'Star Wars: The Rise of Skywalker' is Rotten op RottenTomatoes

'Star Wars: The Rise of Skywalker' is Rotten op RottenTomatoes

We hadden een prima score verwacht...

Dat hadden we dan weer niet verwacht. Star Wars: The Rise of Skywalker is met een nogal ruwe start op RottenTomatoes verschenen. Op dit moment heeft de film er een score van 55%. Dat betekent dat slechts een krappe meerderheid van de recensies positief was.

De film is dus ook op dit moment rotten. Dat zegt de site RottenTomatoes op basis van 127 recensies, waarvan er 37 geschreven zijn door top critics. Dat is ook voldoende voor de site om een consensus te formuleren:
Star Wars: The Rise of Skywalker heeft te lijden onder een frustrerend gebrek aan fantasie, maar eindigt de geliefde saga met een op fans gerichte toewijding.
Dat past dus inderdaad wel bij wat veel critici stellen; de film is vooral gericht op fans en een laatste moment met alle helden van de hele saga en dus minder op het binden van nieuwe mensen of verleiden van mensen die er toch niks in zien. Morgen meer daarover in ons recensie-overzicht!

Box office hit
Wel zal The Rise of Skywalker een flinke box office hit worden. Het openingsweekend schijnt richting de 400 miljoen dollar te gaan. Daarmee zal de laatste megablockbuster van het jaar het dus goed gaan doen. het is bovendien meer dan wat The Last Jedi in 2017 binnenhaalde, maar minder dan The Force Awakens wist te verzamelen.

Het zal in elk geval allemaal te maken hebben met het feit dat dit het einde van de Skywalker-saga wordt, en een film die een einde breidt aan de strijd tussen de Jedi en de Sith.

NieuwsFilm

meest populair