Blu-ray

Blu-ray review 'The Beach Bum' met de mafste stoner die je ooit hebt gezien

En een opvallende Isla Fisher!

door Bram de Groot om 15:07 in Blu-ray
Regie: Harmony Korine | Cast: Matthew McConaughey (Moondog), Snoop Dogg (Lingerie), Isla Fisher (Minnie), Jonah Hill (Lewis), Zac Efron (Flicker), Martin Lawrence (Whack), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Bioscooprelease: 28.03.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Voor wie zich nog Spring Breakers uit 2012 kan herinneren en ervan kon genieten, keek waarschijnlijk vast uit naar The Beach Bum, de volgende film van Harmony Korine. Ook nu was het een kleurrijk geheel door de maffe figuren en opmerkelijke situaties. Ondanks de creativiteit werd de film niet zo'n succes als Spring Breakers. Financieel gezien bleek het zelfs een flop.

In de States startte het $5 miljoen kostende The Beach Bum met een magere $1,8 miljoen en eindigde wereldwijd op een te zwakke $4,5 miljoen. De ontvangst was ook niet sterk met 55% op Rotten Tomatoes, met een teleurstellende 5.34/10 als gemiddelde beoordeling.


Vreemd, losgeslagen figuur

In The Beach Bum is Moondog een succesvol dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Samen met zijn rijke vrouw, zijn verwaande agent en zijn beste vriend is het leven één groot feest vol drugs en drank. Moondog is de rockster onder de dichters, ook al heeft hij de laatste jaren niet veel op papier gezet. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan wanneer het merendeel van je dagen in het teken staan van drank, drugs en vrouwen.

Blu-ray: The Beach Bum

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2019 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876652 | Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van The Beach Bum zit vastgeklikt in een standaard blauwe keepcase. Op de voorkant het maffe figuur van Matthew McConaughey én de 4 sterren en het citaat "FANTASTISCH" van de recensent van FilmTotaal. Op de achterkant geen verwijzingen naar bonusmateriaal. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave doet doorgaans redelijk aan, maar de scherpte lijkt zeker niet altijd even goed aanwezig. Daarnaast is het beeld toch ook wat flets en dit had best iets voller mogen zijn. Hier en daar zijn er dus zeker wat opmerkingen en dat is jammer. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en deze doet prima zijn. Met veel muziek van John Debney (The Passion of the Christ), bekende nummers een hoop dialoog is het volop genieten.

Bonusmateriaal

Geen extra's op de schijf helaas. The Searchers komt met een kale disc. Hieronder dan maar de videoclip 'Moonfog' van Jimmy Buffett; de Official Lyric Video.


Wat vind jij van The Beach Bum?

Al gezien? Zo ja, ben je van plan om deze film nog een keer te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair