Algemeen

[UPDATE] Grootse aftrap voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

In de States worden heel wat miljoenen opgehaald.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Gisteren hoorden we al dat de film in China flink flopt, maar nu zijn ook de eerste cijfers uit het thuisland bekend. In de States blijkt het debuut van Star Wars: The Rise of Skywalker juist erg sterk!


UPDATE: De eerste complete vrijdag, dus inclusief de donderdag- op vrijdagnacht in de States bracht zo'n $90,2 miljoen op. De verwachting van Deadline is dat The Rise of Skywalker in het eerste weekend uit gaat komen op $193,7 miljoen. Op dit moment staat de film op zo'n $149,1 miljoen wereldwijd.

Tijdens de nachtelijke voorpremière van Episode IX in Noord-Amerika is er namelijk zo'n 40 tot 48 miljoen dollar opgehaald. Daarbij wordt aangegeven dat het publiek ook erg enthousiast is over de afrondende film in de Skywalker Saga. Overigens ligt de score wel ver van de scores van The Force Awakens ($57 miljoen) en The Last Jedi ($45 miljoen) en ook de recordhouder Avengers: Endgame ($60 miljoen).


Sterke openingsscore
Nu is het afwachten op het complete weekend. De eerdere bijgestelde voorspelling van zo'n 160 - 190 miljoen dollar, is nu door Deadline bijgesteld naar een totaalscore van 190 tot 195 miljoen dollar. Ondanks dat dit een uitstekende opbrengst is, zou het wel een score van zo'n 55 - 60 miljoen dollar minder zijn dan The Force Awakens uit 2015.

De verwachting is wel dat The Rise of Skywalker zich als negende film voegt bij de films die meer dan 1 miljard dollar hebben opgehaald wereldwijd. Buiten de States is tot en met donderdag circa 59,1 miljoen dollar opgehaald.15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik had echt niet gedacht dat deze film gaat floppen in China Poehhh. Agggggg doe er een baby yoda en een mandelorian in de film en het is een toppertje

CaptainCab

Avatar

'Grootse aftrap' en 'erg sterk' zijn vreemde conclusies. Na de openingsweekendbedragen van $271m voor TFA en $238m voor TLJ is $185m voor TROS, een groots event die 40 jaar saga afsluit, een zware drop. Het wordt een realistische optie dat de film het miljard niet eens haalt. Disney zal teleurgesteld zijn, zeker gezien het budget gigantisch moet zijn geweest met de vele reshoots tot aan 2 maanden voor de première. De Rian Johnson trilogie waarover de FT recensie concludeert dat hij zeker zal komen, is zo goed als dood.

lamoteg

Avatar

Hahaha, laat de Tegenstrijdige artikels
Maar komen. Waarom was deze film zo slecht en dan waarom deze film succesvol is. Er zijn er die draaien met de wind en in dit geval hun mening veranderd per artikel. Zoals die voetbalfans die fan zijn van de ploeg die wint.

GreenHornet

Avatar

De 2de week is belangrijk

eltorro

Avatar

Het blijft veel geld, maar het wordt voor SW wel steeds minder geld. Donderdag heeft de film trouwens 40 miljoen opgehaald.

Chrisselshizzel

Avatar

Oooooh wat is die goed !!! Thank you J.J. !!! Gisteren geweest , en wat een film !!!

centr1no

Avatar

Scorsese "Ik had echt niet gedacht dat deze film gaat floppen in China Poehhh. "
Hoezo niet?
Star Wars is nooit erg populair geweest in China. Zowel om politieke als culturele redenen.
Disney heeft daar miljoenen gespendeerd aan promotie, maar het levert ze niks op.

CaptainCab

Avatar

De flop in China was al weken bekend, omdat Ip Man 4 op dezelfde dag opende en die franchise daar super populair is, terwijl Star Wars dat totaal niet is.

Mothercopper

Avatar

De film was gewoon om te janken. Alles wat na 4, 5 en 6 kwam ging downhill. Ja,ik heb de eerste delen in de bios als jonkie gezien en niets kan daaraan tippen.

Parisan

Avatar

TRoS is een film voor de fans en dat zijn ze in China gewoon niet echt, dus logisch. Wel verrassend dat het in de VS toch zo goed gaat, gezien alle online negativiteit. Maar ja, normale mensen lezen dat natuurlijk niet. Dat bewijst gewoon dat er helemaal geen boycot is zoals velen beweerden na de flop van Solo. Goed nieuws dus voor Disney en Lucasfilm.

drsentertainment

Avatar

Net voor de tweede keer gezien met goede vrienden. Wederom een geweldige ervaring! De beste film uit alle trilogieën was ons gezamenlijke oordeel????????

Goku32

Avatar

Snap echt niet dat mensen dit deel helemaal naar beneden halen. Want het was gewoon een goeie star wars film 10x beter als de vorige. Maar ik weet wat Disney fout heeft gedaan, ze hadden nooit de grootste verrassing moeten laten horen in de trailers of laten zien. Want dat heeft de hele film verpest, het was veel vetter geweest als je in de zaal zit en dan opeens Palpetine ten toneel ziet verschijnen.

David Mills

Avatar

@Mothercopper, als kind ervaar je een film ook veel anders dus zo vreemd is dat niet. Vroeger als kind vond ik films als karate kid, the running man en Commando ook fantastisch, nu kan ik hier echt niet meer naar kijken.

navelpluis

Avatar

Alle respekt voor Abrahams.. eerst een nieuwe trilogie bouwen na eindeloze kritiek op de prequels.. en daarna de ongelovelijke rotzooi opruimen van rian johnson.. Het had onder de gegeven omstandigheden niet betwr gekund! Het laatste deel is spannend, respektvol en kloppend. Een heerlijke film om nog eens te gaan kijken..en nog eens..????

Decepticon

Avatar

@David Mills, ga je mond spoelen. Dat kun je als filmliefhebber toch niet zeggen.

NieuwsFilm