Henry Cavill zit liever binnen te gamen

Henry Cavill zit liever binnen te gamen

De bekende acteur vermijdt contact met anderen...

Henry Cavill is op dit moment te zien in de nieuwe Netflix serie The Witcher, die gebaseerd is op het populaire, gelijknamige videospel. De 36-jarige Cavill, o.a. ook bekend van de serie The Tudors en zijn Superman-rol in diverse DCU films, zegt dat hij zelf vandaag de dag ook graag uren achter een scherm doorbrengt.

Dit voornamelijk omdat hij zo bekend is dat hij niet meer met rust wordt gelaten: ''Elke keer als ik mijn huis verlaat, word ik wat angstig. Het maakt niet uit hoe je uit ziet, er zijn altijd mensen die kiekjes van je maken op de meest gênante en vervelende momenten. Daarna zie je ze dan terug op het internet. Daar baal ik dan wel van. Daarom breng ik ook veel tijd door binnenshuis. Ik speel echt uren lang videogames, omdat ik in die werelden aan mijn hectische leven kan ontsnappen. Als ik de deur uitga, heeft het juist het tegenovergestelde effect''.

Geek
Een spel dat Cavill veel speelde (en nog steeds) is The Witcher 3, waarna hij alles op alles zette om de hoofdrol van Geralt of Rivia te bemachtigen toen Netflix de serie aankondigde: ''Ik ben een mega-fan van The Witcher 3. Ik heb de game al twee keer uitgespeeld en ben alweer opnieuw begonnen!''

Cavill vond het dan ook belangrijk dat de serie op de game leek: ''Het spel is magisch en daar wilde ik gebruik van maken. Ik wilde een duidelijke link leggen met het videospel. Ik hou van het personage en als een fan van The Witcher wil ik dit ook koesteren. Het zou mij ook pijn gedaan hebben als ik de rol niet bemachtigd had''.

Competitive gamer
''Ik neem het gamen wel serieus'' gaat de acteur verder: ''Veel mensen gamen om tot rust te komen, maar ik niet. Als ik sterf in de game baal ik echt. Ik erger me dan omdat ik de verkeerde keuze heb gemaakt. Als ik eventjes niet oplet of snel een smsje probeer te beantwoorden en daardoor sterf en uren aan gameplay verloren gaan kan ik mezelf wel voor de kop slaan.''

NieuwsFilm

meest populair