Algemeen

Nederlandse bioscoopgangers verdeeld over 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Nederlandse bezoekers reageren erg wisselend op Episode IX.

door Bram de Groot om 21:44 in Algemeen
De ontvangst onder de critici was al niet goed en nu blijkt ook dat het publiek erg wisselend reageert op Star Wars: The Rise of Skywalker. Hieronder zie je een flinke reeks reactie via Twitter!

Hieronder een flinke reeks Tweets van Nederlandse / Belgische bezoekers. We starten met de wat meer negatieve reacties, waaruit blijkt dat mensen de film een "aanfluiting" vinden, zeker "als de je de hele saga" hebt gezien. Toch wordt de film "vermakelijk" genoemd en sommigen noemen het zelfs een "topfilm". Want er zijn ook zeker mensen die van de film hebben genoten.

4,5 ster!
De recensent van FilmTotaal was in ieder geval ook onder de indruk. Arjan Welles gaf The Rise of Skywalker een mooie 4,5 ster. De Tweets van de Nederlandse / Belgische bioscoopbezoekers:


21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tk1989

Avatar

Die opmerking over de ondertiteling is terecht! Slechte zaak dat dit zo uitgegeven is, zeker omdat wanneer de droids met hun "volledige" naam worden aangesproken het wel correct in de vertaling is opgenomen.

GreenHornet

Avatar

Veel bezoekers zijn Woke.

Parisan

Avatar

Toen ik woensdag de bios uitliep was ik een beetje teleurgesteld, maar hoe langer ik erover nadenk hoe beter ik de film vind. Eerste indrukken zijn ook niet alles. Ik ga zeker nog een keer, dan bevalt het vast een stuk beter.

kokosnoot

Avatar

Beste Filmtotaal! Alle voorbeelden die jullie noemen sluiten af met 'mooi einde' etc. Hoezo verdeeld, uit jullie voorbeelden haal ik dat niet hoor.

Uit jullie voorbeelden haal ik de boodschap..Goed einde van een trilogie. Zeker geen verdeeldheid.

Ik ga hem nog zien maar ehm wat ik zo gehoord heb wordt er veel uitgelegd maar is het einde toch wel een beetje recht toe recht aan en ongeloofwaardig. Niet een slechte film maar ook niet oh oh wow wat goed. Zal er dus heen gaan zonder hoge verwachtingen.

McGraig

Avatar

Gezien de taalvaardigheid van de meeste twitteraars hierboven kan ik het niet heel serieus nemen. Niettemin vond ik de laatste film(s) dusdanig teleurstellend dat ik me geen moment geroepen voel om te gaan. Zeker na zoveel matige recensies

CaptainCab

Avatar

@tk1989 Artoo & Threepio is de correcte spelling, zo worden de afgekorte versies van hun namen al geschreven sinds het script van A New Hope ;)

Lynos560

Avatar

Snap de reacties niet van sommige personen " te hoge verwachtingen" "fan made film".
Wat mogen we dan verwachten? Dit is geen nieuw concept geen nieuw verhaal, maar een bestaande universum!

Tenend krommend in de bios gezeten, echt sommige scenes ???? en dan als kers op de taart de disney einde.. Echt onlogisch absoluut geen verhalen lijn... Voor mensen die zeggen fantastisch, ik probeer te begrijpen wat ze dan fantastisch vonden ze hebben niets nieuws verteld

Philmhuis

Avatar

@tk1989 Artoo & Threepio is de correcte spelling, zo worden de afgekorte versies van hun namen al geschreven sinds het script van A New Hope ;)

Sinds wanneer moet een Nederlandse vertaler deze taalfouten dan verwerken in de film zelf? Dat klopt naar mijn idee niet. Het viel mij ook op en ik stoorde er ook een beetje aan. Het is altijd - ook op Disney+ (voor zover ik de ondertitels had aanstaan) - altijd R2D2, CP30 en Chewbacca geweest.. Of moeten we nu als Nederlandse films accepteren dat het Atroo, Threepio en pruimtabak is? In mijn Star Wars-beleving nooit.

Jlin

Avatar

Parisan,vooral doen, de tweede keer beviel de film me veel beter,sterker ben momenteel erg emotioneel over het offer van je weet wie ik bedoel als je de film hebt gezien, het doet me meer dan Anakins opoffering in EPVI

CaptainCab

Avatar

@Philmhuis Hoe zijn het taalfouten als Artoo & Threepio letterlijk de (bij)namen zijn die George Lucas ze heeft gegeven?

En er stond altijd 'Pruimtabak' in de ondertiteling toen de films vroeger op de Nederlandse zenders werden uitgezonden, dus ja, ook dat hoort bij de Star Wars-beleving ;)

Malloy de Beer

Avatar

De tweede keer is mij toch beter bevallen dan de eerste.
Ben benieuwd wat een derde keer zal doen...

Bluemeister

Avatar

Heb hem eindelijk gezien, en vond hem absoluut beter dan TLJ, maar dat was ook niet heel moeilijk....

@Malloy,

Hoe vond jij hem in vergelijking met TLJ?

Chrisselshizzel

Avatar

Ik vond m echt goed . Van begin tot het eind . Ga zeker nog een een keer

DaanPF

Avatar

Gisteren de film gezien. Vind hem te gek! Een waardige afsluiting. Het begin van de film was qua tempo wel ontzettend hoog en val je als kijker midden in het verhaal.

Maar verder heerlijk genoten!

Parisan

Avatar

@Jlin Ja, dat was precies de reden dat ik nogal somber was aan het einde, maar ik heb er inmiddels vrede mee. Het was hartverscheurend mooi gedaan. Mijn vader merkte er niets van, die vond alles alleen maar enorm spannend en heeft er zichtbaar van genoten, terwijl ik juist de grote Star Wars fan ben thuis, haha! Zo zie je maar weer.

thealexander

Avatar

@CaptainCab Volgens mij heb je helemaal gelijk over de spelling van Artoo en Threepio. Afgelopen week heb ik deeltje 7 en 8 nog even herkeken (oh god why) met officiële Engelse ondertiteling en daar heten ze net zo.

Van de oude films kan ik het me niet 123 herinneren, maar als Disney het zelf zo uitbrengt in het Engels heeft het in elk geval 0,0 te maken met vertaalfouten.

Malloy de Beer

Avatar

@Bluemeister

Alsof het is geschreven en geregisseerd door Mike Zeroh.
Maar ik vond het een vermakelijke film, meer dan de prequels, alleen had ik wel gehoopt op meer.
En tegenover The Last Jedi, vind ik de film slecht maar ik hou even veel van beiden.

SteefL

Avatar

@Philmhuis: wie is 'CP30' (CeePeeThreeZero) nou weer in vredesnaam?? ???? Gaat me toch nie vertellen dat je daar C3PO mee bedoelt??

kokosnoot

Avatar

Hij krijgt op de pathe site als cijfer een 6.3 xD

4.5 sterren?!

Juist ja!

BillySavastano

Avatar

Moet hem nog steeds zien maar heb een hekel aan de bioscoop, ik wacht bijna altijd op blu ray release maar wou voor episode 9 een uitzondering maken. Nu twijfel ik nog steeds of ik na nieuwjaar ga kijken of toch gewoon rustig op de bluray wacht net als met endgame

NieuwsFilm