Thor (2011)

Courage is immortal

Met veel visuele donderslagen en bliksemsnelle actie introduceert Marvel Studios opnieuw één van The Avengers.
play

6,5 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

De machtige, maar arrogante krijger Thor (Chris Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Als straf verbant zijn vader Odin (Anthony Hopkins) hem van Asgard naar de Aarde, waar hij gedwongen wordt tussen de mensen te leven. Daar wordt hij verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Natalie Portman). Terwijl hun relatie groeit ontdekt Thor wat het vergt om een echte held te zijn, wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

Alt titel
Thor 3D, Thor IMAX 3D
Regie
Kenneth Branagh
Cast
Anthony Hopkins, Idris Elba, Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Jaimie Alexander, Ray Stevenson, Rene Russo, Clark Gregg, Kat Dennings, Tadanobu Asano, Colm Feore, Eric Allan Kramer, Joshua Dallas.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 444.115.007
Release
06.05.2011
Release NL
28.04.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Kenneth Branagh | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Tom Hiddleston (Loki), Anthony Hopkins (Odin), Natalie Portman (Jane Foster), Stellan Skarsgård (Erik Selvig), Clark Gregg (Agent Coulson), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2011

Superhelden dragen altijd een grote last met zich mee. Of het nu gaat om het onder controle houden van buitensporige krachten of het verborgen houden van hun identiteit voor de buitenwereld: een beetje held heeft er een hele kluif aan om verantwoording te nemen voor zijn buitengewone daden. We citeren nog maar eens uit de Spiderman-films: “With great power, comes great responsibility”. Voor de nieuwste held uit de stal van Marvel Studios gaat dat adagium zeker op. Thor, de Noorse god van de donder, heeft meer te winnen dan de goedkeuring van zijn vader. En dat gaat gepaard met veel visuele donderslagen en bliksemsnelle actie.

Het lot van de wereld hangt weer eens aan een zijden draadje en de ‘held met de hamer’ mag ditmaal de strijd tegen het kwaad beslechten. Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants - door een verbod van zijn vader Odin te negeren - wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Zijn bedachtzame broer Loki wordt ondertussen verscheurd door innerlijke demonen, die hem doen twijfelen aan de goede bedoelingen van zijn vader. Loki kiest partij voor de Frost Giants en brengt daarmee het hemelrijk Asgard in gevaar.

videotrailers & clips

alle artikelen (75)

Thor Nieuwsberichten

Thor

acties