'Eddie Murphy is een slaaf van Hollywood'

'Eddie Murphy is een slaaf van Hollywood'

Met zijn 'Saturday Night Live'-openingsmonoloog heeft Murphy de verkeerde aangevallen.

Het is langer dan dertig jaar geleden dat Eddie Murphy de ene na de andere grap afvuurde in Saturday Night Live. Afgelopen weekend keerde 58-jarige Amerikaan terug naar het podium of mee te doen met de nieuwste aflevering als gastheer. Het is gebruikelijk dat ze vooraf een openingsmonoloog houden. Murphy nam kort de tijd om de van seksueel misbruik beschuldigde Bill Cosby in de zeik te nemen. Dat is niet bij iedereen goed aangekomen.

De komiek uit Beverly Hills Cop, die tien kinderen heeft, onthulde: "Als je mij dertig jaar geleden had verteld dat ik nu een saaie huisvader zou zijn en Bill Cosby in de bak zit, dan was ik die weddenschap aangegaan. Wie is de vader van Amerika nu?" De 82-jarige Cosby, die veel faam verwierf met de sitcom die naar hem vernoemd is, zit momenteel een straf uit van drie tot tien jaar, omdat hij Andrea Constand gedrogeerd en aangerand heeft.


Slaaf
Cosby's publicist Andrew Wyatt besloot terug te komen op Murphy's SNL-grappen en liet de acteur weten via een bericht op Instagram dat hij fout bezig is. Wyatt begint: "Meneer Cosby is de eerste zwarte man die een Emmy gewonnen heeft voor zijn rol in 'I Spy.' In de entertainmentindustrie heeft hij de rassenbarrière overwonnen, wat zwarte mensen als Eddie Murphy, Dave Chappell en Kevin Hart de kans heeft gegeven om hun talenten te presenteren."

"Het is treurig dat meneer Murphy zijn glorieuze terugkeer naar 'SNL' heeft gebruikt om minachtende opmerkingen te maken jegens meneer Cosby," gaat Wyatt verder. "Je zou denken dat meneer Murphy zijn vrijheid kreeg om de plantage te verlaten, zodat hij zijn eigen keuzes kan maken. In plaats daarvan heeft hij zichzelf weer verkocht en is hij een slaaf van Hollywood geworden."

Bekijk de afbeeldingRuzie
De publicist kaart aan dat Cosby zijn legendarische status behaald heeft door komedie toe te passen die alle rassen, religies en geslachten vermenselijkt. Door de oud-komiek aan te vallen verandert Murphy zichzelf nu in een grap. Hij zou hierdoor zwarte mensen naar beneden halen. Hoogstwaarschijnlijk is dat ietwat vergezocht.

Want de grappenmakers zitten al heel lang niet op één lijn. Terug in 1987, tijdens zijn stand-up komediefilm Raw, vertelde Murphy al dat Cosby hem te schunnig vindt. Dat hij niet zoveel moet schelden. Tegelijkertijd was de oud-komiek ook niet één en al zonneschijn. Tijdens het programma Comedians in Cars Getting Coffee zei Murphy tegen gastheer Jerry Seinfeld dat Cosby "rottig" tegen hem deed. "Zo was hij niet tegenover andere komieken. Het was boosaardig," aldus Murphy.




NieuwsFilm

meest populair