Algemeen

Zwaar overhaaste 'Star Wars: The Rise of Skywalker' is "pure fan service"

De Star Wars-fans zullen dus wel blij zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Heb jij Star Wars: The Rise of Skywalker al gezien, en was jij meer tevreden over dit negende deel dan over The Last Jedi uit 2017? De kans is groot aangezien de film moest dienen als "fan service".

Dit zei The Rise of Skywalker-editor Maryann Brandon tijdens de The Rough Cut podcast. Ze reageerde op de kritiek die regisseur J.J. Abrams en zij kregen nadat de film midden december verscheen:


"Kijk, uiteraard, dit is fanservice, en als je de fans niet zou bedienen, dan het zo zijn van, 'oh, deze ging niet mee in de geschiedenis van Star Wars en wat het allemaal betekent."

Geen winst te behalen
Brandon geeft ook aan dat er "geen winst te behalen" viel door de aanpak van Disney, aangezien er een kortere productietijd was waardoor er gehaast gewerkt moest worden dan normaal. Dit zei ze over de stress die ze ervoer:


"Toen we ongeveer op een derde zaten, was Kathy Kennedy van, 'JJ moet meer tijd doorbrengen in de montagekamer.' En ik wist dat dit niet zou gebeuren. Zeker niet door het schema dat we hadden. Niet met waar hij dagelijks mee te maken had... Hij was aan het einde van de dag gewoon uitgeput."

Ondertussen is er een roep om de 'director's cut' van Episode IX, maar of die verschijnt valt ten zeerste te betwijfelen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Psycho-M

Avatar

Was het niet al trending: #ReleaseTheAbramsCut en #ReleaseTheJJCut

https://insidethemagic.net/2020/01/star-wars-abrams-cut-on-tm1/

Jaws

Avatar

twee keer in de bios gezien nu. de tweede keer ik hem beter dan de eerste keer

Rey-Ben

Avatar

Weer negatief, lekker bezig filmtotaal

GreenHornet

Avatar

hadden ze niet beter om de 3 jaar moeten doen.

Fred jr

Avatar

De fan basis is blijkbaar groot genoeg, want 2022 komt de volgende al, dat is dan 3j ipv 2j... van mij mag het wat langer stoppen dan 3j, net als andere franchisen en wat meer originals, maar dat is maar mijn mening.

Betsy

Avatar

Ik heb de film 2 x gezien ik vind hem prachtig ga zo weer als het kan en ik ben geen jonge vrouw meer maar geniet nog steeds van star wars

Bluemeister

Avatar

Wat is er mis met fanservice? Het is voor mij wel echt onbegrijpelijk dat je zo'n grote franchise als SW totaal zonder echt plan maakt....en waarom ook in eerste instantie 3 regisseurs? Wat is het nut daarvan....

Eddie Singer

Avatar

Let the bull shit.
Take the bull away from his shit.
Push the shit to the fan.
Then with the shit hit the fan.

JohnSchaaf

Avatar

Starwars kon altijd op veel krediet reken van me. Maar de fall of skywalker is verreweg de slechtste film van de 9. Een verzameling willekeurige scenes met willekeurige gebeurtenissen die blijkbaar opgelost worden door de makkelijkste ad hoc oplossingen die de blijkbaar 13 jarige script schrijver kon bedenken. TLJ heeft starwars om zeep geholpen, maar TROS poept op het graf.

Artificialis

Avatar

Jaws "twee keer in de bios gezien nu. de tweede keer ik hem beter dan de eerste keer"

Herkenbaar, de film valt beter op zijn plek als je hem vaker hebt gezien. J.J. Abrams heeft in ieder geval geprobeerd om zoveel mogelijk antwoorden te geven op openstaande vragen. En het valt niet mee om een film te laten aansluiten op twee delen die elkaar hebben tegengewerkt.

Master Of Films

Avatar

JohnSchaaf "Een verzameling willekeurige scenes met willekeurige gebeurtenissen die blijkbaar opgelost worden door de makkelijkste ad hoc oplossingen die de blijkbaar 13 jarige script schrijver kon bedenken."
Helemaal met je eens. Het is een en al actie dat maar door denderd als een goederentrein op de autopiloot, zodat ze verbergen hoe slecht het script is.
Hoe komt dat?....waarom is dat?....nee nee beste kijker, niet nadenken!!!! Er is alweer een actiescene, dan heb je geen tijd om onzin te gaan verwerken. Je brein wilt alleen maar spektakel zien in IMAX 3D, of in 4DX met Dolby Atmos. Continuïteit? Ach welnee daar deden Transformers en de X-Men ook niet aan. Dus alles kan gewoon in een film. Immers Herman van Veen kan toch ook toveren.

Het is mooi in beeld gebracht daar niet van, maar een beetje verhaal met continuïteit had toch wel gekund. De Sharknado Saga films hebben zelfs slimmere scripts dan TROS. En die houden zich ook aan hun canon.

JohnSchaaf "TLJ heeft starwars om zeep geholpen, maar TROS poept op het graf."
Yep, heel veel Star Wars canon is om zeep geholpen door TROS. De verlossing en de dood van Anakin Skywalker betekend niks meer in TROS. Eigenlijk kan je zowel de prequels als de orginele trilogie zo de prullenbak in gooien, want er is geen emotionele waarde meer.

Ja ja, TROS wat een finale afsluiting van een Saga. Weet je welke andere Star Wars Saga film ook een mooie afsluiting had. Return of the Jedi, met in totaal 6 films werd het verhaal van Anakin Skywalker verteld. Done deal right.

TearsinRain

Avatar

StarWars was na de eerste trilogy een fantastische mythologie voor een hele grote groep nerds waar ikzelf ook bij hoor, StarWars was niet via alle media bereikbaar, speelgoed was peperduur en daardoor bleef het bijzonder. George Lucas zorgde ook met de 2e Prequel trilogie dat het authentiek bleef en vasthield aan zijn verhaallijnen. Disney maakt StarWars voor de massa, het is niet meer authentiek, StarWars is in elke drogisterij te krijgen en na TFA (die ik als revival nog best goed vond ondanks alle overeenkomsten met ANH) zit er geen enkele vastigheid meer in het verhaal of de karakters. Jammer ik ga de boeken van Timothy Zahn nog maar eens lezen en hopen dat Disney niet te erg mijn verbeelding heeft aangepast...

Mothercopper

Avatar

Gast, 2x je geld aan die bagger uitgegeven? Ik heb in '78 de eerste in de bios mogen zien en genoot nog meer van deel V. Deel VI was ook leuk, maar alles daarna downhill.

HK_84

Avatar

De film was oké naar mijn mening, zeer zeker niet zo goed als The Last Jedi. Wat? Zei hij nou niet zo goed?! Inderdaad, ik ben GEEN The Last Jedi hater! Ik had ook graag wat dingetjes anders gezien bij die film, maar toen ik na het zien ervan uit de bios vertrok, had ik echt het gevoel een toffe film gezien te hebben. Na The Rise of Skywalker had ik enkel het gevoel een 'matige' film te hebben gezien.

bigmichiel

Avatar

Ik zie het niet als fan service maar als resultaat van slecht beleid door Kathleen Turner die twee totaal verschillende regisseurs totaal hun eigen ding heeft laten doen.

Johnson die JJ tegenwerkt en JJ die vervolgens alles weer terugdraait.

Too many cooks

NieuwsFilm

meest populair