Harvey Weinstein vindt dat hij oneerlijk behandeld wordt

Harvey Weinstein vindt dat hij oneerlijk behandeld wordt

"Ik heb héél veel gedaan voor vrouwen in Hollywood.."

De eens zo invloedrijke Harvey Weinstein is na het #MeToo gebeuren diep gevallen. Hij was eerst een van de machtigste mannen in Hollywood, maar na tientallen beschuldigingen van seksueel misbruik werden zijn carrière en reputatie compleet vernietigd. Hij is het hier niet mee eens, vooral omdat hij 'zo veel heeft gedaan voor vrouwen'.

Weinstein liet zich er in een recent interview over uit: ''Ik ben nu compleet aan de kant geschoven. Nochtans heb ik meer films van, en over vrouwen gemaakt, dan wie dan ook. Bovendien begon ik daar dertig jaar geleden al mee, toen het nog niet 'in de mode' was. Ik was de pionier!'' Gwyneth Paltrow mag Weinstein dan wel aanklagen vanwege aanranding, hij zegt dat hij haar hele carrière heeft gemaakt.

Oneerlijk
'Dankzij Shakespeare in Love werd Gwyneth Paltrow in een klap beroemd. Ze werd de best betaalde actrice in een onafhankelijke film en haar loon lag hoger dan dat van mannen. Daar heb ik voor gezorgd en zo kan ik nog wel meerdere voorbeelden opnoemen. Ik heb al mijn succes aan mijzelf te danken. Ik had geen geld, maar heb met Miramax een imperium opgebouwd en de verdiensten opnieuw in de sector geïnvesteerd. Als je denkt aan wie ik toen was, zou je de beschuldigingen misschien eens ter discussie moeten stellen...''

Recentelijk trof Weinstein nog een minnelijke schikking van maar liefst 25 miljoen dollar met tientallen vrouwen die hem beschuldigd hadden. Hij is echter nog lang niet klaar. In januari moet hij opnieuw voor het gerecht komen, deze keer voor de aanranding van twee vrouwen.

NieuwsFilm

meest populair