Algemeen

Al maanden geleden gehint naar Snoke-onthulling in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

De Star Wars-fans waren niet oplettend genoeg.

door Bram de Groot om 12:06 in Algemeen
De afsluitende film in de Skywalker Saga gaf behoorlijk wat antwoorden op vragen die er al jaren waren bij de fans. Zo ook over Supreme Leader Snoke, de rol van Andy Serkis. Want wie was dat duistere personage uit Star Wars: The Force Awakens en Star Wars: The Last Jedi eigenlijk? Nu is duidelijk dat een veel eerder verschenen comic al een grote, maar moeilijk te begrijpen hint bevatte.


Let op: SPOILERSIn Star Wars: The Rise of Skywalker wordt duidelijk dat Snoke van Black Panther-acteur Serkis gemaakt is door Ian McDiarmids Emperor Palpatine. De herrezen Sith gebruikte Snoke doorlopend om Ben Solo te manipuleren.

Grote hint over Snoke
Heel veel meer wordt er niet over Snoke gemeld in Episode IX, maar duidelijk is wel dat de al veel eerder verschenen comic Star Wars: Age of Resistance - Supreme Leader Snoke nu iets meer onthuld en eigenlijk al een soort van spoiler weggaf. De comic geeft namelijk weg dat Palpatine ook de spraak van Snoke kon bedienen.

In de comics zegt Snoke namelijk tegen Kylo Ren (Adam Driver) het volgende: "Als ik je oom naast me had in plaats van jou, zou de Melkweg al lang geleden van mij zijn." Schrijver Tom Taylor deelde onderstaande passage uit Star Wars: Age of Resistance - Supreme Leader Snoke en geeft aan wat de bedoeling was. En niemand was het opgevallen (logischerwijs).7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Als Palpatine Snoke gemaakt heeft snap ik niet dat Snoke eruit ziet als iemand van 6000 jaar oud. Dit is na The Last Jedi pas verzonnen.

Mav Damian

Avatar

Nog steeds bullshit!

GreenHornet

Avatar

je moet niet comics bij gaan pakken om het verhaal te begrijpen maak het dan duidelijk in de films.

Popcultuurfreak

Avatar

Als ze nou dat eens jaren van te voren leken te plannen had het tenminste lichtelijk indrukwekkend geweest.
Nu is het gewoon een pleister plakken.

Timothy

Avatar

Het blijft dikke onzin. Waarom zouden First Order - en Kylo al helemaal - iemand anders dan hun oude leider Palpatine willen zien? Hij was de grote man achter Darth Vader, die Kylo vereert. Als hij kenbaar had gemaakt aan zijn volgelingen dat hij helemaal niet dood was, had hij zijn oude leger gewoon kunnen aanvoeren. Samen met het miljardenleger dat hij RoS uit zijn #### trok, waren ze dan echt onoverwinnelijk geweest.

Of zoals de anderen hier al zeggen: allemaal pas na het debacle van Last Jedi verzonnen.

Artificialis

Avatar

Ik begrijp veel van Star Wars, maar hoe de link tussen Snoke en Sidious precies werkt begrijp ik nog steeds niet. Snoke is dus een kloon, maar wordt hij op afstand 'bestuurd' door Sidious? Hij geeft toch aan bij Kylo Ren dat hij al die tijd de stem van Snoke was?

Of kan Snoke wel zelfstandig denken en bewegen? En is het alleen zijn stem die Sidious imiteert wanneer hij contact met Kylo Ren maakt? Snoke is echt de grootste verspilling van deze hele trilogie geweest.

Sunspot

Avatar

Haha, moet je dus niet van de films krijgen zeggen ze.

WErkt niet zo he

NieuwsFilm

meest populair