Poll

Beste films en trilogie in de 'Star Wars - Skywalker Saga'

De Saga en de vervolgtrilogie zijn na ruim 40 jaar afgerond.

door Bram de Groot om 11:52 in Poll
Op 18 december werd met Star Wars: The Rise of Skywalker dan na ruim 40 jaar de Star Wars: Skywalker Saga afgerond die startte met Star Wars uit 1977 van bedenker George Lucas. Vandaag meerdere vragen: welke films en trilogie uit de saga vind jij de beste?

Prequeltrilogie: Episode I - III (1999 - 2005)

De prequeltrilogie vormt de 'Age of Republic' en bestaat uit de films Episode I - The Phantom Menace (1999), Episode II - Attack of the Clones (2002) en Episode III - Revenge of the Sith (2005) en laat zien hoe Anakin Skywalker van een Jedi uitgroeit tot Darth Vader en hoe Sith Lord Darth Sidious de macht grijpt.


Originele trilogie: Episode IV - VI (1977 - 1983)

De originele trilogie verscheen uiteraard eerder dan de prequeltrilogie en bestaat uit de films Episode IV - A New Hope (1977), Episode V - The Empire Strikes Back (1980) en Episode VI - Return of the Jedi (1983). Samen vormen ze de 'Age of Rebellion'. Het verhaal draait rond de jonge Luke Skywalker die opgroeit tijdens de Galactic Civil War waarin de rebellen vechten tegen de Empire van Darth Vader en Darth Sidious.


Vervolgtrilogie: Episode VII - IX (2015 - 2019)

De vervolgtrilogie vertelt het verhaal over de 'Age of Resistance' en bestaat uit de films Episode VII - The Force Awakens (2015), Episode VIII - The Last Jedi (2017) en Episode IX - The Rise of Skywalker (2019). De afrondende trilogie vertelt het verhaal over hoe de Light Side uiteindelijk krachtiger is dat de Dark Side en dat de naam Skywalker daarin bepalend is.


Skywalker Saga

De Skywalker Saga werd dus opgebouwd uit drie trilogieën, opgebouwd uit de drie tijdperken, namelijk de prequeltrilogie (Age of Republic), de originele trilogie (Age of Rebellion) en de vervolgtrilogie (Age of Resistance). Het verhaal gaat over hoe de naam Skywalker een bepaalde rol speelt in de strijd tussen goed - de Jedi en de Light Side - en het kwaad - de Sith en de Dark Side.


Als laatste ook een blik op alle films in de negendelige Skywalker Saga, om te zien welke film in de negendelige reeks uiteindelijk als beste wordt bestempeld.26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Na Empire is Rogue One mijn favo SW film

Steve-O

Avatar

Prequel trilogie: Episode III

Originele trilogie: The Empire Strikes Back

Sequel trilogie: The Last Jedi

En de beste film is sowieso The Empire Strikes Back. Nog steeds een van de beste films ooit gemaakt. Wat de ST betreft blijf ik het ontzettend jammer vinden dat Abrams een remake van de eerste Star Wars film heeft gemaakt met TFA en dat TROS gewoon dertien in een dozijn is, oja en dan ook nog teveel lijkt op voorgaande Star Wars films.

ultraThijs

Avatar

Rise of skywalker underrated imo. Beste films zijn overduidelijk revenge of the sith en empire strikes back. Originele trilogie best

Gigan72

Avatar

Pt. Revenge of the Sith
Ot. The Empire Strikes Back
St....krijg geen stem zijn alle 3 kut.
Roque One is het beste wat onder Disney gemaakt is.
Solo is zelfs nog beter dan ep 7.8 en 9.

Darthmar

Avatar

Beste films:
A New Hope
The Phantom Menace
The Force Awakens

Beste trilogie:
De originele trilogie

Beste film totaal:
A New Hope

Malloy de Beer

Avatar

Prequel: Rogue One
Orgineel: The Empire Strikes Back
Sequel: The Last Jedi

Beste film: Empire Strikes Back

Beste trilogie: Orginele versies van de orginele trilogie die nergens meer te vinden zijn.

chefry1983

Avatar

ik heb alleen niet gestemd op de laatste 3 films omdat ik de laatste niet gezien hebt. maar the empire blijft gewoon de beste!

horizon

Avatar

Rogue One :(

Chrischzz

Avatar

IK moet zeggen dat ik enorm heb genoten van de Mandalorian =)

GreenHornet

Avatar

Empire
Revenge of the Sith
Rogue One

Darthmar

Avatar

Ik snap die voorliefde voor Rogue One niet. Iedereen die ik persoonlijk ken vond die film helemaal niks. Ik zelf vond de film wel aardig maar niet top.

GreenHornet

Avatar

Veel online Polls staat Rogue one op 1 bij beste Disney SW film ooit gemaakt

CaptainCab

Avatar

^ Rogue One had een coole space battle op het einde, maar de eerste helft en de personages zijn helemaal niks.

Opvallend hoe weinig goede films er in deze trilogieën zitten. Enkel Empire Strikes Back is een heel goede film en brengt een diepte aan de sage die ontbrak in A New Hope waardoor deze niet boven gewoon goed uitkomt. Return of the Jedi is al een heel stuk minder. Jabba's palace is sfeervol en creatief, maar staat los van de rest van de film. Daarna zijn enkel de scenes met Luke/Vader/Emperor interessant, de rest is een herhaling van de climax van A New Hope waarbij de film niks weet te doen met Leia, Han en de rest.

Prequel trilogie is allemaal prut. Uit noodzaak episode III gestemd.

Sequel trilogie, The Force Awakens I guess. Niet al te boeiende film die weinig nieuws brengt, maar de enige film waar de personages nog enigszins een karakter hebben en de vervolgfilms doen zo compleet niks met het materiaal dat ik er niet op kan stemmen.

Chris23

Avatar

Ik zie de OT als 1 (goede) film. (TESB is misschien wel kwalitatief de beste van de 3, maar het tot stand komen, en de impact van het voor het eerst zien (zeker in de tijd dat ie uitkwam), van Star Wars is ongeevenaard, maar de space battle en Throneroom scene uit ROTJ zijn de beste stukken uit alle SW films imho.)
Van alle prequels vind ik (bepaalde stukken uit) Rogue One wel ok en van de sequels The Mandalorian. (is ook niet perfect; elke afl. zit vol dingen die ik niet vind kloppen (niemand schuilt tijdens vuurgevecht in afl.8 b.v) , maar het doet ook zoveel dingen wel goed dat er genoeg goodwill gekweekt word.)
Ik vond eerst TFA wel ok , maar als je daar TROS bij op telt zitten daar de zelfde fouten in eigenlijk; ook vol plotholes en `cool over logic` dingen, gebrek aan world building, de lore niet echt begrijpen, enz , enz. (toen hij uit kwam had ie gewoon veel goodwill omdat we nog getraumatiseerd door de prequels waren en het visueel meer op starwars leek en `t `r eigelijk een beetje van af hing hoe goed de volgende delen zouden gaan worden.)

Het "mooiste" van de sequel trilogie is nog wel dat Palpatine alsnog gewonnen heeft : Alle skywalkers zijn dood en Rey kan wel roepen dat ze Skywalker heet , maar ze is een Palpatine Smiley face

horizon

Avatar

Revenge of the Sith
A New Hope
Rise of Skywalker
Sequels
Rogue One

centr1no

Avatar

Darthmar "Ik snap die voorliefde voor Rogue One niet. Iedereen die ik persoonlijk ken vond die film helemaal niks. Ik zelf vond de film wel aardig maar niet top."
Het verhaal dichtte een gat, sloot zowat naadloos aan, gaf diepgang en wat cameo's van geliefde oude karakters. Plus het introduceerde wat interessante nieuwe karakters (ook wat slechte) en had aardige visuals.
Wat mij persoonlijk ook wel beviel was dat het verhaal eens niet draaide om de Jedi of ander Force-geneuzel en wat liet zien van wat er met de wereld van Star Wars mogelijk is.
Ondanks re-shoots en (ook bij deze film) gedoe met screen- en scriptwriters is er toch een zeer acceptabel eindresultaat uit gekomen.

Eén van de grappigste dingen rondom deze film is een opmerking van Kathleen Kennedy over waarom er geen omhoog kruipende tekst vooraf aan de film zit.
"This film is born out of a crawl. ... There's this feeling that if we did a crawl, then it'll create another movie."
Dit is grappig omdat ze met zowel TFA en TLJ met die 'crawl' juist die fout ook maken.
Die crawl is simpelweg 'dit is de situatie. we hebben geen zin om uit te leggen waarom.'
Schitterend dat ze voor een gaatje in de OT een complete film maken om het op te vullen maar dat ze een enorm gat tussen de OT en VT nog uit moeten leggen in de warboel die TROS is.

Darthmar

Avatar

Nou ik vond de karakters in Rogue One niet bijzonder. Ik vond ze dom en irritant. Het verhaal was wel interessant. Maar op een planeet vol met ruimteschepen naar het strand wandelen om dood te gaan? Dan kijk ik wel Deep Impact.

Marklar

Avatar

Of het de beste film is valt te betwisten maar ik kijk het liefst revenge of the sith terug. Daar gebeurt zoveel epische shit dat is gewoon heerlijk om te kijken. Ik had gehoopt dat episode 9 daar iets weg van zou hebben qua memorabele momenten. Maar helaas het omgekeerde bleek waar

centr1no

Avatar

Wat er van waar is in het midden latend heb ik rotten tomatoes nooit waardevol gevonden.
Ten eerste omdat de mening van zogenaamde professionele critici over het algemeen waardeloos is. Ten tweede omdat die publieksscore veel te makkelijk te beïnvloeden is. Ten derde omdat totaal niet inzichtelijk of logisch is hoe de totaalscores tot stand komen.
Het verbaast me helemaal niet dat er, gezien de idiote scores van een paar recente, zeer bekende films, misschien wel fraude aan het licht komt.

3man

Avatar

Ik vond Rogeu one echt star wars jammer dat die er niet bij stond die had bij mij ook hoog gescoord. Originele trilogie het best daarna de prequels maar bij die laatste trilogie gaan ze gewoon over de top met alles erg jammer...

Artificialis

Avatar

De prequels vertellen een consistent verhaal over de val van een democratische republiek en de opkomst van een intergalactische dictatuur. Het politieke spel waarmee Palpatine in een dubbelrol de republiek tegen de separatisten weet uit te spelen is meesterlijk uitgevoerd. In de wanhoop om het tij te keren veroorzaken de Jedi uiteindelijk hun eigen ondergang. Hun uitverkoren redder blijkt de sleutel van hun verlies te zien.

Het is een tragisch verhaal waarin liefde en vriendschap verloren gaan en waarin een goed persoon verandert in een monster. Nergens zijn de lichtzwaarden duels zo episch als in deze films. Nergens zijn de planeten, aliens en schepen zo gevarieerd als in de prequels. Er zijn genoeg creaties om een hele Clone Wars serie mee te vullen.

I en II zouden gebaat zijn geweest bij huidige CGI-technieken, maar veel CGI in III ziet er nog steeds schitterend uit. Star Wars is nergens zo grootschalig, dramatisch en spectaculair als in Revenge of the Sith. Die uiteraard nog steeds mijn stem ontvangt.

007

Avatar

natuurlijk the empire strikes back en als 2e return of the jedi.

Master Of Films

Avatar

De beste film in de prequeltrilogie is: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
De beste film in de originele trilogie is: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)
De beste film in de vervolgtrilogie is: GEEN!. Alle 3 Disney Saga films hebben hun beste en slechte momenten. Het beste wat Disney tot nu toe heeft uitgebracht is The Mandalorian, daarna Rogue One.
De beste trilogie in de Skywalker Saga is: Originele trilogie: Episode IV - VI (1977 - 1983)
De beste film in de Skywalker Saga is: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Mothercopper

Avatar

Gelukkig zijn er nog voldoende SW kenners om episode V te betitelen als de beste in de reeks. Wel interessant dat er nog een aardige groep is die deel VI de beste vonden van de originelen. Deel V is by far superieur aan deel VI.

MARQ242

Avatar

De prequels kan ik echt met heel veel moeite kijken. De CGI ziet er niet uit en het acteren tenenkrommend. Maar, het verhaal is consistent en er zit een ark in. De vervolg trilogie is qua verhaal een zootje, karakters worden niet uitgediept. Oké het ziet er goed uit, maar kom op hoeveel star destroyers heb je nodig om indruk te maken? Vroeger maar 1 en dat was fucking epic. Nu moet het allemaal ala Marvel zo over de top. Maar goed het verdoezeld wel de restafval. De originele 3 waren en zijn nog steeds sterk. Het merendeel van de effecten staan nog steeds en het verhaal is gewoon erg mooi.

NieuwsFilm

meest populair