Algemeen

'Star Wars: The Rise of Skywalker' gebruikte beelden uit 'Return of the Jedi'

Lees alleen als je de film al gezien hebt!

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Lees dit artikel enkel als je TROS al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.Schrijver Chris Terrio laat weten dat de flashback in Star Wars: The Rise of Skywalker gebruik maakte van oud beeldmateriaal. Zo oud, dat er helemaal teruggegrepen werd op Return of the Jedi om goed bruikbaar materiaal van Carrie Fisher te vinden.

Het moet extreem ingewikkeld geweest zijn. Carrie Fisher overleed helaas voordat de opnames van TROS begonnen. En dus moest oud beeldmateriaal samengevoegd worden en moesten de makers zoeken in de archieven. Eén van de scènes in de film is een flashback naar Luke en Leia, waarbij laatstgenoemde haar Jedi-training afrondt en even haar masker afzet. Ze ziet er jong uit. En daarvoor is dus gebruik gemaakt van materiaal uit Return of the Jedi.

Originele trilogie
"We hadden toegang tot de dailies van de originele trilogie en voor de flashback naar Luke en Leia, zie je een beeld van Carrie dat uit Return of the Jedi komt. Dus ja, we hadden toegang tot alles in de archieven en dat bleek enorm behulpzaam. De originele trilogie werd dus ook gebruikt voor de flashback en voor audio," aldus Terrio tegenover The Hollywood Reporter.

Verder werd er vooral veel beeldmateriaal van Carrie Fisher uit The Force Awakens gebruikt. Er bleek zo'n acht minuten aan ongebruikt materiaal te bestaan, precies genoeg.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SAS1982

Avatar

Dat zag er ook heel slecht uit

Innocent

Avatar

Ongelovelijk

Hiss

Avatar

Vooral de nietszeggende tegeltjeswijsheden die ze Leia voortdurend lieten oprakelen en de shots op haar rug waardoor je zag dat het overduidelijk een stand in was vond ik tenenkrommend. Plan 9 from Outer Space werd om diezelfde reden (Bela Lugosi) bekend als slechtste film ooit gemaakt. Maar anno 2020 vinden de mensen het blijkbaar prima.

SteefL

Avatar

Op wat voor manier zijn die beelden toegepast of gebruikt dan, want haar gezicht was duidelijk CGI of vergaand gemanipuleerd. Haar hele gezicht was één kleur (schaduweffect, van blauwtinten herinner ik me), en dat van Luke ook. Ik vond t niet zo goed gedaan. Maar genoten van de film hoor. Drie keer. Smiley face

Thom1988

Avatar

@Hiss Ga huilen, dan krijg je een duikboot.

Artificialis

Avatar

Hoewel het een beetje onnatuurlijk aanvoelde waren de bewerkte overgebleven scènes uit TFA nog verrassend creatief in de film verwerkt. Haar eerbetoon was gezien de omstandigheden verrassend goed geslaagd.

Het 'materiaal' dat van RotJ werd gebruikt gaat om een deepfake gezicht neem ik aan? Het was duidelijk geen bestaande scène uit die tijd.

Colruiter

Avatar

Jammer voor Carrie Fisher dat haar afscheid onderdeel is van zo'n slechte film. Haar laatste scene waar ze contact maakt met Kylo is zo slecht uitgewerkt dat de emotionele impact een grote 0 is, maar dat is uiteindelijk in de lijn van de ganse film.

neo123

Avatar

Het was idd een slecht effect. Luke zag er goed uit maar Leia was alsof ze uit een ps4 cutscene kwam.

SAS1982

Avatar

Ga zelf janken, het zag er gewoon niet uit.

NieuwsFilm