Featured

De 6 grootste onthullingen in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Hoe is de Skywalker Saga afgerond?

door Bram de Groot om 17:15 in Featured
Even geleden stelden we een aantal vragen die Star Wars: The Rise of Skywalker zou moeten beantwoorden. Hieronder antwoord op zes vragen die daarop aansluiten. Uiteraard zijn dit enorme spoilers.


Let op: SPOILERS!!!
Let op: SPOILERS!!!


1. Wie is Rey?
Deze vraag wordt zeker beantwoord. Rey is namelijk de kleindochter van Palpatine. De schurk doodde haar verder onbekende ouders om er uiteindelijk voor te zorgen dat Rey zou kunnen uitgroeien tot 'Empress Palpatine'. Wat natuurlijk niet gebeurt, aangezien Rey niet in zijn snode plannetje trapt en hulp krijgt van Ben Solo.

2. Waarom is Palpatine terug?
Palpatine is op de achtergrond altijd aanwezig geweest. Hij manipuleerde de situatie door zich bij Kylo Ren (Adam Driver) voor te doen als (de stem) van Darth Vader. Ook heeft hij Snoke gemaakt, letterlijk. In de schuilplaats van Palpatine is Snoke (of iets van Snoke) kort te zien. Het doel van Palpatine: De Dark Side laten heersen over het universum, links of rechtsom.


3. Hoe loopt het verhaal van Leia af?
Samen met de cameo van Han Solo (Harrison Ford) weet Leia (Carrie Fisher) uiteindelijk Kylo Ren te verlossen van de Dark Side. Net als zijn opa Vader ziet hij dat hij dan toch de kant moet kiezen van Light Side. Leia sterft na haar laatste poging om haar zoon vermanend toe te spreken.

4. Wie is Dark Rey?
Het voorkomen Dark Rey uit één van de trailers blijkt niet meer dat een snelle Force-truc van Kylo Ren. Dit maakt de scène in beginsel niet minder gaaf, maar een Dark Rey bestaat dus niet echt in The Rise of Skywalker.


5. Is baby Yoda te zien?
Doordat The Rise of Skywalker gedurende de Disney+ serie The Mandalorian is verschenen was er de vraag of er een cross-over zou zijn. Deze is er niet. Wel is er een opvallende connectie tussen de film en de zevende aflevering, aangezien in beiden wordt getoond dat 'het razend snel genezen van wonden' toebehoort aan de Force.

6. Wat betekent de titel?
De titel The Rise of Skywalker verwijst naar het moment waarop Rey Palpatine wordt gevraagd hoe ze heet. In de film gebeurt dit vaker, maar aan het einde maakt ze een keuze: Rey Skywalker. En zo is de nieuwe Skywalker opgestaan.

7. Waardoor komt uiteindelijk alles goed?
In The Rise of Skywalker gaat veel goed, maar ook veel fout. Soms zijn er momenten waarop personages bepaalde keuzes maken die niet te verklaren zijn. Het antwoord op die situaties is veelvuldig: "it's just a feeling". En dit moet waarschijnlijk betekenen dat in iedereen de Force schuilt en die Force zorgt er uiteindelijk voor dat de juiste keuzes gemaakt worden.


Uiteraard ben je hieronder vrij om bovenstaande en meer te bespreken / ter discussie te stellen. Missen je nog bepaalde punten? Bijvoorbeeld wie de Knight of Ren nu eigenlijk zijn of hoe C-3PO werd behandeld. Of hoe bedenkelijk klein de rol van BB-8 was? May The Force Be With You!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Ik was extreem verbaasd om Ford weer te zien, vraag me af hoe erg Disney zijn bankrekening heeft moeten spekken hiervoor.

En hoezo is ''Baby Yoda zit niet in de film'' een grote onthulling?

Betsy

Avatar

Is een grandioze film zo mooi
Heb samen met mijn zoon ervan genoten en dat voor een vrouw van 66 jaar

Parisan

Avatar

Ik had meer het idee dat Dark Rey verscheen omdat Rey toen de Sith wayfinder vastpakte en dat resoneerde met de Dark Side in haar.

Parisan

Avatar

Finn zegt gewoonlijk letterlijk dat hij zich door de Force geleid voelt in het gesprek met Janna (?) en dat is ook niet meer dan logisch, want we weten allemaal dat de Force alle levende wezens verbindt, dus dat noem ik eerder iets wat juist goed gaat.

Parisan

Avatar

Ik had Ben liever niet dood zien gaan, maar ik vond het wel mooi dat Leia's lichaam tegelijkertijd met het zijne verdween. Sinds het moment dat Ben terug ging naar de light side was zijn moeder in spirit bij hem. Ik ging wel een beetje sip de bios uit, maar begin de film hoe langer hoe beter te vinden.

NieuwsFilm