Algemeen

Rol Darth Vader, Snoke en Palpatine in 'Star Wars'-vervolgfilms nu glashelder

De grote Sterrenoorlog komt ten einde!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In gesprek met USA Today heeft actrice Daisy Ridley (Rey) aangegeven dat de rentree van Ian McDiarmids Palpatine "waanzinnig gaaf" zal zijn. En dat gaat het waarschijnlijk ook worden, zeker nu we nagenoeg zeker weten wat de exacte rol is van de Emperor!


Let op: SPOILERS!!!Tegenover USA Today zei Ridley ook, "echt, hij is de ultieme slechterik van Star Wars. Om deze film te laten werken, moest de Emperor erbij zijn." En op basis van een recent verschenen clip is ook duidelijk wat de inzet van Emperor Palpatine is.

In de onthullende clip zien we hoe Kylo Ren (Adam Driver) een tempel binnengaat. Hij hoort Palpatine die met de stem van hemzelf, Darth Vader en Snoke zegt dat hij altijd al degene is geweest die Kylo Ren heeft beïnvloed. Snoke is dus niets meer dan één van de vele onderdanen van Palpatine geweest.


Palpatine zit achter alles
Het blijkt dus nu dat Palpatine de echt allergrootste schurk is in de Star Wars Saga, en hij zal degene zijn die de meeste antwoorden gaat geven. Hiermee kan ook bijna zeker gezegd worden dat Kylo Ren zich zal bekeren tot de Lightside en dat Rey te horen krijgt wie zij is. En het kan bijna niet anders dan dat zij op één of andere manier verbonden is aan Palpatine. Wordt ze daarom Dark Rey? De grote vraag uiteindelijk echt is misschien wel waarom Palpatine zo geïnteresseerd is in de Skywalkers?
23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Kinkt eerder lame, geeft maar weer eens aan dat ze met Star Wars niets nieuws kunnen verzinnen en we telkens hetzelfde voorgeschoteld krijgen

Salasander_170917

Avatar

Wat is dat toch met het 'niet nieuws kunnen verzinnen' en 'telkens hetzelfde voorgeschoteld krijgen'... en dan daarentegen zeiken op bijvoorbeeld een vrij recente film... The Last Jedi omdat dit niet is zoals Star Wars is... Ik weet niet hoe minimaal klein het grijze gebied is bij de zogenaamde Star Wars fans waarin Star Wars HUN Star Wars is, maar ik denk dat het nog steeds dat het vooral de schuld van de fans is dat het niet als HUN Star Wars voelt. Aan de ene kant MOET het fan-service zijn, maar aan de andere kant mag het niet hetzelfde zijn. En aan de ene kant moet het vernieuwend zijn, maar aan de andere kant verpest je daarmee de 'wereld' van Star Wars.... Get your head out of your Sarlacc pit... Het is een universe waarin de dingen gebeuren zoals het gebeurt. En wanneer je denkt dat ze een nieuwe bad guy hebben bedacht en deze vrij betekenisloos vermoord wordt (Snoke) is het slecht, maar als dan blijkt dat hij een puppet was van de grootste Sith Lord (die ook in de prequels een poppenspeler was, korte reminder) is het weer onorigineel... Je verpest het voor jezelf. Ik geniet van de films zoals ze worden gemaakt aangezien ik geen beter verhaal zou kunnen bedenken. Worden er discutabele keuzes gemaakt? Ja, maar zo waren de Ewoks, Jar-Jar Binks en de liefdes-scenes in Attack of the Clones dat ook... Gelukkig worden er ook gewoon goede keuzes gemaakt.

sephiroth1986

Avatar

Het was toch allemaal veel toffer geweest als we dit niet allemaal hadden geweten en het gewoon pas in de bioscoop hadden ontdekt?

Gigan72

Avatar

Ik heb een nieuwe theory.
Kylo ren is geen Solo of Skywalker maar een Palpatine....

Palpatine noemt Kylo ..my boy .
Uitleg van de theory.
Palpatine heeft er voor gezorgd dat Leia zwanger is geworden niet van Han Solo maar van hem via the force en daar bij iedereen in de waanlaten ( ook leia en Han zelf ) dat Han gewoon de vader is.
Iets wat Palpatine al eerder heeft gedaan met Anakin ( de Palpatine is de vader van Anakin theory )

ThaBEN

Avatar

"Het blijkt dus nu dat Palpatine de echt allergrootste schurk is in de Star Wars Saga"
Misschien op papier, maar ik denk dat Darth Vader toch echt de betere schurk is volgens alle fans.
En als Palpatine zo sterk was, waarin kon Darth Vader (terwijl hij zwaargewond was) Palpatine simpelweg optillen en vermoorden door hem van de Death Star af te gooien. Dit voelt zo ge'force'erd.

Ze hadden zo een mooie opzet met deel 7 en Disney heeft zichzelf flink in de vingers gesneden door alle lore teniet te doen met deel 8. Zonde...

centr1no

Avatar

Salasander_170917 "Het is een universe waarin de dingen gebeuren zoals het gebeurt. "
Euh nee. Er gebeurt wat de schrijver wil dat er gebeurt. En terwijl de schrijvers zelf zeggen dat de zeikers niet moeten zeiken want in het Star Wars universum is alles mogelijk levert de schrijver van de 1e film de ultieme fanservice en de 2e schrijver een slechte aflevering van Battlestar Gallactica.
100 mensen, 100 smaken. En zeikers zullen er altijd zijn. Maar de hypocrisie ligt niet bij de kijkers. De kijkers worden opgezadeld met deze films en daar komen de reacties vandaan.
Salasander_170917 "Worden er discutabele keuzes gemaakt? Ja, maar zo waren de Ewoks, Jar-Jar Binks en de liefdes-scenes in Attack of the Clones dat ook... Gelukkig worden er ook gewoon goede keuzes gemaakt."
Hoe staan deze dingen in verhouding tot de enorme verschillen tussen TLJ en TFA en de enorme gaten in het verhaal of het simpele feit dat die Ewoks meer diepgang hadden dan bijv. Fin.
En wat zijn die goede keuzes dan?

Jij bent de zoveelste die domweg roept dat TLJ wel een goede film was en dat wil aantonen door te zeggen dat de mensen die kritiek hebben gewoon niet zo moeten zeuren.
Dat jij er van genoten hebt, prima.
Maar het is technisch en objectief gezien, van de hoofdlijn tot aan de details, absoluut geen goed geschreven verhaal en daarmee een slechte film.

Frietgezicht

Avatar

Salasander, was je ontbijt een broodje kaas met een fles azijn?

Goku32

Avatar

Die kylo is gewoon gehersenspoeld door Palpetine al die tijd dat is het gewoon

Darthmar

Avatar

Ik denk eerder dat Palpatine ook een Skywalker is.

GreenHornet

Avatar

Palpatine heeft de Skywalkers gemaakt.

Rey is ook gemaakt.
Palpatine is een Skywalker

23VDV23

Avatar

@centr1no: ik blijf het bijzonder vinden hoe jij het woord 'ojectief' al vaker in deze discussie hebt aangehaald om jouw méning te ondersteunen.

CaptainCab

Avatar

@Salasander Je gaat er vanuit dat ik zeik dat The Last Jedi geen Star Wars is, maar dat was gewoon een zwak script met een paar rare keuzes. En echt anders was het nu ook weer niet, het probeerde enkel subversief om te gaan met bepaalde verwachtingen. Maar waar het echt interessante nieuwe kanten op kan gaan, draait het de zaken meteen weer terug, omdat Star Wars meer van hetzelfde moet blijven (bijv. Kylo Ren die Snoke verraadt om met Rey een voor de Jedi nieuwe weg in te slaan, maar daarna meteen weer terug de bad guy is). Dat de personages aan het eind van de film er min of meer hetzelfde voor staan als aan het begin, zegt genoeg. Het heeft niets nieuws vertelt.

Oh, en mijn guess is dat Rey een nakomeling is van Palpatine, en dat de Rise of Skywalker slaat op Kylo Ren op het laatst voor het goede kiest en Ben Skywalker wordt om Rey te redden. Net als dat de man die hij aanbidt, Darth Vader, terug Anakin Skywalker wordt aan het eind van RotJ.

GreenHornet

Avatar

Op het einde van de film noemt Rey zich Skywalker.

Rise slaat op Palpatine en niet Rey en Kylo

centr1no

Avatar

23VDV23 "@centr1no: ik blijf het bijzonder vinden hoe jij het woord 'ojectief' al vaker in deze discussie hebt aangehaald om jouw méning te ondersteunen. "
Ja goed he.
Mijn mening is ondersteund door feiten.
Wat ik bijzonder vind is dat mensen blind kunnen zijn voor de enorme bende die TLJ is en doodleuk kunnen zeggen dat ze hem geweldig vonden.
Heel, heel soms zou ik willen dat ik weer eens zo onervaren en naïef naar een film kon kijken.

Monojaxx

Avatar

Hij heeft Anakin gecreëerd middels die midichlorians. Hij kan immers leven creëren, hetgeen hij heeft geleerd van zijn meester. Dat wordt eigelijk al gezegd door hem in Episode I en III. Dus daarmee staat hij aan de oorsprong van de Skywalkers. Zal mij niets verbazen dat Rey ook een creatie is, dus via onbevlekte bevangenis uit een onbekende vrouw is geboren om uiteindelijk te dienen als zijn ultieme sidekick. Net als dat met Anakin de bedoeling was.

Malloy de Beer

Avatar

@centr1no

Wat ik bijzonder vind is dat jij denkt dat jou meningen feiten zijn en de overtuiging heb dat jij mag bepalen wat ze van een film mogen vinden.

TLJ is niet geweldig daar ben ik mee eens, het is niet mn favoriete SW.
Maar het is de enige SW film waarbij alle scenes van de eerste naar de laatste iets toe doet, als je tenminste eens niet zo koppig bent door altijd maar de voorgeschiedenis erbij te halen.
Het acteerwerk en script hebben er ook nog nooit zo vlekkeloos uit gezien in een Sw film.
De film voegt niet veel toe in een heel saga en er zijn veel kansen verkeken jammer genoeg, maar artistiek gezien is het geen slechte film, zeker als je hem los denkt van een franchise.
Maar jij bent vast weer zo typ die gaat roepen ; "hoe kan je een film goed vinden maar een slecht vervolg".... heel makkelijk.. beseffen dat een film een film is en het beoordelen van de eerste scene naar de laatste scene zonder te weten wat je weet.
Hoe kunnen mensen zo bijdehand zijn om het te vergelijken met de andere films maar niet 1 film op zichzelf beoordelen.
De oude films waren nooit goed, maar populair. Naar mijn mening is TLJ wel goed, maar niet populair.

Frietgezicht

Avatar

@ Malloy, idd wat jij zegt.

Eigenlijk kun je het samenvatten door 2 personages. Een Captain Phasma wordt compleet afgekraakt, niet genoeg gebruikt enz. Een Boba Fett is populair en blijkbaar een legendarisch karakter terwijl die niks meer doet dan Phasma.

The Last Jedi is niet mijn film door de keuzes van de regisseur en de gebeurtenissen in de film. Tja, ik ben 1 persoon. Maar de film zit grotendeels wel goed in elkaar. Valt weinig op de kwaliteit zelf aan te merken.

Malloy de Beer

Avatar

@Frietgezicht

Helemaal waar.

TLJ is niet mn favoriet omdat ik het voornamelijk geen sterk vervolg vind op TFA. We kregen een concept (Canto Bight, nieuwe Force krachten) wat meer relevant was geweest voor Johnson's eigen trilogie.
TLJ voelt voor mij nu meer als een voorproef en tussendoortje tegelijk, ff een leerzaam avontuurtje die niet per se nodig was in een skywalker saga, maar wellicht een voorproef voor de nieuwe avonturen die straks beginnen vanaf Canto Bight inplaats van een zandplaneet.?!. Als dat gebeurt voelt dat verhaal ook meteen niet meer overbodig.

Maar als TROS goed aansluit op in iedergeval zijn twee voorgangers en het is allemaal ook maar een beetje logisch, dan vind ik het een sterke trilogie.

centr1no

Avatar

@Malloy
En jij bent zo'n type dat zegt dat de aarde plat is omdat je niet kunt zien dat hij rond is.
TLJ is geen op zichzelfstaande film maar een Star Wars film. Een 2e deel in een trilogie en het 8e deel in een saga. Dus is het volledig terecht om de voorgaande delen er bij te halen. Kennedy heeft juist alle boeken e.d. non-canon gemaakt om problemen daarmee te voorkomen en de voorgaande films zijn net het enige waar je op af kan gaan.
Maar zelfs als je de film als alleenstaand bekijkt zit het plot vol gaten en onlogische dingen. Een groot gedeelte van de film is het gevolg van het gegeven dat er in het begin een moment is waar twee karakters niet met elkaar communiceren. Dat is een plotpunt dat je normaal alleen in slechte romcoms tegen komt.

Blijkbaar kan ik bepaalde mensen er niet van overtuigen dat TLJ gewoon niet goed geschreven is en blijkbaar zijn deze mensen niet geneigd om eens op een andere website te kijken wat anderen te zeggen hebben. Er zijn schitterende uiteenzettingen te vinden van alle problemen in het script.
En zoals ik al 100 keer gezegd heb; smaken verschillen. Maar zeggen dat het script vlekkeloos is is complete bullshit.

Malloy de Beer

Avatar

^
Grappig dat ik zo type ben als ik dat nog nooit in mn leven heb geroepen..
Je blaft en roept weer lekker zonder goeie argumenten omdat die er niet zijn.

Andere websites bekijken voor andermans meningen?
Waarom als je eigen mening het belangrijkste is?
En die problemen die jij bedoelt ben ik echt benieuwd naar van welke trol site je ze leest want je heb ze duidelijk zelf niet gevonden.
Jij praat pas bull shit als je zegt dat je automatisch de oude films erbij MOET betrekken, de kijkers moeten niks.
In de prequels zitten pas vele fouten, als je dat niet ziet snap jij niet hoe o.a. een goed script en acteer werk in elkaar zit. Ook het verhaal in de prequels geven de orginele films ook een rare smaak als je ze chronologisch bekijkt.
En dan is dat allemaal geschreven door papa George.

centr1no

Avatar

Malloy de Beer "Grappig dat ik zo type ben als ik dat nog nooit in mn leven heb geroepen.."
Het was metaforisch. Ik heb het over intelligentieniveau. Dat jij de problemen niet ziet wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
Malloy de Beer "Je blaft en roept weer lekker zonder goeie argumenten omdat die er niet zijn."
Als jij blaffen en roepen leest dan is dat echt jouw probleem. En al zouden mijn argumenten niet juist zijn; ik geef tenminste argumenten. Waar zijn die van jou?
Malloy de Beer "Andere websites bekijken voor andermans meningen?
Waarom als je eigen mening het belangrijkste is?"
Hoeft niet. Als jij wil blijven geloven dat de aarde plat is dan moet je dat vooral doen. Maar verwacht niet dat andere mensen het daar mee eens zijn. Je zou eens kunnen proberen je horizon wat te verbreden. Misschien eens kijken waarom al die mensen zo negatief zijn over de film. Maar domweg blijven zeggen dat het allemaal niet waar is is ook een optie.
Malloy de Beer "Jij praat pas bull shit als je zegt dat je automatisch de oude films erbij MOET betrekken, de kijkers moeten niks."
Dat zeg ik helemaal niet.
Malloy de Beer "In de prequels zitten pas vele fouten, als je dat niet ziet snap jij niet hoe o.a. een goed script en acteer werk in elkaar zit."
Heb ik iets gezegd over de prequels? Waarom begin je daarover?

Malloy de Beer

Avatar

^
Hahahahahah, tuurlijk vent. Volgens mij zijn jou hersenen een beetje plat.

HvO

Avatar

"Malloy de Beer" "De oude films waren nooit goed, maar populair. Naar mijn mening is TLJ wel goed, maar niet populair."


Nu weet ik zeker dat jij niets anders dan een trol bent, discussie onwaardig dus.

NieuwsFilm

meest populair