Monsterverlies voor megaflop 'Cats'

Monsterverlies voor megaflop 'Cats'

Taylor Swift, James Corden, Idris Elba en Jason Derulo redden de film niet.

Angstaanjagend werd de eerste trailer voor Cats genoemd. En die eerste beelden waren klaarblijkelijk bij weinig mensen van het netvlies te krijgen. De film werd al snel bestempeld als een regelrechte flop en na de release een week geleden wordt duidelijk dat het ook daadwerkelijk één van de grootste flops van 2019 is.

En het verlies gaat voor de drie investeerders Universal Pictures, Amblin Entertainment en Working Title Films flink oplopen. Volgens Deadline zou dit maar liefst $71 miljoen zijn mocht de film uiteindelijk zo'n $100 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's ophalen, met $40 miljoen in de States en $60 miljoen daarbuiten.

De productiekosten van Cats bedragen volgens Deadline $90 miljoen en werd er een enorme $115 miljoen uitgegeven aan de wereldwijde promotie- en distributiekosten.

Kosten en opbrengsten na thuisrelease
Deadline schatte ook de opbrengst na de release thuis, op schijf en via on demand. Dan zou de film circa 155 miljoen dollar opbrengen, tegenover een totaal kostenplaatje van maar liefst $226 miljoen. Het gevolg: minimaal $71 miljoen verlies. Volgens Variety zou het verlies zelfs kunnen oplopen tot $100 miljoen.

En dan te denken dat de musical van Andrew Lloyd Webber wereldwijd maar liefst $4 miljard heeft opgehaald. Tom Hoopers Cats kreeg van de FilmTotaal-recensent slechts 1 ster, en dat komt niet heel vaak voor.

NieuwsFilm

meest populair