Legitiem enge scènes in Marvel-horrorfilm 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Legitiem enge scènes in Marvel-horrorfilm 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Een enge Marvel-film met Doctor Strange?

De Marvel-film Doctor Strange and the Multiverse of Madness staat gepland voor begin mei 2021 en daarmee belooft de tweede solofilm rondom Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) een grootse te worden. Maar wordt deze - zoals eerder gemeld - een horrorfilm?

In gesprek met de aanwezigen van de New York Film Academy zei Marvel Studios-baas Kevin Feige dat we - uiteraard - geen echte horrorfilm hoeven te verwachten:


"Multiverse of Madness is de beste titel die we ooit hebben bedacht, en dat is een van de dingen die de film interessant maakt. Ik zou niet noodzakelijkerwijs zeggen dat dit een horrorfilm is, maar... het wordt een grote MCU-film met enge scènes."

Als Indiana Jones!
Feige verklaarde zijn uitspraak door de Indiana Jones-films van Steven Spielberg erbij te halen. Hij denkt dat regisseur Scott Derrickson heel goed is in het maken van PG-13 horror.


"Ik bedoel, er zitten gruwelijke scènes in Raiders zoals met de smeltende gezichten. Of Temple of Doom, natuurlijk, of Gremlins, of Poltergeist. Dit zijn trouwens de films die de PG-13-rating hebben uitgevonden. Ze waren PG en toen zeiden ze, 'we hebben nog een leeftijdsclassificatie nodig.' Het is leuk om op die manier bang te zijn, en niet op een gruwelijke, martelende manier. Maar op een manier die legitiem eng is - en Scott Derrickson is daar heel goed in."

Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat gepland voor 7 mei 2021. Hieronder een fanposter:

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair