Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker' is Rotten op RottenTomatoes

We hadden een prima score verwacht...

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Dat hadden we dan weer niet verwacht. Star Wars: The Rise of Skywalker is met een nogal ruwe start op RottenTomatoes verschenen. Op dit moment heeft de film er een score van 55%. Dat betekent dat slechts een krappe meerderheid van de recensies positief was.

De film is dus ook op dit moment rotten. Dat zegt de site RottenTomatoes op basis van 127 recensies, waarvan er 37 geschreven zijn door top critics. Dat is ook voldoende voor de site om een consensus te formuleren:
Star Wars: The Rise of Skywalker heeft te lijden onder een frustrerend gebrek aan fantasie, maar eindigt de geliefde saga met een op fans gerichte toewijding.
Dat past dus inderdaad wel bij wat veel critici stellen; de film is vooral gericht op fans en een laatste moment met alle helden van de hele saga en dus minder op het binden van nieuwe mensen of verleiden van mensen die er toch niks in zien. Morgen meer daarover in ons recensie-overzicht!

Box office hit
Wel zal The Rise of Skywalker een flinke box office hit worden. Het openingsweekend schijnt richting de 400 miljoen dollar te gaan. Daarmee zal de laatste megablockbuster van het jaar het dus goed gaan doen. het is bovendien meer dan wat The Last Jedi in 2017 binnenhaalde, maar minder dan The Force Awakens wist te verzamelen.

Het zal in elk geval allemaal te maken hebben met het feit dat dit het einde van de Skywalker-saga wordt, en een film die een einde breidt aan de strijd tussen de Jedi en de Sith.

44 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Ik ben niet zo weg van Rottentomatoes maar ik vraag me wel af wat dit gaat doen met de opbrengsten van de film. Het is immers Star Wars and ongeacht de recensies van de voorgaande film was het nog steeds een groot success.

Popcultuurfreak

Avatar

Ik heb niet veel goeds gehoord over de film.
Ik vraag me af of het nog zo veel geld zal maken als de vorige twee. Tegenwoordig verspreidt het woord zich snel.

Thiver

Avatar

Benieuwd of sommige mensen nu nog steeds blijven beweren dat recensenten worden omgekocht door Disney...

HvO

Avatar

Wat pas echt schokkend is, is de bullshit review die Arjan heeft geschreven namens filmtotaal. Ik ga geen Welles Nietes discussie houden (pun intended) want gelukkig is het overgrote deel van alle critics dit keer in tegenstelling tot TLJ wel realistisch. Disney verdiend een financiële nederlaag en gaat deze ook krijgen, hoop op < 1 miljard.

SunChaser

Avatar

Juist voor de fans is t een slechte film
klopt niets meer van wat lucas had bedacht

GreenHornet

Avatar

Review van FT neem ik niet serieus. De site heeft zeker een reisje naar Disneyland gekregen

Danos1

Avatar

Dit jaar hebben we veel films gehad waarvan de “ recensenten” een film afbranden terwijl het publiek veel positiever over de film was.
Voor mij zegt dit niet zoveel

drsentertainment

Avatar

Het is een 10!!! Ik snap de negativiteit niet zo, zal wel aan mij liggen. Ik vond het een emotionele rolkercoaster. De SW saga heeft mij liefhebber gemaakt van films en het films maken. The story lives forever...

MikeyMo

Avatar

Waarom is dat schokkend? Alle reviews concluderen dat het een bak met fanservice is.

De bioscoop zit toch wel vol met volwassen mannen in een LARP outfitje en een harde piemel die ze nou eenmaal krijgen van alles wat met Star Wars te maken heeft

neo123

Avatar

Zegt toch niks , zijn ook films die krijgen 99 procent en zijn te saai voor woorden.

omniesbonsai

Avatar

Ik vraag me af of het een boxoffice hit wordt
Zou me niet verbazen dat het een flop wordt
En dat zou me niet verbazen
Omdat ze niets begrijpen van starwars

Thiver

Avatar

GreenHornet "Review van FT neem ik niet serieus. De site heeft zeker een reisje naar Disneyland gekregen"

Droom lekker verder. Bij een persvoorstelling van Disney mag je al blij zijn als de koffie gratis is.

Guitarlegend

Avatar

Allemaal zever! Deze morgen gezien en hij was echt goed!

Artificialis

Avatar

Overvol, chaotisch, ongeloofwaardig en opnieuw voorzien van dezelfde hergebruikte concepten als de andere films uit het Kathleen Kennedy tijdperk. Het is schokkend dat critici op Rotten Tomatoes dit nu pas inzien, terwijl deze problemen ook al bij de vorige films aanwezig waren.

Popcultuurfreak

Avatar

Disney dacht dat ze onaanraakbaar waren.
Dat het Star Wars heeft in de titel betekend niet gegarandeerde kwaliteit. Zelfs niet in de tijd van de prequels.
Sommige apologisten hier klinken bijna als bots of adverteerders.

Popcultuurfreak

Avatar

@Thiver, ja voor de gemiddelde klant wel ja. Maar influencers krijgen allerlei gratis shit. Iemand die dat niet weet is echt out of touch met entertainment journalistiek.

Sidney

Avatar

Zojuist de film gezien, voor mij misschien wel de beste sinds Empire Strikes Back, echt WOW! Gewoon niet te veel nadenken, zoek je hart toen je 14 jaar was en genieten maar!

GreenHornet

Avatar

Dat Disney bots inzet op Fora is niks nieuws

SeanDeNiro

Avatar

Frappant dat Filmtotaal de film een 9 geeft. Een 9 is nagenoeg perfect.
Er klopt iets totaal niet. Of RT zuigt ballen of de recensie van FT. Het is beter een film te laten recenseren door iemand die geen fanboy is van de "franchise" in kwestie.

Colruiter

Avatar

Last Jedi vonden de critici schitterend en deze vinden ze slecht, dan ga ik dus met veel plezier kijken. Ik hecht niet veel geloof meer aan critici als het dergelijke blockbusters betreft. Ik heb Last Jedi nooit meer gezien sinds de film in de bioscoop was, ik heb zelfs nooit de dvd/Blu-ray aangeschaft omdat ik weet dat ik de film toch nooit meer zal bekijken, wat voor mij toch wel iets betekent want zelfs Phantom Menace en Clones heb ik nog verschillende keer bekeken nadien. Dat de critici de film van Abrams nu kraken is normaal, gezien hij de door hen geprezen film van Johnson volledig negeert. Abrams gaat weer richting old-school-Star-Wars terwijl Johnson onze expectations subverte en Star Wars een 'nieuw' elan gaf, iets wat de critici schitterend vonden.

TwinsA

Avatar

Spijtig dat een Star Wars zo eindigd, hopelijk komen er eens meer originele verhalen naar ons toe die ons weer het wauw gevoel geven.

Toky

Avatar

TLJ- wijkt te zeer af, fans stijgeren
TROS- teveel fanpleasing, fans stijgeren....

Kortom het is nooit goed...

Guyon2002

Avatar

Ik heb sowieso al een hekel aan Rottentomatoes maar er zullen vast weer heel veel mensen zijn die zonder de film gezien te hebben een 1 geven. Was op IMDB ook al het geval

Frietgezicht

Avatar

@ Toky, so what? Laat mensen een eigen mening hebben en zeik en klaag niet elke keer over de mening van een ander.
Laat mensen zelf lekker bepalen of ze iets top vinden of bagger joh.

RT heeft ook geen reet te maken met ‘fans’ maar met recensenten halve tamme.

Malloy de Beer

Avatar

De film had teveel Chris Terrio kwaliteit, maar daar was ik al bang voor.

CaptainCab

Avatar

Misschien was voor deze trilogie gewoon 'slecht geschreven = niet goed' het probleem, niet of het teveel van hetzelfde is of te anders

Toky

Avatar

@Frietgezicht: lekker volwassen reactie.... applaus voor jezelf...
Zo geef ik ook mijn mening, juist over het ‘gezeik’ van anderen..

Frietgezicht

Avatar

Ja klopt, ik ga zo weer verder met mijn kleurplaat.
Je zei laatst dat mensen The Last Jedi niet moeten kijken als ze alleen maar erover klagen (best apart dat mensen dus voor het zien van een film al zouden moeten weten dat een film niet goed zal zijn) maar als jij zo redeneert zou jij de reacties ook niet moeten lezen.

Niet iedereen heeft thuis mensen om een film bij op te hemelen of juist de negatieve punten eruit te gooien. Dus doen ze het hier op een plek die daarvoor bedoeld is. Net als met bijv voetbal zijn er veel verschillende meningen maar jij hebt commentaar op de mensen die negatief zijn omdat jij een film wel goed vindt. Dat is lekker volwassen. Net als dat je mensen dan continu beledigt. Ga dan inhoudelijk in op een film en waarom je het niet eens bent.
Wie zijn de fans hier dan? Slapen mensen hier met een Yoda knuffel onder een Vader dekbed in een gouden Leia bikini?
Mensen die negatief zijn kunnen ook gewoon film liefhebbers zijn en niet gelijk gefrustreerde fans.

Ik ga weer verder aan mijn kleurplaat van Kylo

Civilian Supreme

Avatar

Deze kan iig nooit slechter zijn dan de vorige.
Wat wel erg jammer is is dat er nooit een vast verhaal is geschreven. Deze films zijn 'on the go' gemaakt.
Precies wat bij bijvoorbeeld de serie lost ook gebeurde.
Er had gewoon een duidelijk afgewerkt begin, tussenstuk en einde aan moeten zitten waarbij de regisseurs er wel hun eigen draai aan hadden kunnen geven maar niet van het script afwijken.
De eerste had een prima opzet. Johnson negeerde veel daarvan en creëerde een verhaal zonder doel. Deel 3 bestaat als ik het zo lees voornamelijk uit het herstellen van de 2e en probeert weer vervolg te geven aan Awakens waardoor je dus een trilogie krijgt waar de verhaallijn is bepaald door de omstandigheden.

Parisan

Avatar

Ik heb de film vanmiddag gezien. Ik ben niet blij met alles wat er gebeurt, maar ik kan accepteren dat het nodig was voor het verhaal. Ik ben in ieder geval zeer te spreken over de scenes met Leia, aangezien die volledig in elkaar geknutseld moesten worden, maar ze hebben er toch iets moois van weten te maken en dat alleen al is een pluim waard. Het is niet de beste, maar wel beter dan de prequels.

PRIME

Avatar

Overdreven, maar wellicht een logische reactie. Star Wars is zó groot en zó geliefd, dat niemand er meer objectief naar kan kijken.
Zojuist Rise gezien, en als gehele trilogie denk ik dat ze een verhaal hebben neergezet dat de Skywalker mythologie net wat verder uitdiept dan waar we gebleven waren in Return, met hier en daar mooie, onverwachte twists.
Het enige wat ik op alle 3 de films aan te merken heb is dat het memorabeler had gekund, dat ze 1 visie hadden moeten uitoefenen en dat ze niet de oude cast los van elkaar hadden moeten introduceren.

Verder is Rise echt wel een prima film, okk als Star Wars fan. Je moet alleen je eigen fan versie thuis laten en accepteren dat een vervolg van dit verhaal betekent dat je dingen gaat zien die op eerste ogenblik raar lijken.

SAS1982

Avatar

Prima film een waardig afsluiter. Weliswaar een rollercoaster ik vond het vermakelijk beter dan TLJ. Veel fanservice, tja ze hadden iets recht te zetten. Als ik dan toch de conclusie moet trekken over de laatste trilogie, was het wel een rommeltje. Het had beter gekund.

CassidyButch

Avatar

De critici van RT neem ik nooit serieus.

lamoteg

Avatar

als je die recensies moet geloven moet je naar geen enkele film meer gaan. Lekker gaan kijken en dan gelijk je eigen mening geven. Maar om anderen dan aan te vallen op hun mening vind ik zeeeer laag op de grond, ik hoop alleen dat ik er niet in trap in mijn weg naar buiten.

Master Of Films

Avatar

lamoteg "als je die recensies moet geloven moet je naar geen enkele film meer gaan."
En uitgerekend zijn de Star Wars film TFA en TLJ wel geliefd door de critici en dus worden ze aanbevolen. Dus onzin wat je beweerd.

kevindej

Avatar

De film gisteren gezien! ik kan niet anders zeggen dat het een geweldige film was! Het totaal plaatje is nu compleet en dit is precies wat Star Wars is! Ga de film zeker nog een keer weer bezoeken in de bios.

Corlan

Avatar

Ook veel zal te wijten zijn aan de schade die is aangericht met the last jedi

neo123

Avatar

Ga zaterdag en trek dan wel mijn eigen conclusies. Gezeur altijd over al die meningen. Er is altijd wel wat

Effie

Avatar

Wat neo123 zegt, maar dan vrijdag. Ik kan eigenlijk niet wachten om hier weer helemaal los te gaan maar gezien het hoogfrequente voorkomen van SW-artikelen op Filmtotaal krijg ik vast nog genoeg de kans daar voor. Hou u vast!
Kunnen ze hier niet een keer een stukje over de film Joker schrijven? Die schijnt best wel goed te zijn...

Hiss

Avatar

Cats heeft the Rise of Skywalker ruimschoots verslagen op rottentomatoes zie ik net.

Toky

Avatar

@frietgezicht: mijn reactie was naar mensen die continue het internet ( niet alleen hier)volspuien met ‘Ruin Johnson’, continue duidelijk moeten maken hoe slecht The last jedi wel niet is. Ik respecteer meningen, vind ook dat deze film enorm veel gebreken vertoont, maar dat eeuwig doordrammen van sommigen is niet nodig om iets duidelijk te maken. Ik speelde mijn commentaar ook niet op de man.
Ook lijken velen hun commentaar al klaar te hebben gehad voor deze film maar gezien te hebben. Zo van vorige was slecht: deze zal dat ook zijn. Dan denk ik: wacht gewoon af.
Hoop dat je wel binnen de lijnen gekleurd hebt:-*

Master Of Films

Avatar

Effie "Ik kan eigenlijk niet wachten om hier weer helemaal los te gaan maar gezien het hoogfrequente voorkomen van SW-artikelen op Filmtotaal krijg ik vast nog genoeg de kans daar voor."

Ik zou zeggen, laat je haar los, doe eens gek en grijp zeker je kans Smiley face Het gebeurt niet elke dag dat er een nieuwe Star Wars film komt, vooral niet van Disney in de afgelopen 4 jaar. En maar denken dat Lucas een slome was.

Effie "Kunnen ze hier niet een keer een stukje over de film Joker schrijven? Die schijnt best wel goed te zijn..."
Joker? Welnee, je bent helaas verkeerd geïnformeerd. De film die echt goed is kon je zien afgelopen zomer in de bios. Nu op Blu-ray en binnenkort op dat enge kinderstreamingkanaaltje met een plusje. Ik heb uiteraard over The Lion King 2019 versie en neo123 kan daar alles over vertellen dat het wel 5 FT sterren waard. Nou dan moet het wel goed zijn toch? Smiley face

Frietgezicht

Avatar

@ Toky, ok ok i agree, sommigen drammen ver door idd. Maar puur over de film zelf is lekker discussiëren natuurlijk wel lekker.
De mensen die petities starten of Johnson op twitter ofzo benaderen sporen niet.

En ja maar komt omdat ik pro inkleuren ben Smiley face

NieuwsFilm

meest populair