[UPDATE] Grootse aftrap voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

[UPDATE] Grootse aftrap voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

In de States worden heel wat miljoenen opgehaald.

Gisteren hoorden we al dat de film in China flink flopt, maar nu zijn ook de eerste cijfers uit het thuisland bekend. In de States blijkt het debuut van Star Wars: The Rise of Skywalker juist erg sterk!


UPDATE: De eerste complete vrijdag, dus inclusief de donderdag- op vrijdagnacht in de States bracht zo'n $90,2 miljoen op. De verwachting van Deadline is dat The Rise of Skywalker in het eerste weekend uit gaat komen op $193,7 miljoen. Op dit moment staat de film op zo'n $149,1 miljoen wereldwijd.

Tijdens de nachtelijke voorpremière van Episode IX in Noord-Amerika is er namelijk zo'n 40 tot 48 miljoen dollar opgehaald. Daarbij wordt aangegeven dat het publiek ook erg enthousiast is over de afrondende film in de Skywalker Saga. Overigens ligt de score wel ver van de scores van The Force Awakens ($57 miljoen) en The Last Jedi ($45 miljoen) en ook de recordhouder Avengers: Endgame ($60 miljoen).


Sterke openingsscore
Nu is het afwachten op het complete weekend. De eerdere bijgestelde voorspelling van zo'n 160 - 190 miljoen dollar, is nu door Deadline bijgesteld naar een totaalscore van 190 tot 195 miljoen dollar. Ondanks dat dit een uitstekende opbrengst is, zou het wel een score van zo'n 55 - 60 miljoen dollar minder zijn dan The Force Awakens uit 2015.

De verwachting is wel dat The Rise of Skywalker zich als negende film voegt bij de films die meer dan 1 miljard dollar hebben opgehaald wereldwijd. Buiten de States is tot en met donderdag circa 59,1 miljoen dollar opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair