Featured

Deze 5 vragen moet 'Star Wars: The Rise of Skywalker' beantwoorden

Of heb jij er meer?

door Bram de Groot om 14:33 in Featured
Na de gebeurtenissen in Star Wars: The Force Awakens (2015), Star Wars: The Last Jedi (2017) en uiteraard de trailers voor Star Wars: The Rise of Skywalker zijn er een hoop vragen over de Skywalker Saga. Hieronder vijf vragen die beantwoorden moeten worden!

Als eerste hieronder een nieuwe snelle tv-trailer met de titel "She" en het blijkt uit deze beelden dat Rey zelf - niet geheel onverwacht - ook antwoorden gaat krijgen. Uiteraard kijken op eigen risico!


1. Wat betekent of wie is 'Skywalker' in de titel?

De titel The Rise of Skywalker blijft een vage en het zal interessant zijn om te zien wie dan die Skywalker is? Is het Kylo Ren (Adam Driver) of toch Rey (Daisy Ridley). Of krijgen we een grote verrassing?

2. Waarom is Palpatine terug? En hoe?

Deze wederopstanding kwam heel onverwacht in de eerste trailer, want was Ian McDiarmids Palpatine niet dood? Uit de trailers en de vele andere beelden blijkt dat hij nog iets te regelen heeft. Maar wat, en hoe is hij teruggekeerd?

3. Wie zijn Rey's ouders?

Al sinds The Force Awakens vragen de fans - en Rey zelf - zich af wie haar ouders zijn. Een goede vraag, aangezien dit heel veel impact kan hebben op de uitkomst van de saga. In The Last Jedi werd nog aangegeven dat haar ouders "nobody's" waren. Dat kan toch niet?

4. Hoe loopt het verhaal van Leia af?

Na de dood van Luke Skywalker (Mark Hamill) en Han Solo (Harrison Ford) is Leia de enige levende grote held uit de originele films, even los van Lando en Chewie. En ook zeker mede door het overlijden van Carrie Fisher in 2016 is het interessant om te zien hoe haar verhaal wordt afgerond. Of overleeft ze The Rise of Skywalker? Dat zou mooi zijn.

5. Wie zijn de Knight of Ren? En Snoke?

En dan ja, de Knight of Ren en Snoke (Andy Serkis). Het zijn de meest duistere figuren in de vervolgfilms. Maar wie zijn zij? En wat is hun rol? Het zou een vermakelijk onderdeel in de film kunnen worden.


Meer vragen!
En dan zijn er nog wel een paar vraagjes. Bijvoorbeeld: Wie maakte de map naar het eiland van Luke Skywalker? Waar is Luke Skywalker? Welke rol heeft Finn (John Boyega) in het geheel? Wat heeft Lando (Billy Dee Williams) in de tussentijd gedaan? Eet Chewie de Prog nog op? En waar is Baby Yoda...?

Vanaf woensdag in de bioscoop!
J.J. Abrams' The Rise of Skywalker verschijnt aankomende woensdag in de Nederlandse bioscoopzalen! Heb jij nog meer vragen?

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MajorJos

Avatar

Ik ben alleen geïnteresseerd in wie Snoke is. Waar heeft hij gezeten tijdens de gebeurtenissen in de eerdere films? Hij toonde zich machtiger dan Palpatine. Kende zij elkaar? Als dit niet beantwoord wordt in episode 9 is voor mij definitief de sequel trilogie een film serie geworden zonder rode draad en zie ik het niet als onderdeel van de eerste 6.

Wiens reys ouders zijn was ik juist content mee. Nobody’s. Helemaal prima.

GreenHornet

Avatar

Palpatine heeft de Skywalkers gemaakt.
Rey is er ook 1 van.

Ouders waren ook nobody.
Rey is een Force baby gemaakt door Palpatine net als het bij Anakin is gebeurt.

Het is allemaal een familie feestje.
In de film gaat alles duidelijk worden.

Eddie Singer

Avatar

1)Fanpleasing
2)Noodzakelijk
3)Force-Zaad-donor
4)Sterft
5)Nobodies

GreenHornet

Avatar

Eddie heeft net de hele film verklapt

Eddie Singer

Avatar

Smiley face
En dat zonder 'm gezien te hebben...

Brein8998

Avatar

Ik wil wel weten hoe Maz Kanata die lightsaber van Luke gevonden heeft. Die was toch naar beneden gevallen (met lukes hand er nog aan) in Empire...

GreenHornet

Avatar

Dus Palpatine heeft de Skywalkers gemaakt om zelf sterker te worden dat is dus ook een theorie

Maikjax

Avatar

Green hornet werkt bij de belastingdienst.....

Parisan

Avatar

De vraag wie Rey's ouders zijn is een idee fix. Wie zijn eigenlijk Yoda's ouders? En Palpatine's ouders? Rey kon niet accepteren dat haar familie haar gedumpt had. Begrijpelijk. Dat betekent nog niet dat zij haar Force Powers aan die lui te danken heeft. Het antwoord in TLJ is daarom ook niet meer dan logisch, ook al hoeft het niet waar te zijn, want Kylo weet alleen wat Rey verdrongen heeft. Ik was een tijdje voorstander van Rey Kenobi tot ik me besefte hoe bekrompen dat eigenlijk was. Het universum is groot. Niet iedereen hoeft familie van elkaar te zijn. Wie Snoke en de Knights of Ren zijn vind ik ook niet zo belangrijk. Zoiets kun je best in een boek of een strip uitwerken. Het hoeft niet per se in de film.

NieuwsFilm

meest populair