Algemeen

Bespreek HIER de spoilers van 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Lees dit artikel en de reacties eronder NIET als je de film nog wilt zien!

door FilmTotaal om 22:30 in Algemeen
Star Wars: The Rise of Skywalker draait nu in de bioscoop. Heb jij de film al gezien, en wil je deze graag met andere filmliefhebbers bespreken? Dan is dit de plek! In de reacties onder dit artikel kun je vrij met elkaar discussiëren over de inhoud van het slotdeel van de Skywalker Saga.


Mijd dit artikel dus als je géén SPOILERS wilt lezen!Filmcritici reageren verdeeld op The Rise of Skywalker. Maar wat vinden de fans eigenlijk van dit slotavontuur? In de reacties onder dit artikel kun je jouw mening - inclusief spoilers - delen met andere bezoekers. Eerder dit jaar hadden we ook zo'n topic voor Avengers: Endgame en dat zorgde voor mooie discussies. Deel geen spoilers onder andere artikelen, zodat mensen die de film nog niet hebben gezien, spoilervrij van The Rise of Skywalker kunnen genieten.


Recensie | Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) -

Regie: J.J. Abrams | Cast: Daisy Ridley, Adam Driver, Ian McDiarmid, e.a.
Is er ruimte en een toekomst voor nog meer Star Wars? Vreemd wellicht om een recensie met deze vraag te beginnen, maar het antwoord stond praktisch al vast zonder ook maar een frame van The Rise of Skywalker te hebben gezien. Als je kijkt naar het succes van de spin-off Rogue One en de uitermate geslaagde televisieserie The Mandalorian, hoef je daar niet lang over na te denken. De iconische sciencefiction/fantasy-serie leek weinig toekomstbestendig na de teleurstellende prequel-trilogie, waarvan eigenlijk alleen de afsluiter Revenge of the Sith echt te pruimen was.


Lees de volledige review van Star Wars: The Rise of Skywalker geschreven door Arjan Welles. Laat daar zeker ook even jouw gedachten achter!Star Wars: The Rise of Skywalker draait sinds woensdag 18 december in de Nederlandse bioscopen!


LET OP! In de reacties staan mogelijk spoilers!49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Wat een bagger film
Duidelijk dat ze om outtakes van Lea hebben gebouwd voelt onnatuurlijk aan
c3p0 die als een voice over dingen uitlegt of we kinderen zijn
Poe Finn en rey bekvechten als pubers
De krachten van rey waar komen die vandaan
Rey een kleindochter van Palptatine????
Rey healing power?
100 x een deux ex machina redding
stomme humor
Sfeer van de Lucas films ver te zoeken
Humor valt dood
Saaie saberfights
Hux ineens goed???
Ghost Solo? Deed me niets
Stardestroyers kunnen nu planeten vernietigen? Dat kon de death star toch alleen

slechtste van de 9
moet ik doorgaan?
Ze hebben highlights van de lucasfilms in een blender gegooid

DjZiggy

Avatar

Om maar met de deur in huis te vallen:
Ik ben geen rus en ik ben er ook niet om Disney af te kraken.
Wat mij opvalt is, dat ze echt alles en iedereen uit het vet hebben moeten halen om er iets van te maken.
Verhaal is zwak, en bouwt daarom op herkenning van oude personages.
En dan palpatine. Wel genoeg power om een gehele vloot lam te leggen, maar een beginnende jedi met twee lightsabers das dan te moeilijk?
Ik ben blij dat het klaar is.

Mothercopper

Avatar

Ik ben in '78 naar deel 4 geweest en dat was een adembenemende ervaring. Deel 5 en 6 weergaloos. En toen ging het bergafwaarts. Dit laatste deel was om te janken

Vidioot

Avatar

Het is om te huilen, zelfs mainstream - middle of the road, even-keeled professionele journalisten kraken de film de grond in. Heel erg jammer.
https://www.youtube.com/watch?v=NHmjWJ0zxHE

drsentertainment

Avatar

Vanochtend gezien. Ik en mijn vrouw genoten ervan. Veel emo momenten en voor mij is dit toch de aller aller beste film. Ik was al fan van JJ, nu helemaal (ik maak ook films)

ExtraDip3000

Avatar

Fantastische film! Wat een afronding van de Saga, meneer Abrahams bedankt! De ware kracht van de Sith eindelijk goed een beeld gebracht, kippenvel.

9/10, ook al ben ik wel benieuwd wat Finn nou tegen Rey wou zeggen (?)

Xenolicker

Avatar

Gelukkig! Het sterrenstelsel ver, ver weg is gered! Toch wel een beetje teleurgesteld dat Rey niet nat wordt...

Pato

Avatar

Ik was wel verrast door de acteurs, de muziek en een heel andere stijl... maar toch genoten...

maar toen plots bij de aftiteling bleek ik in Jumanji te zitten... morgen ga ik het nog n keer proberen...

Artificialis

Avatar

Laten we het even hebben over hoe een ondode Darth Sidious zichzelf per ongeluk tot leven wekt door de levensenergie van Rey en Kylo Ren te absorberen. En daarna in staat is om met Force Lightning een hele scheepsvloot in de ruimte uit te schakelen.

Laten we het daar eens over hebben. Nee, weet je wat? Laten we het daar maar niet over hebben. Want deze ridicule onzin heeft zo langzamerhand wel lang genoeg geduurd.

TheGrey

Avatar

Geweldige film!
Er zit veel actie in en de gevechten zijn intens en dat wilde ik altijd in een Star Wars film zien.. Had wel gehoopt op een Palpatine vs Rey gevecht, een beetje zoals Count Dooku en Yoda, maar dat gebeurde helaas niet.. Verder richting het einde wel een beetje geforceerd..

9/10

Guyon2002

Avatar

Ik vond de film geweldig! Maar als de film iets heeft laten zien met betrekking tot Filmtotaal is het dat GreenHornet een teringlijer is met zijn spoilers

KekeBaas

Avatar

Beste film van de nieuwe trilogie, maar nog steeds wel minder dan de volledige originele trilogie en zelfs minder dan Revenge of the Sith.

Adam Driver als Ben Solo steelt wel echt de show en is het grote hoogtepunt uit deze trilogie. Wel blij dat hij dood ging.

Leuk dat C3PO en R2D2 weer een grotere rol hadden. Gaf meer het SW gevoel.

Richard E. Grant had vanaf The Force Awakens mee mogen doen, veel beter dan Hux ooit was.

SplashySleet20

Avatar

Het was een verrasende en geweldige film. Het maakt voor mij gelijk Thr Last Jedi goed vanwege de connectie tussen rey en kylo ren!!!

Samvs04

Avatar

De film is beter dan de vorige, toch denk ik wel dat ze Palpatine beter dood hadden kunnen houden.

Wat ik me vooral afvraag is: Palpatine wordt weggevaagd doordat Rey zijn eigen force lighting als het ware terug duwt met haar lightsabres maar deed Mace Windu dit niet al eigenlijk in deel 3? Hetzelfde geld eigenlijk voor Yoda die zijn handen daarvoor gebruikt.

Ik vroeg me af of ik wat gemist heb, maar het lijkt eigenlijk precies hetzelfde als ik de jedi al in deel 3 heb zien doen, behalve dan dat Palpatine in deel 3 blijft leven.

SplashySleet20

Avatar

@sam in deel 3 verzet hij zich terwijl hij in deel 9 daar de kans niet voor had.

Samvs04

Avatar

@splashy, is dat echt zo? Zijn gezicht veroudert al min of meer door toedoen Windu? En bij Yoda explodeert de boel als het ware van impact. Ook is het zijn eigen lighting, als hij zich niet meer kan verzetten moet dan de lighting ook niet ophouden? Hij kan dan immers niks meer.

Haha misschien denk ik er wel te diep over na hoor, maar dat viel me op met deel 3 in het achterhoofd.

Malle eppie

Avatar

Ik vond de film prima te pruimen. Sowieso beter dan het vorige deel. Probleem is dat voor veel mensen de verwachtingen torenhoog waren waardoor het altijd tegen zal vallen. Ik heb mij ook voorafgaand helemaal afgesloten voor trailers en nieuws, dus kon de film spoilervrij kijken. En vond het wel een toffe beslissing om bijvoorbeeld palpatine terug te halen, en ray ook een palpatine te maken. Is het wat ver gezocht... ja wel een beetje maar er waren wel meer dingen aan te merken. Maar ze waren niet zo storend dat de film niet meer leuk was.
Daarbij waren er veel toffe details en knipogen naar de eerste films zoals de zondondergang op tatooine en chewbacca heeft dan eindelijk toch ook een medaille gekregen.
Wel hadden bepaalde plotten beter uitgelegd kunnen worden. Je moest goed opletten om bepaalde achtergronden/keuzes te volgen zoals de krachten van rey en ren (die overigens niet helemaal uit de lucht waren gegrepen, maar in boeken/games ook wel voorkomen).

Mothercopper

Avatar

De eerste drie delen, 4, 5 en 6, dat zijn de mooiste en beste films uit de reeks. Deze bagger is een schande voor de star wars saga.

PRIME

Avatar

Wat ik dus niet snap aan sommige reacties hierboven, is waarom iedereen zich stoort aan "nieuwe" Force dingen?
Hoezo kan Rey geen nieuwe powers hebben?
Hoezo kan Palpatine niet levenskracht absorberen en direct sterk zijn?
Wat wil je dan? Wéér 15 minuten acrobatische lightsaber duels waarbij ze elkaar af en toe een beetje duwen of een apparaat naar elkaars hoofd gooien?

PRIME

Avatar

@Guyon

Nee joh, hij heeft het gespoilt?

Malloy de Beer

Avatar

@Prime
Mee eens.
Wat vond je van de film?
Beter als TLJ ?

PRIME

Avatar

^
Ik denk dat ik TLJ uiteindelijk iets hoger heb staan, puur door de andere richting.
Heb me erg vermaakt met Rise, vond dat er veel toffe nieuwe dingen inzaten. Mijn review op letterboxd kan je hier checken: https://boxd.it/U845f

Wat vond jij ervan?

JackyMax

Avatar

Wat een weergaloze super geweldige afsluiting!
It was AMAZING, Thanks J.J. I love You
alle puzzelstukjes op hun plaats.
twee keer geweest vandaag en twee keer een traantje weggepinkt! 1000maal dank

Skihvo

Avatar

Ik ben behoorlijk teleurgesteld hoe Star Wars eindigd. Het is duidelijk dat er dus nooit een echt plan is geweest of misschien wel maar er niemand die ervoor zorgde dat alle regisseurs dezelfde richting opgingen.

Deze film was nog wel oke maar kon mij nooit het wauw gevoel geven. Het gaf me wtf momenten en die waren niet positief. Star Destroyers kunnen opeens een planeet vernietigen. De Sith troopers waren er alleen maar voor de verkoop van speelgoed. Knights of Ren doen ook niet veel boeiends. De opbouw naar de finale om er een hele vette eindgevecht van te maken was goed want eindelijk waren de getallen van beide gelijk en niet dat het weinig tegen vele was maar het enige wat je ziet is wat schepen naar beneden vallen. Was gewoon te rommelig.

Dat was dus het einde van 42 jaar Skywalker sage. Eindigd toch wel een beetje in mineur

MiroDesire

Avatar

Film vond ik erg goed. Ik vond de terugkeer van Palpatine ontzettend tof gedaan en ook het gedeelte van de Sith. Maar de film had ook een aantal dingen die veel beter konden.

Ik vond namelijk de lightsaber duels uit de prequels helemaal fantastisch en ben van mening dat geen een film uit de sequel trilogie hier aan kan tippen. Erg zonde ook om te zien dat in deze sequel trilogie lightsabers een groot onderwerp in het verhaal zijn maar hier vrij weinig mee word gedaan...

En dan de Knights of Ren? Hier werd al over gesproken voor deel 7 uberhaupt uitkwam en wat stelde ze in deel 9 nu eigenlijk voor? We hebben ze amper in actie gezien! Erg teleurstellend..

Malloy de Beer

Avatar

@prime

Allereerst, nette review.
Ik kan mij er in vinden.
Persoonlijk voelt de film voor mij soms of het 3 films wilt zijn, en daardoor voel de film als eerste indruk erg chaotisch, ook hoe Palpatine nou precies terug kwam is mij niet helemaal duidelijk wellicht iets gemist?
Ook de scene waar alle Jedi's tegen Rey praten en je al die stemmen hoort, had ik graag ook de gezichten bij gezien. Ik ben ook geen fan van schrijver Chris Terrio.
Ik heb vrede met de keuzes van JJ maar ik had ook vrede met de keuzes van Rian, en ik hoop daar nog ooit iets meer van te zien.
JJ kreeg door de vele kritiek veel druk op de schouders, in mn overtuiging, en dat merk ik aan deze film.
Hij heeft toch veel willen terugdraaien en alles zo veilig mogelijk willen houden, hij en Rian hebben een totaal andere visie gehad en dat vind ik de grootste fout in deze trilogie.
Aangezien al de druk en dat iets afsluiten niet echt iets is voor JJ, en dat hij Leia toch netjes genoeg in de film heb weten te plakken heb ik veel respect voor de film.
Ik geloof niet dat de film een makkie was om te maken.
Maar TLJ vind ik als film op zichzelf staand wel beter geschreven dan Rise, en vooral verfrissender na een (plezierige) herhaling van zetten in TFA.
Van het weekend ga ik nog een keer naar Rise.

PRIME

Avatar

^
Eens, Malloy. Hoe erg ik TLJ en Johnson waardeer, je merkt inderdaad dat hij het verhaal in de war heeft geschopt. Ik denk oorspronkelijk dat Palpatine een TLJ cliffhanger had moeten zijn.

PRIME

Avatar

@MiroDesire

Spectaculaire light saber battles worden wel lastig als er maar 2 mensen uberhaupt een zwaard hebben.
Ik had ook meer gewild, maar snap waarom het niet zo is.

Parisan

Avatar

Op zich prima film, maar nogal deprimerend dat Ben dood ging en op het eind niet eens als Force Ghost terugkwam. Had het leuk gevonden als de film in dat opzicht nog wat meer van RotJ had geleend. Heb er na een nachtje slapen op zich wel vrede mee, maar toch... Ik ga vast wel nog een keer, hopelijk kan ik dan wat meer van het einde genieten.

PRIME

Avatar

^
Ondanks dat het een beetje snel ging, was dat natuurlijk zijn uiteindelijke 'redemption'. Vergelijkbaar met Vader kwam hij uiteindelijk ook tot inziens dat hij verkeerd zat, en ondanks dat hij Rey niet gered heeft, geeft hij zijn leven voor die van haar.
Een einde met force ghosts had ik weer matig gevonden. Zo goed was de band tussen iedereen niet, had ik het idee.

Tijdens het kijken dacht ik nog, wat als Rey écht Palpatine doormidden hakt en dan evil wordt, dat Ben haar moet verslaan, en dat dat dan de Rise of Skywalker was. Maar helaas haha

T.Visser

Avatar

Heb me enorm vermaakt.

Deze Death Star tech is in de film gewoon opgebouwd toch? Ze hebben er een hele bespreking over voordat ze het laten zien.

De film heeft zeker zijn problemen. Het tempo ligt moordend hoog en had wat meer rustmomenten kunnen gebruiken. Soms was voor de meer casual kijker wat meer context nodig geweest.

Maar veel reacties vallen deze film specifiek aan op dingen die altijd al in SW waren. 3PO is een karakter die dient voor expositie. Er is altijd al gebekvecht (?) in deze films. Jedi healing is een power die al heel erg oud is en zelfs in The Mandalorian gebruikt is. En als je na de vorige films nog niet snapt waarom Hux Kylo ren naait dan heb je het gewoon niet begrepen denk ik. En Han Solo is geen ghost. Dat is letterlijk in die scene al uitgelegd.

En redemption voor Ben is prima, maar natuurlijk moest hij dood. Hij is verantoordelijk voor de verwoesting van hele samenlevingen, zou deel X dan moeten gaan over hoe hij in de cel jezus heeft gevonden?

Film met problemen maar vooral een overrompelend avontuur met goed acteerwerk en antwoorden.

PRIME

Avatar

^
+1

bagheera1801

Avatar

Meh... Ja, ik heb me vermaakt, maar er gebeurde gewoon té veel en we werden zo in emotionele posities geduwd dat het gewoon teveel was. Mooie afsluitende scene op Tatooine, dat wel, maar de film "werkt" gewoon niet op de een of andere manier.

Mijn grootste vraag: hoorde ik nou goed dat Rey een dochter is van een dochter van Vader en de zoon van Palpatine? Dat Palpatine een zoon heeft, prima, maar Vader had dus nog een dochter? Een halfzus van Luke en Leia dus??? En wanneer heeft 'ie die in godsnaam gemaakt dan? Of heb ik dat verkeerd begrepen? Ging allemaal zo snel ;)

PRIME

Avatar

^
Rey is de kleindochter van Palpatine.
Tsjah, hij zal wel vaak eenzaam zijn geweest.
Overigens was hij tijdens de prequels al een oude vent, en heeft hij er vast ook ooit jong uitgezien.
Wie weet lopen er meerdere rond. Of waren dat de mensen in die troonzaal haha.

23VDV23

Avatar

Ik ben Star Wars liefhebber van het eerste uur. De originele trilogie werd me met de paplepel ingegoten, ik heb de prequels als tiener gezien en verguisd. Daarna was ik ondanks het gebrek aan originaliteit blij met het terugkeren naar de kernwaarden bij TFA. En het zal sommigen niet zijn ontgaan dat ik een voorvechter was (en bén) van TLJ. Discussies rondom die laatste film heb ik vaak beticht van een gebrek aan nuance en relativering.

Helaas vind ik het moeilijk om in mijn reactie over The Rise of Skywalker zelf nog enige relativering te vinden. Episode IX hoort voor mij tot de slechtste saga films en is zo niet voor mij de slechtste. Ja, de film is druk, vol en rommelig. En ja, men probeert héél, héél erg zaken uit TLJ Jedi recht te trekken. Zo erg dat ik merk dat er genoeg mensen die een grafhekel hadden aan TLJ (en dat waren de meesten) zich er aan stoorden. Maar zelfs als liefhebber van TLJ (nog steeds) vind ik dat niet het meest kwalijke. Het kwalijke voor mij is dat met de manier waarop Palpatine wordt terug gebracht, de hele verklaring ervan (en/of juist het gebrek daar aan) de arcs van Anakin/Vader en Luke uit Episode 1 tot en met 6 door het putje worden gespoeld. Gedevalueerd.

Je merkt aan alles dat Palpatine er uit paniek is bijgesleurd en dat het absoluut niet de bedoeling was, ondanks beweringen van Kennedy en Abrams, om hem van begin af aan terug te laten keren. Als dat wel zo is dan mogen er nóg meer vraagtekens worden gesteld bij de inventiviteit van dat kernteam. Er wordt vooral veel gesuggereerd in met expositie volgestouwde dialogen, maar op een luie manier van: 'Ja wij weten het eigenlijk ook niet, dus bedenk zelf maar iets of wacht tot er een stripboek is dat het verklaart'. Ook allemaal op een dusdanige manier dat er geen reden is om te denken dat Palpatine niet gewoon nog een keer zou kunnen terugkeren.

Hoe Palpatine aan zijn einde komt, alsmede andere Force krachten of willekeurige elementen die duidelijk uit de losse pols zijn geschud ten behoeve van spektakel...het is alsof Michael Bay een Star Wars film heeft gemaakt. Allerlei tegenstrijdigheden en compleet gebrek aan logica zonder een echte visie. Artificialis, met wie ik geloof ik genoeg discussie over TLJ heb gehad, beschreef het hierboven al erg goed. De lijst met losse momenten die op eenzelfde manier gewoon onnozel zijn uitgevoerd (de dood van absoluut hoogtepunt in deze trilogie Kylo Ren) is eindeloos. Ik krijg er gewoon buikpijn van.

Uiteindelijk blijf je tot slot met meer vragen en plotgaten zitten dan er waren. Vragen die gewoon prangend zijn:

-Waarom 'riep' het Skywalker lichtzwaard Rey in TFA en hoe is dat lichtzwaard daar dan in godsnaam gekomen?

-Wat is dan de waarde geweest van Anakin/Darth Vader? Waar was zijn aanwezigheid in deze trilogie? Was hij niet The Chose One? Zo niet...hoe is dat dan veranderd of hoe moet dat anders worden geïnterpreteerd? Hij is weliswaar heel kort en vaag te horen als stem in het eindgevecht tegen The Emperor, maar je hebt 'm zo gemist en er zijn nog een boel andere stemmen te horen die voor het grotere geheel helemaal niet belangrijk zijn.

-Waarom komen we er nu opeens achter dat Palpatine blijkbaar ook nakomelingen heeft gehad? Leek me niet echt iemand die daar mee bezig was. Ook dit was vooral een keuze uit gemakzucht.

-Hoe kan Kylo opeens zijn leven geven voor Rey, terwijl er in de prequels een heel ding van wordt gemaakt dat het een obscure Force kracht is waar je voor naar de dark side moet gaan en Anakin daarom zelfs besluit over te stappen? Of is dit juist dan het ding? En kon Kylo dit al langer? Waarom kon hij zichzelf eerder dan niet helen?

The list goes on and on...

Movie-goer

Avatar

Eens met oa Sunchaser en Artificialis.

Voor mij is deze trilogie niet serieus te nemen. Alleen het karakter Hux zegt al genoeg. Nog erger dan Jar Jar Binks in mijn ogen. De sfeer van de originele trilogie wordt totaal niet gegrepen.

Gedurende de film zakte mijn broek steeds verder af. Kylo Ren moest Rey vermoorden van Palpatine. Hij slaagt hier bijna in, maar eigenlijk was het toch de bedoeling dat Rey de troon van haar opa over zou nemen. Rare plot hole.

Daarnaast zuigt Palpatine krachten uit Rey en Ben. Wat is er gebeurd met "A Jedi's strength flows from The Force" ?? De kracht komt dus vanuit The Force en niet vanuit het lichaam. Daarnaast zou hij dan misschien alle levenskracht zuigen uit de twee, maar ze leven nog gewoon na die actie ?

Ook is zijn kracht ineens zo groot dat je duizenden schepen de lucht uit kan knallen. Echt totaal ridicuul.

Daarnaast nutteloze karakters zoals Rose en in minder mate Finn. Zorii Bliss hadden ze ook meer mee mogen doen. Waarom geven ze haar niet een cool nieuw ruimteschip en skills die nodig zijn The new order eronder te krijgen ? Ik vond het sowieso teleurstellend dat ze alleen oude ruimteschepen / ontwerpen gerecycled hebben.

Ook ligt het er weer heel dik op dat de new order en Palpatine een soort ruimte nazis zijn. Er worden zelfs Razias gehouden bij elke deur. Het wordt hierdoor een soort parodie.

Voor een Death Star wapen zijn enorm veel Kiber crystals nodig. En ineens hebben ze ontelbare schepen met kanonnen met dezelfde kracht ?

Dan hebben we natuurlijk nog de paarden die op ruimteschepen kunnen rennen. Blijkbaar zijn alle planeten daar vergeven van zuurstof en voldoende atmosfeer (geen plant te bekennen). Voor kinderen is dit misschien leuk om te vragen voor kerst. In The Empire Strikes Back hebben ze tenminste in het asteroideveld nog een keer zuurstofmaskers gebruikt. Dus ze bestaan blijkbaar wel in het universum.

Zijn er dan ook nog positieve punten ? Ik vond de droids soms grappig en bepaalde niet humanoide karakters. Adam Driver vond ik wel ok spelen. Na zijn switch naar de lichte kant was het net of je een andere man zag. Een van de weinige lichtpuntjes.

Waarom hebben ze niets gedaan met de jeugd die ook force sensitive was in TLJ ?

Waarom hebben ze niets gedaan met de kennis van Darth Plagueis die de dood kon omzeilen ? Dat had een veel beter verhaal gemaakt.

En ga zo maar door...

Vroeger speelde ik dagelijks met actie figuurtjes van Star Wars. Mijn avonturen waren veel boeiender dan wat ik gisteravond heb mogen aanschouwen.

Samvs04

Avatar

In the big bang theory is op een gegeven moment een opmerking dat Indiana Jones zijn rol eigenlijk helemaal geen rol speelt in het plot van raiders of the lost ark.

Precies die sfeer leeft nu een beetje bij star wars, Darth vader/anakin is leuk, maar zijn rol is nu wel gedegradeerd zij rol is bijna nietig verklaard in de uitkomst van het plot, hij heeft de sith namelijk niet vernietigd en daardoor heeft zijn rol eigenlijk geen betekenis.

Palpatine in leven houden is eigenlijk een smet op de legacy van anakin skywalker

PRIME

Avatar

^
Maar de oude Star Wars trilogie draaide niet per se om Palpatine, maar om Luke en zijn vader en het gegeven dat de meest gevaarlijke Sith van zijn tijd weer gekeerd zou kunnen worden naar de Light Side.
Wat volgt zijn jaren vol vrede, en zijn kleinkind die o.a. de legacy af maakt.
Ik had er zelf geen problemen mee.
De grootste imagoschade van Darth Vader blijft nog steeds zijn scene in Revenge of the Sith.

Filmhead

Avatar

Net gezien. Was enorme fan. Vond Force Awakens leuke start. The Last Jedi stopte mijn fan zijn. Nu deze, het was niet meer te redden inderdaad.
Het voelt precies zoals een pretpark doet met films: wat knipogen, dingen die je al kent bevestigen en zware muziek eronder. Kindjes van 2 vinden het dan prachtig. Ik heb geen enkel moment gedacht: dit is spannend, dit is leuk, dit is grappig. Wel mooi gemaakt dat wel.

Hoop dat ze echt nooit meer Star Wars films maken., i'm out.

Mothercopper

Avatar

En nogmaals ... het is en was absoluut bagger. Waste of time and money. Als jongen van 8 A new hope gezien en daarna nog deel 5 en 6 in de bios. Weergaloos. Daarna zakte het langzaam in. En als ik al die reacties lees dat het zo geweldig was en sommigen zeggen de beste, dan heb ik mijn bedenkingen daarbij. Klaarblijkelijk cgi besmet.

GreenHornet

Avatar

Star Wars gaat toch om een doorgedraaide Opa. Die zijn eigen kinderen misbruikt voor eigen belang.

Samvs04

Avatar

Wat ik vooral zonde vind is dat Disney er enorm zijn eigen verhaal wil maken en opnieuw wil uitvinden en daarmee George Lucas als bedenker van de serie zich bezig hield met de details om het kloppend te houden eigenlijk negeert.

De serie krijgt zo een paar continuïteits fouten

- het terug duwen van force lighting is ineens dodelijk voor Palpatine
- als Palpatine een vloot kan aanvallen, waarom deed hij dat dan niet in rotj?
- het gebruik van de force van Rey in deel 7 is enorm, terwijl eerdere leerlingen anakin en Luke dit niet lukte met weinig training, hier zit geen opbouw in
- Rey en kylo kunnen elkaar ineens healen met de force, waarom kon Obi-Wan Qui c
Gon Jinn Dan niet redden? Die leefde immers ook nog even.

Het zijn misschien details, maar wel de details waar een bedenker rekening mee houdt, het was Lucas zijn passie en dat zie je terug.

Als ik de trilogie als losstaande trilogie zou moeten beoordelen zou ik zeggen geweldig gemaakt. Beoordeel je deze trilogie als geheel van een 9-delige serie, dan roept deze nieuwe trilogie meer vragen op dan deze beantwoord

Colruiter

Avatar

Onbegrijpelijk dat ze deze trilogie niet voordien uitgewerkt hadden, dat er geen verhaallijn was voor de trilogie, dat Johnson gewoon zijn eigen ding mocht doen... Abrams heeft er nog iets proberen van te maken, maar dat was een haast onmogelijke opdracht na Last Jedi. Phantom Menace zonder Jar Jar is zoveel beter dan deze film, Clones zonder de romantische shit is zoveel beter dan deze film... de prequels hadden een verhaal, het was misschien niet best op film gezet, maar er was een verhaal, deze nieuwe trilogie had een degelijk begin, maar in deel 2 en 3 ging het verhaal alle kanten op en dat was vooral door deel 2 dat alles verprutste. YouTube-reviewer Stuckmann zegt het best als hij zegt dat deze trilogie twee films had die als basis wilden dienen voor het verhaal: Abrams deed opbouw in TFA en dan deed Johnson een totaal nieuwe opbouw in TLJ. Het is voorbij, het is jammer dat zo moet aflopen.

Overlord

Avatar

De film is overduidelijk geschreven na al het commentaar op het vorige deel.
Veel is al geschreven, maar ik vraag me ook af waarom de directe nakomeling van palpatine ( dus vader of moeder van Rey ) geen krachten had.
En dan die overduidelijk politiek correcte zoen van 2 vrouwen aan het einde...
En een hele zaal vol met Sith terwijl er altijd maar 2 zijn..
SW heeft nooit bekend gestaan om zijn oscar waardige script , maar deze film had wel heel veel plotgaten.
Verder was het wel weer een visueel feestje.

PRIME

Avatar

^
Jezus, man. Een film van 2+ uur en je valt over 1.5 seconden waarin twee zoenende vrouwen in beeld zijn?
What the fuck does it matter.
Het was ook nog eens in een menigte van andere feestende verzetsstrijders.
Snap echt niet waarom het zo'n big deal is.
Lesbiennes en homoseksuelen willen ook wel eens vertegenwoordigd worden in films, waarom wordt daar altijd een punt van gemaakt.

23VDV23

Avatar

^Ik vind die representatie ook geen probleem en misschien zelfs noodzakelijk, maar dit was op zo'n geforceerde manier dat er door mijn zaal echt een zucht van ergernis ging. Had het dan consequent vanaf het begin gedaan en/of bijvoorbeeld de ballen gehad om een romance tussen Finn en Poe te laten bestaan of zo.

Overlord

Avatar

Precies dat, het was nu zo'n geforceerd moment.
Voor mij uiteraard geen enkel probleem met mensen van andere huidskleur of seksuele voorkeur in films, dat zou een betere afspiegeling geven van de samenleving.
Had het dan wat meer diepgang gegeven door wat dominatere personages dit te laten doen.

PRIME

Avatar

^
Marvel's vrouwelijke team-up was geforceerd.
Dit was écht niet geforceerd, en juist misschien wel een mooie link naar de echte gebeurtenis in San Diego, met die iconische foto.
Wat maakt het ook uit. Zal het ooit ongeforceerd zijn?
Die chick had 4 scenes op een ruimteschip, als ze daar een vrouwelijke partner had, was het waarschijnlijk ook weer geforceerd.
''Ja hoor, ze worden opgejaagd en gaan bijna dood maar zij staan te zoenen'' !!!!!!1!1111

Toobs13

Avatar

Ik heb maar 2 problemen met de film en dat zijn:
1. Waar is Anakin
2. Lukes haar was veel te lang

Maar voor de rest een topfilm.

NieuwsFilm