Chris Hemsworth doneert enorme som geld

Chris Hemsworth doneert enorme som geld

"Hopelijk kunnen jullie ook wat bijleggen."

Wie het nieuws volgt weet dat het verre van goed gaat met Australië. Bosbranden komen dikwijls voor in het warme land, maar de laatste paar maanden lijkt alles in lichterlaaie op te gaan. Zowel de hete temperatuur als mogelijke brandstichters zijn verantwoordelijk voor de horror die al meer dan twintig menselijke levens opgeëist heeft, een half miljard dieren en honderden huizen in as heeft gelegd.

De brandweer steunen en geld opbrengen voor de wederopbouw is één van de weinige dingen die we kunnen doen. En voor Thor-acteur Chris Hemsworth is dat genoeg. Via een bericht op Instagram kondigde hij aan samen met zijn vrouw, actrice Elsa Pataky, één miljoen dollar te doneren om zijn thuisland te redden. Vanzelfsprekend hoopt de 36-jarige Australiër dat andere mensen zijn voorbeeld volgen.

Dollar
In de bovenstaande video legt hij uit: "De bosbranden in Australië hebben enorme verwoesting aangericht. Het blijft branden, er komt warm weer aan en we zitten er nog steeds middenin. Wat we nodig hebben is jullie steun en donaties. Ik ga een miljoen dollar schenken en hoop dat jullie, op welke manier dan ook, eveneens wat kunnen bijdragen. Elke dollar telt."

Hemsworth legt uit dat de donaties o.a. rechtstreeks naar de brandweer gaat, oftewel de mensen die elke dag hun leven op het spel zetten om de vuurzeeën te beëindigen. Hij eindigt de video: "Ik wil iedereen bedanken voor de gelukwensen en donaties. We stellen het hier op prijs in Australië. Tast diep in de buidel. Met al mijn liefde. We blijven doorgaan. Bedankt."

NieuwsFilm

meest populair