Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker - Part 1' en 'Part 2' was optie voor scriptschrijver

Een Episode IX - Part 1 en Part 2?

door Bram de Groot om 16:42 in Algemeen
In Star Wars: The Rise of Skywalker moesten heel wat antwoorden gegeven worden en dit deed regisseur J.J. Abrams uiteindelijk in zo'n 2 uur en 22 minuten. Als het aan scriptschrijver Chris Terrio had gelegen was de film opgedeeld in twee delen.

In gesprek met Awards Daily liet Terrio, die het script samen met Abrams schreef, weten dat hij het niet erg had gevonden als het slotstuk in de Skywalker Saga in twee films werd verteld gezien de veel achtergrondinfo die is weggelaten:


"Ik wou dat we dat hadden kunnen doen. Er zit heel veel plot in de film en als schrijver wil je altijd dat scènes het plot meer ruimte geven. Als er een manier was om het te doen, zou het splitsen ervan mijn droom zijn geweest. We moesten zoveel achtergrondinfo achterwegen laten."

Vaker gebeurd!
"Als ik voor mezelf spreek en niet voor de studio, zou ik willen dat er een deel 1 en een deel 2 hadden kunnen zijn," rondde Terrio af. Heel vreemd was de keuze overigens niet geweest. De afrondingen van de reeksen Harry Potter, The Hunger Games, Twilight en - recent - Avengers werden verspreid over twee films. Voor Star Wars zou het wel wat ongebruikelijke zijn, aangezien de films al in 'hoofdstukken' worden aangeduid en George Lucas altijd streefde om de reeks af te sluiten in negen films.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Maak er dan meteen 3 goede delen van.
Deel 3 had eigenlijk 2 en 3 moeten zijn dan uitgesmeerd.

Chris23

Avatar

A new hope :

Malloy de Beer

Avatar

@Master of Films
Hij doet wel heel erg zijn best de schuld bij anderen personen neer te leggen.
Justice League zou ook in twee delen gesplitst worden met een Part 2 weet ik me te herinneren.
En zelfs toen verklootte hij de film...

Artificialis

Avatar

Je kunt een script ook zo schrijven dat het beter in één film past. Ze hebben er zelf voor gekozen om er zo'n overvol verhaal van te maken. Wie denkt Chris Terrio eigenlijk wel niet dat hij is?

Na Batman v Superman: Dawn of Justice en The Justice League zou deze flapdrol zich wat bescheidener op mogen stellen. Wat heeft J.J. Abrams en Kathleen Kennedy bezield om deze schrijver aan te nemen?

Chris23

Avatar


T word intressant vanaf 08:02.

Malloy de Beer

Avatar

@Artificialis
Helemaal mee eens.
Die gast zou niet eens mogen werken aan films.

Master Of Films

Avatar

Yep Malloy de Beer.

Chris Terrio is one big f**k up van een prutser scriptschrijver. Dat mensen hem nog hoog zien zitten, zal wel door die overrated Batman v Superman: Yawn of Justice komen.

Malloy de Beer

Avatar

@Master of Films
Ook toen gaf hij anderen de schuld.

Het verbaast mij ook enorm hoe belachelijk dom sommige Youtubers kunnen zijn.
Ken jij toevallig The Simpsons King Kong en The Amazing Lucas...?

Die gasten moeten toch wel acteren voor de abbonees...?
Overdreven gedoe.

Master Of Films

Avatar

Malloy de Beer "Ken jij toevallig The Simpsons King Kong en The Amazing Lucas...?"
Nee.

Colruiter

Avatar

Was er een plan geweest voor de trilogie dan was het nooit nodig geweest om deze film vol te proppen, maar als film 2 alles opblaast wat film 1 had neergezet dan heeft film 3 problemen. Een trilogie is een ruimere versie van wat een film of toneelstuk is waarbij elke film een act is: film 1 is het begin, 2 het midden en 3 het einde, bij deze trilogie was film 1 het begin, film 2 was eveneens een begin en aan film 3 om dan midden en einde te zijn en één van de twee andere films te negeren of corrigeren... een onmogelijke opdracht.

NieuwsFilm