Waarom [...] nog één keer terugkeerde naar 'Star Wars'

Waarom [...] nog één keer terugkeerde naar 'Star Wars'

Hij speelde misschien wel het gaafste personage uit de Skywalker Saga.

In Star Wars: The Rise of Skywalker waren er uiteraard heel wat opvallende zaken te zien, want de Skywalker Saga moest afgerond worden en dat betekende een vermoedelijk definitief afscheid van de met de Force-besmette filmfamilie. Maar er was ook een heel onverwachte situatie!


Let op: SPOILERS


Richting het einde van Episode IX zagen we namelijk kort Han Solo, uiteraard het personage van Harrison Ford. In The Force Awakens uit 2015 nam hij ogenschijnlijk nog definitief afscheid van de reeks en het geliefde personage. Regisseur J.J. Abrams over de terugkeer tegenover Vaniety Fair:


"We hadden een gesprek en spraken over wat het zou zijn. Harrison wilde alleen weten wat het nut was voor het personage, zodat hij het zou begrijpen. Het ging erom om hem duidelijk te maken wat onze bedoeling was. We hebben er lang over gepraat en ik heb hem de pagina's uit het script gestuurd. Hij snapte het, en natuurlijk, zoals je kunt zien, was hij geweldig."

 Terugkeer Han Solo
De scène liet zien hoe Kylo Ren (Adam Driver) verder wordt aangetrokken door de Light Side en dus afstand doet van de Dark Side. Ben Solo heeft een visioen van zijn vader Han, die hem toespreekt. Het doet erg denken aan de fatale confrontatie tussen de twee in Episode VII.

Ford heeft altijd aangegeven dat hij vindt dat de rol van Han Solo na Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi uitgespeeld was.


NieuwsFilm

meest populair