'Star Wars: The Rise of Skywalker' gebruikte beelden uit 'Return of the Jedi'

'Star Wars: The Rise of Skywalker' gebruikte beelden uit 'Return of the Jedi'

Lees alleen als je de film al gezien hebt!

Lees dit artikel enkel als je TROS al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.



Schrijver Chris Terrio laat weten dat de flashback in Star Wars: The Rise of Skywalker gebruik maakte van oud beeldmateriaal. Zo oud, dat er helemaal teruggegrepen werd op Return of the Jedi om goed bruikbaar materiaal van Carrie Fisher te vinden.

Het moet extreem ingewikkeld geweest zijn. Carrie Fisher overleed helaas voordat de opnames van TROS begonnen. En dus moest oud beeldmateriaal samengevoegd worden en moesten de makers zoeken in de archieven. Eén van de scènes in de film is een flashback naar Luke en Leia, waarbij laatstgenoemde haar Jedi-training afrondt en even haar masker afzet. Ze ziet er jong uit. En daarvoor is dus gebruik gemaakt van materiaal uit Return of the Jedi.

Originele trilogie
"We hadden toegang tot de dailies van de originele trilogie en voor de flashback naar Luke en Leia, zie je een beeld van Carrie dat uit Return of the Jedi komt. Dus ja, we hadden toegang tot alles in de archieven en dat bleek enorm behulpzaam. De originele trilogie werd dus ook gebruikt voor de flashback en voor audio," aldus Terrio tegenover The Hollywood Reporter.

Verder werd er vooral veel beeldmateriaal van Carrie Fisher uit The Force Awakens gebruikt. Er bleek zo'n acht minuten aan ongebruikt materiaal te bestaan, precies genoeg.

NieuwsFilm

meest populair