Regisseur 'Doctor Strange' hekelt aanpak Marvel en Disney

Regisseur 'Doctor Strange' hekelt aanpak Marvel en Disney

Hij is het niet eens met hoe de films worden aangekondigd.

De solofilm Doctor Strange werd gemaakt door regisseur Scott Derrickson, bekend van films als The Exorcism of Emily Rose en Sinister. De eerste Strange was een redelijke introductiefilm en in het vervolg - te verschijnen in 2021 - lijken alle remmen los te gaan. Nu is er toch wat kritiek van Derrickson op de studio's die hem aanstelden.

En die kritiek gaat over de wijze waarop Disney en Marvel Studios de verschijningsdatums van de titels in het Marvel Cinematic Universe aankondigen. Veel films zijn al jaren van te voren vastgezet op een bepaalde datum. Zo staat Derricksons Doctor Strange and the Multiverse of Madness alweer even vast voor 7 mei 2021. Dit zint de filmmaker niet zo.

Vijand van de kunst
In een losse tweet schrijft Derrickson, "studio-releasedatums zijn de vijand van kunst." Waarschijnlijk ervaart de filmmaker de datum als een vorm van druk om de film tijdig op te leveren. Uiteraard zit er ook een keerzijde aan zijn uitlating; hij wist waarvoor hij tekende! Overigens weet Marvel Studios nagenoeg altijd de deadline te halen en dat maakt ook duidelijk dat Derrickson het klusje niet in zijn eentje hoeft te klaren.



NieuwsFilm

meest populair