Ricky Gervais onder vuur vanwege transfobe opmerking

Ricky Gervais onder vuur vanwege transfobe opmerking

De stand-up comedian viel J.K. Rowling bij.

Ondanks het feit dat Ricky Gervais al meerdere malen de Golden Globes heeft gepresenteerd, is hij opnieuw terug gevraagd voor een vijfde keer. De presentator ligt echter onder vuur vanwege een reeks schijnbaar transfobe tweets.

De bekende stand-up comedian en acteur leek het namelijk op te nemen voor Harry Potter-auteur J.K. Rowling, die onlangs nog kritiek kreeg te verduren toen ze het opnam voor Maya Forstater. Forstater is een onderzoekster, die werd ontslagen nadat ze beweerde dat mensen hun biologisch geslacht niet kunnen veranderen. Gervais liet ook van zich horen op sociale media.

Gervais' tweet
Een transseksuele vrouw reageerde op Rowling's commentaar door te zeggen: ''Als transseksuele vrouw vind ik het hartverscheurend dat ik niet meer welkom ben in een fictieve school voor tovenaars'' Kort hierna reageerde Gervais: ''Die vreselijke biologische vrouwen zullen nooit begrijpen hoe het voelt om op latere leeftijd een vrouw te worden. Ze beschouwen hun privileges zoals winnen bij vrouwelijke sporten en eigen toiletten als vanzelfsprekend. Genoeg is genoeg''.





Een Twitteraar reageerde hierop en verzocht iedereen om meer vredelievend te zijn. Ook hier antwoordde Gervais op: ''Inderdaad. We moeten de rechten van vrouwen beschermen, en niet uithollen omdat mannen weer een nieuwe, sluwe manier hebben gevonden om een volledig gender te domineren en te demoniseren''. Gervais liet later weten dat het allemaal een grap was, maar sommigen vinden hem te ver gaan. De Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes, heeft nog niet van zich laten horen.

NieuwsFilm

meest populair