The Report (2019)

Truth Matters

Adam Driver wil de onderste steen boven krijgen in degelijk doofpotdrama over de post-9/11-marteltechnieken van de CIA.
play

6,9 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Adam Driver speelt de rol van Daniel J. Jones, een idealistische kerel die van zijn baas senator Dianne Feinstein (Annette Bening) de opdracht krijgt om een onderzoek naar de nasleep van 11 september 2001in te stellen. De dingen die hij dan ontdekt zijn ondenkbaar genoeg verborgen gehouden voor het Amerikaans publiek.

Regie
Scott Z. Burns
Cast
Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm, Corey Stoll, Michael C. Hall, Maura Tierney, John Rothman, Victor Slezak, Guy Boyd, Joanne Tucker, Linda Powell, Alexander Chaplin, Ian Blackman, Evander Duck Jr., Sandra Landers.
Release
26.01.2019
Release NL
07.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Z. Burns | Cast: Adam Driver (Daniel Jones), Annette Bening (Senator Dianne Feinstein), Jon Hamm (Denis McDonough), Corey Stoll (Cyrus Clifford), Linda Powell (Marcy Morris), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2019

In de jaren na de aanslagen van 11 september werd langzaam maar zeker duidelijk dat de Verenigde Staten weinig schuwden in 'The War on Terrorism'. De CIA maakte zich op grote schaal schuldig aan grove marteltechnieken om zo informatie te ontfutselen aan vaak onschuldige verdachten. The Report laat zien hoe één gedreven onderzoeker 's werelds meest geavanceerde inlichtingendienst op de knieën krijgt.

Dan Jones is een jonge hond met torenhoge ambities. Als hij van senator Dianne Feinstein de taak krijgt zich met een onafhankelijk team te buigen over de post-9/11-verhoortechnieken van de CIA, bijt hij zich er helemaal in vast. Wat hij stukje bij beetje ontdekt is niet mals. De CIA zag weinig in de conventionele verhoortechnieken van Arabisch sprekende agenten die langzaam het vertrouwen van de verdachten probeerden te winnen. Op aanraden van twee psychologen van de koude grond (nogal vet aangezet in de film, maar vooruit) werd voortaan een techniek gebruikt die oneindig veel effectiever zou zijn: waterboarding.

alle artikelen (2)

The Report Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Report

acties