'Star Wars: The Rise of Skywalker - Part 1' en 'Part 2' was optie voor scriptschrijver

'Star Wars: The Rise of Skywalker - Part 1' en 'Part 2' was optie voor scriptschrijver

Een Episode IX - Part 1 en Part 2?

In Star Wars: The Rise of Skywalker moesten heel wat antwoorden gegeven worden en dit deed regisseur J.J. Abrams uiteindelijk in zo'n 2 uur en 22 minuten. Als het aan scriptschrijver Chris Terrio had gelegen was de film opgedeeld in twee delen.

In gesprek met Awards Daily liet Terrio, die het script samen met Abrams schreef, weten dat hij het niet erg had gevonden als het slotstuk in de Skywalker Saga in twee films werd verteld gezien de veel achtergrondinfo die is weggelaten:


"Ik wou dat we dat hadden kunnen doen. Er zit heel veel plot in de film en als schrijver wil je altijd dat scènes het plot meer ruimte geven. Als er een manier was om het te doen, zou het splitsen ervan mijn droom zijn geweest. We moesten zoveel achtergrondinfo achterwegen laten."

Vaker gebeurd!
"Als ik voor mezelf spreek en niet voor de studio, zou ik willen dat er een deel 1 en een deel 2 hadden kunnen zijn," rondde Terrio af. Heel vreemd was de keuze overigens niet geweest. De afrondingen van de reeksen Harry Potter, The Hunger Games, Twilight en - recent - Avengers werden verspreid over twee films. Voor Star Wars zou het wel wat ongebruikelijke zijn, aangezien de films al in 'hoofdstukken' worden aangeduid en George Lucas altijd streefde om de reeks af te sluiten in negen films.





NieuwsFilm

meest populair