The Circle

The Circle (2017)

Secrets are lies.Sharing is caring.Privacy is theft.

Geslaagde boekverfilming over een multimediabedrijf dat ons leven en privacy beïnvloedt. Realistischer dan je denkt.
play

4,8 details

  • 110 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
110 Min Verenigde Staten

The Circle, dat gaat over een jonge vrouw die wordt ingehuurd voor een functie bij internetbedrijf The Circle. Dit bedrijf linkt de persoonlijke emails, sociale media, bank- en koopgegevens van hun klanten aan elkaar middels hun universele systeem. het resultaat is dat gebruikers een volledig eigen online identiteit krijgen in een tijd van beschaving en transparantie. Wanneer echter persoonlijke data in de verkeerde handen komt, blijkt deze aanpak minder rooskleurig dan hij lijkt te zijn.

Regie
James Ponsoldt
Cast
Tom Hanks, Emma Watson, Glenne Headly, Bill Paxton, Frederick Koehler, Patton Oswalt, Nathan Corddry, Smith Cho, Ellar Salmon, Elvy Yost, Hunter Burke, Ellen Wong, Karen Gillan, John Boyega, Poorna Jagannathan, Abraham Lim, Mamoudou Athie, Eve Gordon, Lauren Baldwin, Claudia O'Doherty.
Release
28.04.2017
Release NL
11.05.2017
Release DVD
14.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: James Ponsoldt | Cast : Emma Watson (Mae Holland), Tom Hanks (Bailey), Ellar Coltrone (Mercer), Karen Gillan (Annie), John Boyega (Ty), Patton Oswalt (Stenton), Glenne Headley (Bonnie Holland), Bill Paxton (Vinnie Holland), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2017

Afgelopen week kondigde de club rondom Mark Zuckerberg aan dat bijna twee miljard aardbewoners bij zijn sociale netwerk zijn aangesloten. Dit betekent dat Facebook in meer of mindere mate over de gegevens beschikt van een kwart van de wereldbevolking. Hierbij zijn dan ook de ontwikkelingslanden die doorgaans geen internettoegang hebben meegerekend. Een enge gedachte als je bedenkt dat het sociale netwerk al lang niet meer dat leuke smoelenboek is maar draait om het vergaren van gegevens voor commerciële doeleinden.

De term sociale media is dan ook misleidend, want willen giganten als Facebook, Google en Apple echt ons tot dienst zijn of zien ze ons al melkkoe? En hoe heilig is je eigen privacy als je deze met een enkele muisklik kan opgeven of ter beschikking stelt aan overheden met als argument dat het voor je eigen en de internationale veiligheid is?

alle artikelen (6)

The Circle Nieuwsberichten