Algemeen

Amerikaanse minister noemt 'The Report' fictie: regisseur reageert

De film met Adam Driver staat volop in de spotlights.

door Wouter Drummen om 17:54 in Algemeen
Adam Driver staat op dit moment dan misschien wel volledig in de spotlights vanwege zijn rol als Kylo Ren/Ben Solo in The Rise of Skywalker, er is in Amerika ook een andere film waar ze het veel over hebben, namelijk The Report. In de film begint Adam Driver een onderzoek naar de extreme ondervragingstechnieken van de CIA na de terreuraanslagen van 9/11. Sommige mensen noemen de film echter lariekoek.

Zo ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Hij heeft kritiek geuit op de film van Scott Z. Burns. In een tweet noemt Pompeo de film fictie: ''Laat ik even duidelijk maken dat de terroristen de echte schurken zijn en niet de medewerkers van onze inlichtingendienst''. Burns reageerde kort hierna op het bericht van Pompeo.

Antwoord regisseur
''Ik ben minister Pompeo dankbaar dat hij The Report heeft bekeken. Ik hoop nu ook dat hij het rapport zelf gaat lezen''. Hiermee verwijst Burns naar het rapport waarin Driver's personage, Daniel Jones, de folterpraktijken van de CIA belicht. ''Ik ben uiterst benieuwd welk deel minister Pompeo als 'fictie' beschouwd'' gaat Burns verder.

''Ik ben het eens met de minister dat de terroristen schurken zijn, net zoals de mensen die barbaarse en ondoeltreffende foltermethodes hebben gebruikt onder het mom van patriottisme en daarmee zowel het Congres als het Amerikaanse volk hebben misleid''. Tot slot deed de regisseur een oproep om de Panetta Review vrij te geven, een intern onderzoek van de CIA waaruit blijkt dat de extreme ondervragingstechnieken niet doeltreffend waren.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dinohunter

Avatar

Ik kan ook vanalles fictie noemen als ik het niet hoef te bewijzen.

xarkov

Avatar

Nice burn: ''Ik ben minister Pompeo dankbaar dat hij The Report heeft bekeken. Ik hoop nu ook dat hij het rapport zelf gaat lezen''

NieuwsFilm