Succes van 'Star Wars: The Rise of Skywalker' flink getemperd; enorme flop in China

Succes van 'Star Wars: The Rise of Skywalker' flink getemperd; enorme flop in China

De slechte reviews doen de film geen goed.

Op de website Rotten Tomatoes is Star Wars: The Rise of Skywalker na bijna 300 getelde recensies net aan "Rotten", met 58% en een 6,24/10 als een gemiddelde beoordeling. Het publiek is enthousiaster met een Verified-score van 86% en een 4,31/5. Op basis van het ontvangst is de box office-opbrengst nu wel (flink) aangepast.

Even geleden werd verwacht dat Episode IX in de States zou gaan starten met een score tussen de 175 en 210 miljoen dollar. Nu heeft Box Office Pro deze score aangepast naar 160 - 190 miljoen dollar. Mocht The Rise of Skywalker niet boven de $200 miljoen uitkomen, dan is dat een flink daling ten opzichte van de voorgangers. Star Wars: The Force Awakens zette in 2015 een record neer met een start van 247,9 miljoen dollar en The Last Jedi kwam tot $220,0 miljoen dollar.

The Rise of Skywalker zou wereldwijd mogelijk tot 450 miljoen komen, maar ook die score zal dus mogelijk lager gaan uitvallen.


Flop in China
De premièredag van de film van regisseur J.J. Abrams in China is uitgelopen op een nieuwe teleurstelling. Op de eerste dag werd er slechts 2,2 miljoen dollar opgehaald en dat is uiteraard zeer bedroevend. De film debuteerde achter drie Chinese titels. Deel negen zal in China naar verwachting niet verder komen dat zo'n 18 miljoen in totaal.

In januari 2016 eindigde The Force Awakens nog op 126 miljoen dollar in China. Twee jaar later noteerde The Last Jedi nog maar 42,6 miljoen dollar in totaal. Star Wars heeft klaarblijkelijk weinig impact op de Chinese bioscoopbezoekers.

NieuwsFilm

meest populair