werk, want hij besloot met Jurassic World 3 een andere trilogie af te sluiten.

Bij dit bericht moet wel vermeld worden dat The Last Jedi al een compleet andere weg insloeg dan zijn voorganger. Als Kathleen Kennedy die film goedkeurde, hoe erg moet Trevorrows visie dan wel niet geweest zijn? Of is dit een smoes van een vrouw die haar baan probeert te beschermen? Wat denken jullie?

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik vind het vaag klinken. Ik neem aan dat je tientallen vergaderingen hebt waarin je elkaars ideeën deelt, dat hij inzicht(lees: het hele script!!) van de voorafgaande films in bezit heeft, enz.
Zijn 1ste script was een compleet andere weg? Had die dan helemaal geen idee welke richting hij op moest gaan?

23VDV23

Avatar

^Ik vind het klinken als iets voor de bühne. Een verhaal waar Trevorrow er gewoon niet te lullig van af komt. Daisey Ridley had namelijk al ruim voordat deze toestand speelde een duidelijk outline van Trevorrows plan gelezen. De plannen moesten worden gewijzigd toen Carrie Fisher overleed. Trevorrow vond daar maar geen oplossing voor en er werd een extra scenarist bij gehaald. Er is dus heel wat geprobeerd en toch bleef het problematisch. Tel daarbij op dat vanuit kenners er heel lauwtjes werd gereageerd op zijn werk voor de Jurassic Park franchise en zijn laatste film echt rampzalig slecht werd ontvangen door alles en iedereen en dan is er denk ik meer aan de hand. Ik lag er in ieder geval niet wakker van. Van alle aangekondigde regisseurs voor de nieuwe Star Wars projecten baarde Trevorrow mij het meest zorgen.

Rich Art

Avatar

Volgens mij valt hier pas wat zinnigs over te zeggen als de derde film te zien is geweest. Dan kunnen we zien of TLJ inderdaad de boel teveel in de war heeft geschopt. Misschien borduurt Abrams wel degelijk voort op de ingezette koers van Johnson, zij het met een aanpassinkje hier en daar voor de zeurende fan die niet zoveel verandering aan kan.

omniesbonsai

Avatar

George lucas had nooit zijn geesteskind(starwars)over moeten laten nemen door disney
Hij heeft toch geld genoeg
Wat de echte reden is weet ik niet
De magie van starwars van de originele trilogie,en ook nog wel van de prequels
Is naar mijn mening niet meer
Klein beetje nog in de force awakensawakens met hoop op meer
Het zal me niet verbazen als de fans het laten afweten met de rise of skyewalker
Gezien de richting die ze opgaan
Ik hoop van niet en en is het een verrassing
Laat het alsjeblieft geen dark fate flop worden
Maar ik hou mijn hart vast als ik mIke zero moet geloven
Ik denken dat de magie definitief verdwenen is

tommieman

Avatar

@omniesbonsai : mike zeroh is de Valentijn Driessen van Star Wars...
Zijn naam zegt het al.

Eddie Singer

Avatar

Verrassend genoeg wordt Kathleen Kennedy ook als executive producer genoemd bij 'The Mandalorian'...terwijl ze alleen maar het budget beschikbaar stelt en eventueel storyboards bekijkt en knikt met haar ■kante hoofd.

23VDV23

Avatar

^Dat gebash op Kennedy is doorgaans nergens op gebaseerd. Wordt vooral geroepen door mensen die duidelijk totaal geen weet hebben van hoe de filmindustrie werkt. Ja, sommige beslissingen kun je discutabel, maar dat moet zij nou eenmaal vanaf haar positie. Je blijft echt niet zo makkelijk zo lang op het niveau opereren zoals zij dat doet als je je werkt niet goed doet. En dat doet ze niet zomaar, maar ze heeft samenwerkingen met enkele van de grootste regisseurs en grootste films van de afgelopen 30 jaar op haar naam staan. Nogmaals, kritiek op haar geven mag zeker. Maar 9 van de 10 keer is het ontzettend kort door de bocht en ondoordacht.

HvO

Avatar

Hoe komen jullie bij de vraag "Als Kathleen Kennedy die film [TLJ] goedkeurde, hoe erg moet Trevorrows visie dan wel niet geweest zijn?"?

TFA was A New Hope + nieuwe story leads, volgens mij had Colin niet verwacht dat TLJ zo FUBAR zou zijn dat al deze story leads zouden worden afgebroken. Zijn script sloeg dus juist NIET een andere weg op en matchte derhalve niet meer als afsluiter van een trilogie is bij deel twee al kapot gemaakt is.

Guyon2002

Avatar

@omniesbonsai als je Mike Zeroh kijkt geef ik alle hoop op, dat is pas een kansloze gozer

Thiver

Avatar

omniesbonsai "George lucas had nooit zijn geesteskind(starwars)over moeten laten nemen door disney
Hij heeft toch geld genoeg
Wat de echte reden is weet ik niet"

Wat ik heb begrepen, is dat George Lucas zijn bedrijf Lucasfilm heeft verkocht vanwege het personeel. Lucas had er geen behoefte meer aan een actieve filmmaker te zijn, maar dat zou betekenen dat er in de toekomst geen werk meer zou zijn voor de vele honderden mensen die er werkten. Door het bedrijf te verkopen aan Disney (die wel verder wilde met de franchise) konden die banen behouden blijven. Wat betreft het geld heeft het er alle schijn van dat Lucas het overgrote deel aan goede doelen heeft geschonken.

omniesbonsai

Avatar

Bedankt thiver voor de verduidelijking
Geloof niet dat mike zero zomaar wat zegt
Hij doet er ten slotte onderzoek naar
Maar over de last jedi had hij wel gelijk en veel fans teleurgesteld

Malloy de Beer

Avatar

^
Mike Zeroh weet niet eens hoe die de naam Kevin Feige moet uitspreken...
Ook begrijp die niets van de film industrie, net zoals die Jeremy van Geeks & Gamers.
Praten groot in hun filmpjes maar stiekem zijn ze dol op de nieuwe films. Zielige mannetjes.

En die Grace Randolph moet je gewoon flink deepthroaten, komt er misschien nog iets nuttigs uit.

Obihatesflying

Avatar

Wauw, dat je als stukjes schrijver van deze site nog steeds zuur reageert op the last jedi.....????????

Timothy

Avatar

Och, het is maar bedoeld als plaagstootje hoor. Af en toe vind ik het leuk om een beetje van mezelf in een berichtje te steken.

Sunspot

Avatar

Kennedy moet moven!

Malloy de Beer

Avatar

@Sunspot
Ja jij ook, maar dat doe je ook niet.

Paulusie

Avatar

Hij heeft zelf ooit gezegd dat hij Luke levend wilde in zijn film en het niet eens was met het einde van The Last Jedi. Dat was zijn reden als ik het me goed herinner..

SAS1982

Avatar

Mike Zeroh praat alleen maar onzin.

Master Of Films

Avatar

omniesbonsai "Geloof niet dat mike zero zomaar wat zegt
Hij doet er ten slotte onderzoek naar"
Juist niet geloven. Mike is behoorlijk debunked door tig mensen. Hij doet echt voor de clickbaits om zo zijn inkomsten. Zelfs bij Lucasfilm weten ze wie Mike, en niet in een positieve manier vanwege de vele onwaarheden die hij verspreid. Sowieso moet je niet 1 man geloven. Check meerdere bronnen en relativeer. Neem niet alles klakkeloos over wat er wordt beweerd!

NieuwsFilm

meest populair