Lord of the Rings & Star Wars acteur vraagt om 'The Rise of Skywalker' director's cut

Volgens Dominic Monaghan ontbreekt veel mooi materiaal.

De laatste Star Wars film, The Rise of Skywalker, is tamelijk goed onthaald, al is er ook kritiek op. Zo zou het beste personage uit de film geknipt zijn en gaat het gerucht dat regisseur J.J. Abrams zelf helemaal niet blij zou zijn met het uiteindelijke resultaat. Ook acteur Dominic Monaghan, voornamelijk bekend van de Lord of the Rings trilogie, maar die ook te zien was in The Rise of Skywalker, vraagt dan ook om de director's cut.

Hoewel hij niet inspeelt op de recente complottheorie dat Disney de film drastisch gesnoeid zou hebben, onthult de acteur wel dat er heel wat goede footage werd geknipt: ''Ik stond dan misschien maar een korte tijd op de set, toch weet ik dat er enorm veel materiaal is blijven liggen. Zo is er o.a. een scène tijdens het laatste gevecht op de Star Destroyer weggehaald, waarin mijn personage Beaumont Kin, met Rose Rico en Lieutenant Connix in actie te zien zijn. Deze scène vond ik persoonlijk geweldig en zou zijn er nog wel meer die echt zeer zeker de moeite waard zijn!''

Extended cut op komst?
Het is niet de eerste keer dat we horen dat bepaalde scènes en personages uit de film zijn geknipt. Misschien zullen deze nog wel te zien krijgen wanneer de DVD en Blu-Ray van de film worden uitgebracht. Ook bestaat er natuurlijk een kans dat de deleted scenes ooit te zien zullen zijn op Disney+. Hopen jullie dat dat er nog van komt?

NieuwsFilm

meest populair