Topscore tijdens kerst voor 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Episode IX maakt indruk tijdens kerstperiode.

De negende Star Wars-film Star Wars: The Rise of Skywalker staat ondertussen op een half miljard wereldwijd en veel van deze omzet komt vanuit de States. Tijdens de kerstdagen maakt de laatste film in de Skywalker Saga heel wat indruk in het thuisland.

Tijdens het eerste weekend noteerde The Rise of Skywalker een mooie $375 miljoen wereldwijd en maandag liep de score op naar $433 miljoen. Tijdens de eerste kerstdag noteerde Episode IX een waanzinnige $32 miljoen in de States en dat is minder dan dat Star Wars: The Force Awakens ($49,3 miljoen) in 2015 ophaalde op eerste kerstdag, maar ruim boven de scores van The Last Jedi ($27,4 miljoen) en Rogue One ($25,8 miljoen).


Snel oplopende omzet in de States
Buiten de States noteerde The Rise of Skywalker op eerste kerstdag "slechts" $16,8 miljoen en dat is toch flink minder dan in de States. Volgens Deadline gaat het tot op heden niet echt goed met de internationale omzet (de wereldwijde omzet exclusief de States). Na acht dagen wordt er internationaal zo'n 15% minder omzet genoteerd dan dat The Last Jedi liet zien. Een derde van de omzetverlies komt door het floppen in China.

De kans bestaat dus dat The Rise of Skywalker niet boven de totaalscore van The Last Jedi uit gaat komen. In 2017/2018 kwam Episode VIII tot 1.332,5 miljoen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair