Algemeen

Succes van 'Star Wars: The Rise of Skywalker' flink getemperd; enorme flop in China

De slechte reviews doen de film geen goed.

door Bram de Groot om 16:56 in Algemeen
Op de website Rotten Tomatoes is Star Wars: The Rise of Skywalker na bijna 300 getelde recensies net aan "Rotten", met 58% en een 6,24/10 als een gemiddelde beoordeling. Het publiek is enthousiaster met een Verified-score van 86% en een 4,31/5. Op basis van het ontvangst is de box office-opbrengst nu wel (flink) aangepast.

Even geleden werd verwacht dat Episode IX in de States zou gaan starten met een score tussen de 175 en 210 miljoen dollar. Nu heeft Box Office Pro deze score aangepast naar 160 - 190 miljoen dollar. Mocht The Rise of Skywalker niet boven de $200 miljoen uitkomen, dan is dat een flink daling ten opzichte van de voorgangers. Star Wars: The Force Awakens zette in 2015 een record neer met een start van 247,9 miljoen dollar en The Last Jedi kwam tot $220,0 miljoen dollar.

The Rise of Skywalker zou wereldwijd mogelijk tot 450 miljoen komen, maar ook die score zal dus mogelijk lager gaan uitvallen.


Flop in China
De premièredag van de film van regisseur J.J. Abrams in China is uitgelopen op een nieuwe teleurstelling. Op de eerste dag werd er slechts 2,2 miljoen dollar opgehaald en dat is uiteraard zeer bedroevend. De film debuteerde achter drie Chinese titels. Deel negen zal in China naar verwachting niet verder komen dat zo'n 18 miljoen in totaal.

In januari 2016 eindigde The Force Awakens nog op 126 miljoen dollar in China. Twee jaar later noteerde The Last Jedi nog maar 42,6 miljoen dollar in totaal. Star Wars heeft klaarblijkelijk weinig impact op de Chinese bioscoopbezoekers.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Wow dit had ik niet verwacht van China.

Frietgezicht

Avatar

Merk het om mij heen ook wel. Bij de eerste 2 zat ik binnen 3 dagen met vrienden in de bios.
Nu begint amper iemand erover. Twee mensen hebben iets laten vallen als ‘we gaan die wel ff bekijken binnenkort’ en zelf heb ik ook geen haast.

De karakters, recensies, trailers en film vooraf moedigen niet aan om naar de bios te rennen voor velen blijkbaar.

GreenHornet

Avatar

JJ had ze alle 3 moeten maken dan was het misschien nog wat geweest

Master Of Films

Avatar

Zo van 126 miljoen dollar naar 18 miljoen, dat is nogal wat.

Filmhead

Avatar

Goed zo, welverdiend

Hiss

Avatar

Snel deze trilogie in de stoffige la gooien bij Song of the South, John Carter en Lone Ranger en vergeten dat ze bestaan.
En over drie jaar beginnen aan een post-Return of the Jedi film door een team dat wel snapt dat continuïteit en de Star Wars formule best handig zijn om in een Star Wars film te verwerken.

McGraig

Avatar

Na een aardige Force Awakens en een erg matige, saaie Last Jedi hoor ik net als Frietgezicht amper iemand over dit deel. Op een paar die-hard fans na. Zelf was ik bij de eerstgenoemde er als de kippen bij, en bij deel 2 en Rogue al minder haast. Nu kijk het thuis wel een keer tzt

Jack tasker

Avatar

Deze trilogy had geen visie vanaf t begin dat is erg jammer.

TwinsA

Avatar

Ik lees en hoor meer negatief dan positief, dit maakt mij niet warm om naar de bioscoop te gaan, ik denk dat ik zal wachten totdat hij op één of andere streamingdienst verschijnt.

David Mills

Avatar

Ik wacht eigenlijk altijd 3 weken, dan zijn de zalen wat rustiger.

Ronin75

Avatar

Johnson killed the franchise. Hate him! Zeker na de 'fuck you' naar de fans kan ie van mij lekker zijn bek volgescheten krijgen. Alles werd ineens helder waarom het bagger is geworden.

Artificialis

Avatar

Dat krijg je ervan als je het Chinese publiek probeert te paaien met een personage als Rose Tico. Die mensen hebben na The Last Jedi natuurlijk geconcludeerd dat zij als doelgroep niet serieus worden genomen.

Movieman2018

Avatar

Grote studios maken grote fouten. Hun verlies reflecteert hun incontinentie.

ultraThijs

Avatar

Ik vond de film gwn goed

NieuwsFilm