Clint Eastwood's nieuwe film 'Richard Jewell' onder vuur

Clint Eastwood's nieuwe film 'Richard Jewell' onder vuur

Voor wat extra spanning maakt de regisseur gebruik van een seksistisch verzinsel.

Clint Eastwood mag dan wel een levende legende zijn, de 89-jarige acteur/regisseur is niet verheven boven alle kritiek. Hij maakte recentelijk een nieuwe film, genaamd Richard Jewell, maar deze ligt nu al onder vuur. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Richard Jewell (gespeeld door Paul Walter Hauser), een bewakingsagent die valselijk beschuldigd werd van de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen van 1996 die in Atlanta gehouden werden. Echter, het lijkt erop dat een belangrijk 'feit' in de film nooit echt is gebeurd.

Jewell werd het slachtoffer van een mediahetze die werd afgetrapt door journaliste Kathy Scruggs (in de film gespeeld door Olivia Wilde) van de Atlanta Journal-Constitution. In de film doet Eastwood het voorkomen alsof zij naar bed ging met FBI-agent Tom Shaw (Jon Hamm) in ruil voor informatie. Maar volgens Kevin Riley, de hoofdredacteur van de Atlanta Journal-Constitution, klopt dit van geen kant.

Kritiek
''Er is geen hard bewijs dat Scruggs zo bij Jewell terechtkwam'' begint Riley. ''De film is al spannend genoeg, dus waarom moet je dan nog zo'n aanstootgevend en onnodig detail toevoegen? Als er één plek is waar men zich extra bewust zou moeten zijn van de manier waarop vrouwen op professioneel vlak behandeld worden, is het wel Hollywood''. Riley kan zichzelf niet verdedigen, aangezien ze in 2001 overleed, maar meerdere mensen hebben Eastwood al gevraagd naar een reactie, al heeft hij zich er nog niet over uitgelaten.

NieuwsFilm

meest populair