'The Grudge' scoort onvoldoende bij fans en ook critici zijn totaal niet te spreken

'The Grudge' scoort onvoldoende bij fans en ook critici zijn totaal niet te spreken

Gemengde gevoelens bij de reboot van regisseur Nicolas Pesce.

CORRECTIE: Het artikel was gebaseerd op 1 pagina met fanreacties, inmiddels stromen er meerdere binnen en blijken ze minstens net zo negatief, dus aangepast!

De eerste horrorfilm van 2020 is een feit. Vanaf gisteren draait The Grudge in de Amerikaanse bioscopen en zoals wel vaker het geval is bij dit soort titels, zijn de recensenten allesbehalve positief, maar stroomt het publiek er weer op af als bijen op honing.

Op de openingsdag verdiende The Grudge een gunstige $1,8 miljoen dollar. Analisten voorspellen dat de film na dit weekend op $9 miljoen dollar gaat eindigen en hoewel dat geen spectaculaire score is vergeleken bij de gemiddelde blockbuster, moeten we ook niet vergeten dat een film als deze slechts $10 miljoen dollar kostte om te produceren.

Wat zeggen de 'experts'?
Een klein financieel succesje lijkt dus in de maak, ondanks dat de beoordelingen op Rotten Tomatoes dicht bij elkaar liggen (16% critics tegenover 19% audience). De online reviews hebben het over een film die constant worstelt, een overdaad aan flashbacks heeft, veels te uitleggerig is, tijdlijnen door elkaar heen haalt en zorgvuldig opgebouwde spanning om zeep helpt door overbodige scènes, dialogen en/of personages. Ook is er wederom geen gebrek aan goedkope jump-scares.

The Grudge, mede geproduceerd door griezelexpert Sam Raimi (The Evil Dead/Drag Me To Hell), verschijnt aanstaande donderdag 9 januari bij ons in de theaterzalen. Ga jij voor een eenvoudig avondje gruwelen?



NieuwsFilm

meest populair