Hoofdrolspelers in nieuwe Clint Eastwood film 'Richard Jewell' reageren op kritiek

Hoofdrolspelers in nieuwe Clint Eastwood film 'Richard Jewell' reageren op kritiek

De film ligt al een tijdje onder vuur.

Nog niet zo heel lang lang geleden verscheen er al een artikel op Filmtotaal over de controverse rond Clint Eastwood's Richard Jewell. In de film wordt namelijk gesuggereerd dat journaliste Kathy Scruggs (Olivia Wilde) in ruil voor informatie naar bed ging met een FBI-agent Tom Shaw (Jon Hamm). Hier is echter geen hard bewijs over, dus de nodige mensen vinden dat deze insinuatie wel achterwege had kunnen blijven. Een paar van de hoofdrolspelers reageren hier nu op.

Hoofdrolspeler Paul Walter Hauser speelt Jewell, die door journaliste Scruggs wordt genoemd als de hoofdverdachte in de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta van 1996, dat terwijl de bewakingsagent de ramp juist verijdelde. Hauser vindt het dan ook jammer dat er zo veel kritiek op de film is: ''Het is vreemd dat de hele wereld op zijn kop staat vanwege één scène, maar wat de echte Richard Jewell is overkomen, is veel pijnlijker''.

Overdreven reactie
Zo gaat Hauser verder: ''Als er een minder getalenteerde filmmaker achter de camera had gestaan dan was het misschien wel een heel aanstootgevende en gênante scène geweest, maar daar is hier geen sprake van. Er wordt alleen maar gesuggereerd dat er een transactie plaatsvond, meer niet. Veel films zijn heel wat aanstootgevender, dus ik vind niet dat ons kan worden verweten dat we een loopje nemen met de waarheid. Ik vind het jammer dat sommige mensen zich ongemakkelijk voelen door onze film, maar wat we proberen te doen voor Jewell's familie mag niet zomaar onderuit worden gehaald ''.

Olivia Wilde
Ook Olivia Wilde liet zich (opnieuw) uit over de controverse. Volgens haar impliceert de film alleen dat Scruggs en Shaw in kwestie een relatie hadden en erg geen sprake was van een transactie: ''Ik vind het jammer dat Cathy Scruggs wordt geassocieerd met één enkel moment in de film. Ze was altijd heel gedreven, onverschrokken en overal als eerste bij. Ik heb enorm veel respect voor haar. Ze is er niet meer en na het spelen van deze rol is het aan mij de taak om haar nalatenschap te beschermen''.

NieuwsFilm

meest populair