Algemeen

Waarom [...] nog één keer terugkeerde naar 'Star Wars'

Hij speelde misschien wel het gaafste personage uit de Skywalker Saga.

door Bram de Groot om 19:42 in Algemeen
In Star Wars: The Rise of Skywalker waren er uiteraard heel wat opvallende zaken te zien, want de Skywalker Saga moest afgerond worden en dat betekende een vermoedelijk definitief afscheid van de met de Force-besmette filmfamilie. Maar er was ook een heel onverwachte situatie!


Let op: SPOILERSRichting het einde van Episode IX zagen we namelijk kort Han Solo, uiteraard het personage van Harrison Ford. In The Force Awakens uit 2015 nam hij ogenschijnlijk nog definitief afscheid van de reeks en het geliefde personage. Regisseur J.J. Abrams over de terugkeer tegenover Vaniety Fair:


"We hadden een gesprek en spraken over wat het zou zijn. Harrison wilde alleen weten wat het nut was voor het personage, zodat hij het zou begrijpen. Het ging erom om hem duidelijk te maken wat onze bedoeling was. We hebben er lang over gepraat en ik heb hem de pagina's uit het script gestuurd. Hij snapte het, en natuurlijk, zoals je kunt zien, was hij geweldig."

 Terugkeer Han Solo
De scène liet zien hoe Kylo Ren (Adam Driver) verder wordt aangetrokken door de Light Side en dus afstand doet van de Dark Side. Ben Solo heeft een visioen van zijn vader Han, die hem toespreekt. Het doet erg denken aan de fatale confrontatie tussen de twee in Episode VII.

Ford heeft altijd aangegeven dat hij vindt dat de rol van Han Solo na Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi uitgespeeld was.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Oh het ging niet over Rose Tico. Jammer. Smiley face

Chris23

Avatar

Ondanks de charme van Harrison en het goede acteren van Adam vond ik ook die scene cringeworthy.

Ik ben ook (heel zacht uitgedrukt)geen fan van het Rose karakter, maar ik vind het kinderachtig en laf hoe JJ haar in TROS neergezet heeft. (Dee me een beetje denken aan hoe populaire kids omgaan met minder populaire kids in hun klas. En dat is wel het laatste waar ik aan herinnerd wil worden in een fukking Starwars film (escapism!))
Ik had meer respect voor JJ gehad als zij b.v. met Lando mee had mee gegaan om mee te helpen om mensen te overtuigen om te komen helpen en dat ze dan iets soortgelijks als die domme line uit TLJ zou zeggen (maar beter) en daarmee die mensen over zou over halen , oid. ( o nee he, ik zit blijkbaar in de 2e fase van m`n sequeltrauma : pleistertjes op de enorme wonden te plakken Smiley face )

ShaoKahn

Avatar

Beter om de hele sequel trilogy te vergeten. Je mist er nix aan.

Chris23

Avatar

Goeie tip ShaoKahn. Ga ik doenSmiley face
I needed that Smiley face

horizon

Avatar

Was onverwachts om Harisson Ford weer te zien. Maar wel tof. De Ford en Driver scènes behoren tot de betere van alle star wars films.

Hiss

Avatar

Inderdaad wat ShaoKahn zegt. De plank werd weer eens flink mis geslagen in deze scène. Als i.p.v. Han Luke was verschenen had dit meer impact gehad. Een hele rare keus om Ford terug te brengen.

horizon

Avatar

Nee, niet. Dit gaat terug tot TFA waarin Leia tegen Han zegt dat hij juist meer kans heeft dan Luke omdat hij z'n vader is.

En door wat in TFA gebeurde zat Han in Kylo's hoofd. Iets dat je ook terug zag in TLJ als Kylo niet dat schot lost op Leia's ship.

Hiss

Avatar

@horizon Je hoeft denk ik niet de diverse verbanden naar de vorige films te benoemen. Waar het om gaat is dat het een stuk waardevoller was geweest als Luke nog een keer tegenover Ben was geplaatst i.p.v. Han.

NieuwsFilm