Tom Hanks wil laten zien dat hij een 'goede' slechterik kan neerzetten

In de nieuwe over Elvis Presley.

De wereldberoemde en zeer geliefde Tom Hanks won gisteren weer eens een grote filmprijs. Deze keer mocht hij de Cecile B. DeMille in ontvangst nemen, voor zijn indrukwekkende carrière. Toch heeft de acteur zo goed als nooit slechteriken gespeeld. Onlangs vertelde hij nog waarom hij zelden voor zulke rollen gaat. Toch gaat hij nu eindelijk (weer eens) een villain spelen, iets waar hij zich over uitliet.

Zo zal Hanks te zien zijn in Baz Luhrmann's Elvis biopic, waarin hij Colonel Tom Parker speelt, de manager van Elvis Presley. Hoewel Parker gigantisch heeft bijgedragen aan Elvis' legendarische carrière, heeft hij het de zanger ook behoorlijk lastig gemaakt. Zo weigerde hij toe te staan dat Elvis buiten Amerika zou optreden, pakte hij de helft van de opbrengsten van de zanger voor zichzelf en bedroog hij de zanger voor miljoenen dollars en muziekrechten.

Waarom deze rol?
Tijdens de Golden Globes liet Hanks zich uit over de film en zijn rol: ''Eigenlijk ben ik al jullie vragen over waarom ik alleen maar leuke en vriendelijke types kan spelen moe'' grapte de acteur. ''Hoe dan ook, ik kijk gigantisch uit naar dit project. Mijn plan is nu om naar Australië te gaan om daar te kunnen werken met Baz Luhrmann, aangezien ik Colonel Tom Parker ga spelen. Ik ga jullie allemaal de mond snoeren en eindelijk eens een overtuigende 'bad guy' neerzetten, dan is het ook eens gedaan met al die vragen!''

Hanks heeft al eerder villains gespeeld, al kunnen deze rollen niet genoemd worden als echt memorabel. Zo was hij 'slecht' in The Circle, The Ladykillers en (gedeeltelijk) in Cloud Atlas.

NieuwsFilm

meest populair