Martin Scorsese ziet geen noodzaak om 'Joker' te bekijken

Martin Scorsese ziet geen noodzaak om 'Joker' te bekijken

Waarom zou de topregisseur de film kijken?

Ooit zou hij de film regisseren en hij stond ook kort te boek als producent, maar uiteindelijk heeft hij niets of weinig met de productie van Joker te maken. Het blijkt nu dat Martin Scorsese de bejubelde DC-film niet eens heeft gezien. Hij geeft zelf uitleg.

Uiteraard hoeft Scorsese de film ook helemaal niet te kijken. Zijn interesses kunnen ergens anders liggen. Dit is ook wat hij door laat schemeren als hem door The New York Times wordt gevraagd of hij de succesvolle DC-film heeft gezien. "Ik heb er clips van gezien," zei Scorsese. "Ik weet het. Dus ik heb zo van, waarom zou ik hem moeten zien? Ik snap het. Het is goed zo."

Andere films belangrijker
Het lijkt erop dat Scorsese zich steeds meer gaat richten op onafhankelijke films. Recent gaf hij zelfs aan te overwegen geen films meer te regisseren. Hij staat als producent in de boeken bij recente kleinere succesvolle titels als The Souvenir en Uncut Gems.

Uiteraard is het wel ergens opvallend dat Scorsese de film (voorlopig) links laat liggen. Joker-regisseur Todd Phillips gaf in het verleden aan dat de film een soort van ode is aan Scorseses King of Comedy en Taxi Driver.

NieuwsFilm

meest populair